Şu ana kadar 45 km yol gittik merkezden uzaklaşmak için ama ya denizin dibi müsait değildi dip oltası için ya da tesis vardı tesis olmayan yerlerde de denize girenler vardı hiç yer yoktu desek yalan olur ama orada da kayda değer balık bulamadık hala arayış içinde yeni avlaklar arıyoruz..
Abi denemediğimiz bir şey kalamadı gece 04.00 gibi de gittik balığa akşam 18.00 gibi de gidip sabahladık ama denize sık girilen yerlerde insan kalabalığından balık akşam olduğunda gündüz yaşadığı tedirginlikten dolayı gece de yanaşmıyor o kıyılara ve sonuç hep hüsran oluyor tam yeni bir yer bulduk dediğimiz bir avlak da çok fazla geçmeden deşifre oluyor ve bir sonraki gidişimizde olta atacak yer bulamıyoruz..Umarım birlikte bir ara balığa gitmek nasip olur... Yem şişi konusuna gelince abi o da artık senin takdirine kalmış ...
Yanlış avlanmalar ve aç gözlülüğümüz yüzünden denizlerimizde balık popülasyonu günden güne azalıyor bizim uykumuzda göreceğimiz rüya bile olamayacak bir görüntü paylaşacağım ama adamlar için oldukça gerçek olmuş; http://www.youtube.com/watch?v=2tg_hrvz1F0
abi sana uzak ama 100km kadar yol yaparsan aradığını bulursun antalya merkezden adrasana yakın çok güzel yerler var
Zaten ramazan geçtikten sonra bir şeyler düşünüyoruz balık için 1-2 geceyi kapsayacak bir kamp ayarlamak istiyoruz bakalım belki 100 km o zaman bize fazla gelmeyebilir... Adrasan bizim de aklımızda olan bir yer denemek istiyoruz el değmemiş bakir avlaklar arıyoruz ama çoook zor...
Akşam arkadaşla birlikte yine balıktaydık. Yem; sülünez, boru kurdu ve 2 gün öncesinden şekerlenip tuzlanmış karides ayrıca buranın milli balık yemi tavuk göğüsü... Avlağa ilk gittiğimizde balık oldukça iştahlıydı oltalarımız boş gelmiyordu ama gece 02.00 den sonra bir anda balığın iştahı kesildi, balık vardı ama ne denediysek yem olarak sonuç alamadık sabaha kadar uğraştık ama nafile sabah olunca da toparlandık eve döndük. Av boyunca çıkan sonuç; çupralar daha lidaki boyda bile değildi hepsi geri salındı, mırmırlar 10-12 cm civarındaydı hepsi geri salındı, at-çekle levrek peşinde çok koşuldu ama deniz fazla sakindi başarısız olundu. Az balıklı, çok keyifli ve bol oksijenli zaman geçirildi...
Arkadaşlar; bu yazıyı okuyan-okumayan, dikkatini çeken-çekmeyen bütün herkesin bayramı kutlu olsun sağlıkla ve mutlulukla kalın...
Arkadaşlar tatile çıkacağım ve bir kısmını İzmir/Dikili' de geçireceğim fırsat bulursam balığa da gideceğim bakalım neler yakalayabileceğim...
Veee döndüm bir kez balığa gidebildim rapor hazırlayabilirsem paylaşacağım.... Balığa gitmeyi özledim...
geçen hafta batı antalyadaydım sadece 2 kez balığa çıkabildim biri tekne ile oldu, bu avda bol bol mercan ve mercan kırığı yada kılkuyruk dedikleri kızıldeniz kökenli balık tuttuk, bir tane 45-50 cm kadar büyüklükte balon geldi geri saldık, bir mercanın sadece kafası geldi, balığı çekerken başka bir balık tarafından yolda yenmiş bende büyük bir balık kaçırdım oltayı çekerken iğne açılması sonucunda kaçtı balık (büyük ihtimal balondu ama belki ler bitmez ) kıyıdan lokum ve mırmır tuttuk yem ölü teke, sülünez kullandık genelde su altı gözlüğünü takıp su altını incelemekle geçti zamanım deniz için gittiğimiz çıralıda kıyıda balıklar tarafından ısırıldım mırmır sargoz yavruları vardı gördüğüm, birde zurna balığı ile tanıştık yanımda dolanıp durdu kaşta ise su altında inanılmaz balıklar gördüm, üçgen bir balık vardı baya büyüktü kızıldenizden gelenlerden olabilir finikenin koylarında değişik bir sürü balık gördüm hatta biri 40-50 cm civarındaydı sırtında sarı şerit vardı boylu boyunca bir haftayı geçirdik böylece
Ben de uzun bir aradan sonra burada cumartesi akşamı balığa çıktım yeni bir yer deneyecektik ve bu yerle ilgili çok güzel bilgiler geliyordu tabi bu durum bizde büyük bir heyecanın oluşmasına neden olmuştu. Akşam 19.00 sıralarında yeni avlağımızdaki yerimizi almıştık tek sorun dip yapısının taş ve kayalık oluşuydu ve dip oltası için hazırlık yapmıştık ama bu durumdan önceden haberimiz vardı herşeyi ona göre hazırlamıştık sadece 2 kez takılma sorunu yaşadık ama şansımıza balık yoktu, olan balıklar da çok küçüktü. Gece 3 gibi avımızı sonlandırdık elimizde hiç balık yoktu havamızı aldık...Ama temiz havamızı..
Arkadaşlar, evin önünde karşıdan karşıya geçerken kızıma araba çarptı. İlk gün sıkıntılı ve riskli anlar yaşadık ancak o süreci atlattık. Şu anki durumu iyi ancak bacağındaki büyüme kemiği kırıldığı için kazadan bir gün sonra ameliyata alındı ve başarılı geçen operasyondan sonra alçıya alınıp taburcu edildi. Şu an her şey yolunda gibi görünüyor... Tek duamız Allah'tan acil şifalar...
Geçmiş olsun Cüneyt abi Acil şifalar diliyorum Allah yardımcınız olsun çok sıkıntı yaşamışsınız Allah beterinden sakınsın
Çok sağol Seçkin, şu an biraz daha iyi durumdayız çok şükür, sıkıntılı bir sürecin zor kısımlarını atlatmış gibiyiz. Bundan sonraki tedavinin aşamaları inşaallah olumlu geçer. İyi dileklerin ve duaların için çok teşekkür ederim...
Ve nihayet uzun bir ara ve tekrar balığa gidişim ama maalesef bu sefer ki amaç balıktan çok sadece biraz kafa dinlemek ve deşarj olmak olduğu için başarılı olduğumuz avlaklardan daha çok yakın ve ulaşımı kolay bir yer seçtiğimizden pek de başarılı bir av yaşayamadık ama olsun o deniz havası almak bile büyük bir keyif oldu...
Selam yeni üye oldum genelde kış aylarında kıyıdan avlanmayı denerim takımlar iğneler konusunda pek bilgim olduğunu söylenemez genelde klasik 3 lü 4 numara japon iğne kullanırım.Geçen kasım ile şubat aylarında konyaaltı sahilinde avlandık. 15 yaşında iken hayatımın ilk mırmırlarını burda tutumandan dolayı cazip gelir . Eski yüzme havuzu yakınlarda avlandık genelde akşam üstü 5'de olmak güneş batarken bize çogu kez mırmır almamızı sağladı.Ocak ayında haftada 3 ve 4 gün burda olduk köpek balığı familyasından olan 2 kiloluk yılan balığı almam geçen senenin büyük süprizi oldu onun dışında mercanlar hemde sahilden şaşırtıcı..karpuzcuk hiç eksik olmadı idi 1 -2 hafta içinde tekrar aynı yerde olmaya başlıcam .. Bir kaç foto .. http://j1310.hizliresim.com/1g/p/tstf1.jpg http://j1310.hizliresim.com/1g/p/tstfg.jpg http://u1310.hizliresim.com/1g/p/tstgh.jpg