Geride kalan 34 sayfayı okudum güzel paylaşımlar olmuş ..Balık avına genelde kışları giderim truzimde çalıştığımdan dolayı..Takımlar iğneler hakkında pek bilgim yok kendi çapımda klasik 3 lü japon 4 numara kullanıyorum geçen sene kasım ile mart arası konyaaltı eski yüzme havuzu karşısında oldum genelde akşam üstü 4 gibi orda olmak güneş batarken bir kaç mırmır almamda büyük önem taşıdı..Şubat ayında 2 kg lık köpek balığı familyasından olan yılan balığı en ilginç olanıydı karpuzcuk hiç eksik olmadı ve yanında mercanlar 1 hafta içerisinde tekrar aynı yere gitmeye başlıcam geçen seneki gibi olurmu bilinmez herkese rastgele..
Şubat ayında Antalya lara deplhin otel arkası kayalıklar orda tanıştığımızın arkadaşın arka arkaya levrek alması ...
İşlerimin yoğunluğu nedeniyle bir süredir foruma giremiyordum kusura bakmayın yazdıklarını yeni gördüm ama harika olmuş. Güzel paylaşımlar ben Uncalı' da oturuyorum o yüzden Konyaaltı sahil bana çok yakın ve bazen şansımı denerim ama ben genelde senin kadar şanslı olamadım o bölgede Farklı meralar var denediğimiz ve eminim ki o yerler sizin defalarca balığa gittiğiniz yerlerdir ve bir konu daha forumda avlak paylaşmak iyi olmuyor çünkü buradakileri torbacı tabir ettiğimiz şahıslar da okuyor o yüzden sadece mesajla paylaşalım...Hooşgeldin...
Geçen gün bir arkadaşımla kemer yolu üzerindeki yeni yapılan balıkçı barınağına gittik sabah 09.00 gibi oltalarımız sudaydı ama akşam saatlerine kadar olta atmamıza rağmen sadece fare balığı vardı. Küçük balıklar oltalarımızı hiç rahat bırakmadı ve elimiz boş döndük tabi aldığımız temiz havayı saymazsak... Çok fazla balık tutmaya gelen vardı, belli ki balık üzerinde orada da çok aşırı baskı oluşmuş ve balık tedirgin ve orada da balık yakalamak ve bulmak samanlıkta iğne aramaktan farksız olmuş, yeni ve bakir yerler bulmak lazım ama Antalya'da öyle bir yer ne mümkün...
Şimdi yurdumun çok yerinde çupra zamanı ve bu zamana uygun ve insanın içini kıpırdatan bir video: http://www.youtube.com/watch?v=v5r-WD9y5s8
Ve tam da bu zamanlar Antalya için mırmır zamanı ve tabi insanı biraz heveslendirecek bir şeyler olamalı http://www.youtube.com/watch?v=WmWLDInS0is
Dün akşam falezler denedim pek alışkın değildim 40 -50 metreden atmaya takılmamasın diye 2 iğne kullandım kurşun 10 gram olta yine sinek 12 numara yem karides tavuk ilk atışımda küçük karagöz çartı 2. atışımda orta bir melanur tavuğa pek dokunmadılar.1 saat sonra hayatımda ilk kez 400 gram civarında sargoz geldi çekmesi gerçekten zormuş o kadar yüksekten yarım saat sonra yine bir tane daha sargoz çok heyecanlandım bu kadar yüksekten balık tutmak çok zevkli.
Bu arada unutmadan arkadaşımın oltasına büyük bir sargoz takıldı tam 2 saat boyunca çıkmasını bekledik kafa atışları görülmeye değerdi sonunda biz pes ettik kestik misineyi .
Ben şansımı hiç falezlerden denemedim ama hep aklımda vardı. Biz de geçen gece yeni bir avlak keşfettik ve akşam üzeri 17.00 ile gece 24.00 arası 11 tane mırmır yakaladık, boyları 24 ile 32 cm arasında değişiyor, yem sülünez ve boru kurdu...
Dün akşam aynı yerden tekrar attım akşam suyunda güzel bir karakuyruk ,2 parça melanur ve 2 parçada asker balığından saat 21:00 gibi 2 gün önceki gibi aynı sargoz kuvvetinde 2 tane sargozu çekemedim gerçekten ustalık istiyor yavaş yavaş öğrenicez.