GAZİPAŞA-ALANYA-MANAVGAT-ANTALYA-KEMER-KUMLUCA-FİNİKE VE KAŞ

Konu, 'Bölgeler' kısmında Cuneyt1972 tarafından paylaşıldı.

1. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Kılavuz balığı deniyor halk arasında, doğru demişler.

Ama ben karıştırmışım isimleri, morina değil remora olacaktı. :)

Geçen sene bir tekne avımızda bize de musallat olmuşlardı.

Çok değişik bir balık ama tabii avda denk gelmesi hoş olmuyor. :cool:

İnşallah daha iri minekoplar, levrekler nasip olur. ;)

2. BerkcanK

BerkcanK Berkcan Kılıçaslan

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    Kupez 250 gr :)
    Bir kaç deneyim yazayım.Falezler mağlum Shemall taraflarında yazın sürekli zargana avlarım oldu ama sıfır çektim.Güzel melanur verdi 2 avımda.Sonrasında geçen gittim kalamarlar kıyılamıştı.Altımdan 2 baraküda geçti ve deniz altı canlıydı.İş var falezlerde ama sessiz sakin bir yer bulmak lazım gibi.

3. BerkcanK

BerkcanK Berkcan Kılıçaslan

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    Kupez 250 gr :)
    Bi de geçen Varyant'ın altına kefale gittim.Sabah 8 den 1 e kadar hem yemli hem dip ekmek ile avlandım.Yemlerim olduğu gibi takılı kaldı oltada.Yem bile tazelemedim.Bu geçen hafta idi.Haftaya Cuma tekrar bir bakınmak istiyorum.Malum hava da tam havası oldu...

4. arkadas

arkadas ibrahim

sansli adammisin birader, hem saglam is, hem güney, bol balik ,bolca balik dostu adam ,daha ne ister rasgele

5. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Kudos IM-9 4,20 180-250 gr atarlı, Shimano Vengeance 4.20, amundson stager advance vs...
    Favori Makine:
    penn affinity 8000, ryobi naxo, okuma salina 2 16000 vs....
    En İyi Avı:
    tatlı suda; 9200 gr sazan ve 3300 gr kırmızı benekli alabalık - denizde; 180 cm vatoz

Çok teşekkür ederim evet tekneyle balığa çıkıldığında zaman zaman denk gelebilen bir balıkmış ama insan tam da iyi balık çekiyorum galiba diye düşünürken remora çekmek hiç de hoş olmuyor.
    İyi dileklerin için çok teşekkür ederim aynı dilekleri tüm arkadaşlar ve senin için de isterim... Sağlıcakla kal...

6. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Kudos IM-9 4,20 180-250 gr atarlı, Shimano Vengeance 4.20, amundson stager advance vs...
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tatlı suda; 9200 gr sazan ve 3300 gr kırmızı benekli alabalık - denizde; 180 cm vatoz
    Geçen gün falezleri denemek için 3 arkadaş konuşmuş ve buluşup denmeye karar vermiştik ama bizde şans ne gezer bir fırtına bir rüzgar evden dışarıya çıkamadık ve dolayısıyla yine falezleri deneyemedik ama bir daha ki sefere kesin olacak, dediğin gibi falezlerde de sessiz bir yer bulmak önemli...

7. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben 14 gün izine ayrıldım bunun en az 10 gününü balığa ayırdım ve mutlaka daha önce denemediğim bir kaç yeri deneyeceğim tam balık zamanı...

8. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Teşekkür ederim ben de kendimi şanslı hissediyorum burada çok iyi arkadaşlar var ve bazılarıyla tanışma şerefine de nail oldum bir de kıyıları daha verimli olsa tam süper olacak...:)

9. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Dün akşam biraz zaman yarattık, yine gidip bir sahilden surf takımlarla nasibimizi aradık.
    100 metre ilerilere ulaştırdığımız takımları bile yavrular rahat bırakmadı. Toplamda bir pakede yakın sülünezle karınlarını doyurduk bir güzel, besledik. Birkaçını okşayıp geri saldık. Tek sargozla avı sonlandırıp gece 12 buçuk gibi döndük.

Hala verimsizlik devam ediyor. Rüzgarın dönüp denizin dalgalanmasını bekliyorum. Ama raporlar daha en az 10-15 gün poyrazın süreceği yönünde.
    Yine de şu soğuklar etkili olmuştur illaki. Bundan sonraki dönem öncesine göre daha iyi olabilir.

Bir de yağış olsa şu rüzgar da lodosa dönse tam süper olacak ama çok şey istiyorum galiba. :rolleyes:

10. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Abi dün akşam da 2 buçuk saat kadar yemli surf avı yaptım. Kocaman bir tane mavi yengeç geldi, aklıma da hemen Seçkin'in önerisi ve üstüne senin bu cevabın geldi tabii. :eek:
    Normalde geri salardım ama, hem hakiki mavi yengeç, hem oldukça iri, hem de bu yazışmaları hatırlattı. :D

Bu akşam bir deneyelim bakalım. Tabii meşhur ızgarasını yapacak imkan yok ama, artık temizleyip kaynatıp sonrasında birşeyler deneyeceğim. :rolleyes:

11. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Afiyet olsun Aykut :D :D

12. nicholai hel

nicholai hel Aykut

:hungry:
    Oldu valla hem de efsane oldu! :dance:
    Hanım diyo ki, bundan sonra levrek falan istemem, yengeç tut daha güzel! :D

Teşekkürler. :)

13. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Evet bana da uzun zamandır olan şey bu maalesef şu an sadece balıkları besliyoruz....

Hava bir türlü dönmedi sadece bir gün döndü ve ben o gün 1200 gr levrek aldım...:)

Yağış oldu kısa bir geçiş ve ben o sırada Tekirovada balıktaydım ve ziyaretime levrek geldi..:)

14. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bundan sonra balığı bırakıp mavi yengeç peşinde koşarsan şaşırmam...:)

Hatta yenge ben de geleceğim bile diyebilir...:)

Seçkin de bana Demrede mavi yengeç yemeyi unutma diyor düşünsene balık için gitmişsin ve bütün hafta sonu mavi yengeçten dolayı balık harici her yerde geçiyor... :D

Afiyet Olsun...

15. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Oo abi tam güzel boy birini denk getirmişsin. Tebrikler.

Şu levrek ne ilginç balık di mi, hava aniden değişir, rüzgar döner, yağış olur veya akıntı başlar, levrek hemen anında boy gösterir, şovunu yapar, sonra hava tekrar döner, balık da bir anda kaybolur gider. :rolleyes:

Çok büyük sıklıkla hava ve su şartlarına göre av veren bir balık. Özellikle tatlısu ve kıyı avcılığında hemen her balığın sevdiği ya da en azından tercih ettiği bazı hava ve su şartları var ama bunları en katı şekilde uygulayan balık levrek.
    Ve öyle olması da daha güzel. :thumb:

Dahasına rastgelesin inşallah.

Yengeç hakikaten çok güzel ama abartmamak lazım dediğin gibi, tadımlık olması yeterli :eek:

16. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet levrek o kadar ilginç bir balık ki yanında 27 tane yakalarlar ve sen sadece seyredersin sana hiç gelmez tekirovada levrek akını vardı herkes bolca yakaladı ve biz iki arkadaş sadece 2 tane yakalayabildik tabi ikisini de ben yakaladım..:)
    Yarın yine yağmur geliyormuş öğleden sonra başlayacakmış ve pazar günü de devam edecekmiş haydi herkes balığa...:)
    Ve yengeç konusu... evet arada olmak kaydıyla süperrr...:)

17. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Evet o akından benimde birkaç gün önce haberim oldu, geç kalmışız ne yazık ki.

Tuttuğunuz levrekler çiftlik kaçkınlarından mı dersin abi? Boy olarak kaçanların aynısıymış çünkü.

Yağmur iyi olacak inşallah. Geçen günkü keşişlemenin etkisi de devam ediyor dalga olarak. Bugün başlayacak yağmuru da alınca birşeyler değişir diye umuyoruz.:rolleyes:

Rastgelsin inşallah.

18. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet kesinlikle çiftlik kaçkınları ama biz de geç haber aldık çok yakalayamadık..:(

Dün balıktaydık ama pek birşey çıkmadı hem yağmur hem de dalgalar bize pek müsaade etmedi...

Şimdi yine balığa gitmek gibi bir niyetim var bakalım birşey çıkacak mı?

19. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2014 Yeniyıl sizlere hayatınız boyunca unutamayacağız güzellikler yaşatsın. Yeni yılınız kutlu olsun. Herkes bir başkasına yardım etseydi, herkesin işi yapılmış olur. Yeni yıl paylaşımlarımızın yılı olsun. Mutluluk, esenlik ve sevinçler getirsin. Mutlu Yıllar dilerim. Sağduyu aklın kapıcısıdır.

Yeni yılda yeni umutlar ve yeni balıklar hep sizlerin ve hepimizin oltasında olsun bugüne kadar yakalamayı umut ettiğiniz ama yakalayamadığınız balıkları 2014 yılında yakalamanız dileklerimle umduğunuzdan da bol ve büyük balıkları yakalamanız temennilerimle sağlıcakla kalın... Mutluluk ve huzur hep sizinle ve bizimle olsun...:)

20. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Abi valla "Amiin" diyesim geldi. :eek:
    İnşallah hepimiz için hayallerimizi gerçekleştirdiğimiz, harika bir yıl olur.

Yeni yılın ilk avını dün akşam 19:00-23:50 arasında, bu yıl ilk kez gittiğimiz ama beklentilerimin yüksek olduğu bir avlakta gerçekleştirdik. Yemli surf avıydı.
    Ama malesef beklediğim verimden çok uzakta kaldı. Ufak balıkların vuruşları ve daha da kötüsü hiç vuruş yapmadan yemi yiyip bitiren yengeçlerden kurtulamadık. Yengeçler bir kösteği kesip birkaçına zarar verdiler. Bir tanesini iş üstünde yakalayıp aldık kıyıya, arkadaşlarıyla yaptıklarının hesabını ona keseceğim artık. hihi

Kayda değer boyda gelen tek mırmır ve bir yengeçle döndük bu umutlu olduğum meradan. :(

Daha verimli mera arayışına cumartesi gecesi devam edeceğiz. Yine akşamdan başlayıp sabah gündoğumunda son bulacak bir av olacak.

Bugün başlayan yağışlar cumartesi öğleden sonra kesilecek, bugün yarın güzel yağışlar olacak.

Umuyorum birşeyleri değiştirir. Yoksa kıyı avlarının verimi fena. idk