Uzun zamandır dişe dokunur bir avımız olmadı ama biz de yarın tekirova istikametine gitmek gibi bir niyetimiz var ama yağmur yağdığı için tereddütlerimiz de yok değil... Yavaş yavaş canım sıkılmaya ve moralim bozulmaya başladı kıyı avını o kadar çok sevdiğim halde ve inanılmaz sabrıma rağmen onun da sonuna geliyorum... Yakalamak umuduyla....
Cumartesi akşamı biz de aynı istikamette bir avlak denedik. Yağmur altında, bir metreyi geçen dalgaların olduğu bir sahilde zor sayılabilecek şartlar altında av yapmaya çalıştık. İlk atışım yere indiği anda daha boşluğunu alırken irice bir sargoz atladı. Heveslendiren bir başlangıç oldu ama meğer devamı yokmuş. idk Çok kalmadan, gece 12 gibi geri döndük. O şartlarda sabahlamanın anlamı yoktu.
Biz de denemediğimiz yer kalmadı ama nafile ellerimiz boş kaldı ve tekirovada şansımız olmayacak diye düşünüp Antalya'ya geri dönüp farklı bir avlakta gece yarısına kadar şansımızı denedik... Oltalarımızı attık çektik tekrar denedik tekrar attık tekrar çektik ama yok yok yok... Dalgaların boyları iyice coşup da artınca toparlandık ve yine ellerimiz boş geri evlerimize döndük... Yapacak bir şey yok, kıyılarda bu aralar hiç de rast gelmiyor...
Arkadaşlar, bu yeni çıkan grip H3N2 beni ve tüm aileyi mahvetti. Yataktan çıkamayacak kadar kötü etkiledi, hepimiz yorgan döşek yatıyoruz ayakta durmak bile yoruyor ve tabi balığa gitmek tamamen imkansız. Nasıl bir illet anlamadım... Üç gündür arkadaşlar hadi balığa gidelim diyorlar ama nafile nerde ben de o enerji... Zerdaçal, zencefil, kuşburnu, havlıcan, tarçın bir arada kaynatılır ve sonra çay demler gibi üzerlerine nar çiçeği, ıhlamur ve adaçayı eklenerek demlenmeye bırakılır ve her defasında taze olarak tüketilir...Peki değişen ne? Koca bir HİÇÇÇ... iYİLEŞİP BALIĞA GİTMEK İSTİYORUM....
Abi geçmiş olsun yaa.. Herkes hasta valla, kimle konuşsam hasta. Fena bir durum var. Eşim de bir aydır iyileşemedi. Antibiyotik kullanırken tekrardan hastalığı nüksetti, çok enteresan, ilaçlar fayda etmiyor. İlginçtir bana bulaşmadı. Aşı da olmamıştım aslında. İnşallah en kısa sürede atlatırsınız. Geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim Aykut evet ne ilaç ne de başka birşey fayda etmiyor ve daha da ilginç olanı evde eşimin annesi ve babası 2 haftadır bizde misafirler ve onlarla ben hastayım yorgan döşek yatıyoruz. Genelde ben hasta olmam ama bu sefer nasıl olduysa o kadar hastanın içinde eşimde hiç bir şey yok turp gibi... Aman şimdi hasta falan olur maaşallah diyeyimmm...
Hasta olup da yatınca balık avı videolarıyla avunmaya başladım.... http://www.youtube.com/watch?v=KQQU_fWT9hM
Abi videoları yeni gördüm, bir fırsatta izlicem hepsini ama az çok tahmin edebiliyorum. Biz de benzerlerini, özellikle İtalyanların kıyı surf avlarını izleyip onların yaptığı enfes avlarla avunuyoruz. Adamlar çok verimli avlaklara sahipler, korumacı yasaları ve buna uyan bilinçli avcılarıyla bizim kıyılarımızın 1950 verimine hala sahipler. Dün gece boyunca yine çok ümitli olduğum bir yeri denedik, merkezden 65 km mesafede. Ama dört surf takımla boru kurdu, sülünez, madya, kalamar, sübye, hepsini birden denememize rağmen ne yazık ki yok, yine yok. idk Geri bırakılan birkaç ufak mırmır ve alıkoyulacak boyda tek mırmırla avı bitirip sabah 8'de döndük. Çok sinir bozucu bu bizim kıyılar...
Kesinlikle haklısın ama biz de değişmeyen zihniyet ve aç gözlülük ve saygısızlık oldukça daha da kötüye gideriz.... Bazı videolarda neyi nasıl yaptıklarını gözlemliyorum ve örnek takımlar hazırlıyorum ve sonra avlaklarının durumunu yemlerini takip ediyorum ama adamların ticari ya da amatör farketmeyen eğitimli balıkçılıkları var... Ben de en yakın zamanda balığa gidebilmeyi umut ediyorum ama hala değişen bir şey yok galiba kıyıda.... Antalya'yı çok seviyorum her şeyi ayrı güzel ama bir de balığa hasret bırakmasa bizi...
Antalya'da tatlısu avları yapılabilecek uygun yerler yok mu kardeşler? Olmadı deniz, olur akarsu, göl/gölet. Geçmiş olsun bu arada, şifalar dilerim. Cüneyt sana, Aykut eşine.
Aslında tatlı su avı yapılacak yerler yok değil, var tabi ki de ama denizin hem çok yakın oluşu ve her zaman denizin sürprizler sunma olasılığı bir süre sonra daha cezbedici geliyor. Tatlı su için seçenekler değerlendirilebilir neden olmasın belki yakın bir zamanda bir tatlı su avı yaparız... Evet sonunda kendimi iyi hissetmeye başladım iyileşiyorum belki yarın balığa bile giderim... İyi dilekleriniz için teşekkürler...
Evde misafir olduğu için yine balığa gidemedim bakalım en yakın ne zaman gidebileceğim... Sıkılmaya başladım evde oturmak hiç bana göre değil çok şükür ki iyileştim yarın çalışıyorum ama balığa giymeyi de çok istiyorum bakalım ilk ne zaman fırsat bulup da gideceğim...
Bu aralar aklımda ryobının bir modeli var linkini verdiğim yerdeki fiyatın 100 lira altında buldum aynı markanın başka modeli var elimde ama içime ateş düştü bir kere hayır etmez... Bu içime düşen ateş: http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=4-RYOBI-NAXO bu da şu an elimde olan modeli: http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=4-02.05.010 kullanan var mı? yorum yaparsanız sevinirim.... Ben daiwa ya da shimano marka surf kafa makine bakıyordum ama kalite olarak ryobinin bu modeli onlara yaklaşabilecek durumda ise almayı düşünüyorum ne dersiniz)
Abi selamlar Proskyeri 2 sezondur kullanıyorum. 3 avda da naxoyu kullandım (şimdilik emaneten arkadaşımda duruyor). Proskayerden daha güçlü bir makine ama naxoyu proskyere alternatif olarak almayı düşünüyorsanız bence gerek yok. Kullandığınız makineyle her türlü balığı kıyıya alabilirsiniz. Tabi bu makineyle bir sıkıntı yaşadınızmı bilmiyorum. Eğer yaşadıysanız merak ettim paylaşırsanız sevinirim. Ama yeni bir takım kurmak maksadıyla almak istiyorsanız ve ağırlığıda sıkıntı yaratmaz diyorsanız gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Diğer markalarda bu fiyat aralığında bu kadar güçlü makine bulmanız malesef zor. Makine seçmek gerçekten zor iş, insanın aklı hep almadığında kalıyor, kolay gelsin