GAZİPAŞA-ALANYA-MANAVGAT-ANTALYA-KEMER-KUMLUCA-FİNİKE VE KAŞ

Konu, 'Bölgeler' kısmında Cuneyt1972 tarafından paylaşıldı.

1. baracuda31

baracuda31 MUSTAFA

Favori Kamış:
    remixon katana
    Favori Makine:
    remixson jig master 6500
    En İyi Avı:
    akya 5kg
    merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum, alanya okurcalarda otelde çalışmaktayım.iş çıkışi sahilde mırmır avlamaya çalışiyorum gerelki yemleri temin ettim ama henuz verimli bir av gerçekleştiremedim.mera konusunda yardımcı olursanız sevinirim .şimdiden çok teşekkürler herkese bereketli avlar.

2. rossobeyaz07

rossobeyaz07 emrah

Ani bir kararla dün akşam Demre'den açılma kararı verdik akşam 6-8 arası kaldık 40 metrede sonarsız 2 ,3 kılo arası mercan tamamen şansa dayalı bir av yapmış olduk ..
    Herkese şimdiden iyi bayramlar rastgele.

http://i.hizliresim.com/WrgMoE.jpg

Son düzenleme: 3 Ekim 2014
  3. icaglar

icaglar Çağlar

Favori Kamış:
    Captain Camelon
    Favori Makine:
    Mitchell Blue 6000
    Sağ alt köşedeki ne balığı?

4. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Kudos IM-9 4,20 180-250 gr atarlı, Shimano Vengeance 4.20, amundson stager advance vs...
    Favori Makine:
    penn affinity 8000, ryobi naxo, okuma salina 2 16000 vs....
    En İyi Avı:
    tatlı suda; 9200 gr sazan ve 3300 gr kırmızı benekli alabalık - denizde; 180 cm vatoz
    Ben yazılı orkinosa benzettim yani çingene palamutuna ama daha doğrusunu yakalayan bilir Emrah buralarda değil galiba...:)

5. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Kudos IM-9 4,20 180-250 gr atarlı, Shimano Vengeance 4.20, amundson stager advance vs...
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tatlı suda; 9200 gr sazan ve 3300 gr kırmızı benekli alabalık - denizde; 180 cm vatoz
    Orası için daha yakın zamanda mera tavsiyesinde bulunulmuştu belki bir önceki sayfada yada ondan önceki sayfada konu hakkında bilgi bulabilirsiniz...reeling

6. rossobeyaz07

rossobeyaz07 emrah

Çingene palamutu o.

Son 1 haftadır yaptığım Antalya gece falezlerden avlarım yem karides ..

7. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Emrah yine boş gelmemişsin, biz de geçen gece yağmur ve fırtına varken gittik 4 melanur 1 tane karagöz 1 tane sargoz ve çok sayıda asker balığı aldık. Saat: 23.00 gibi balık kesti ve döndük.

8. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Pazar günü sabah saat: 05.45 sıralarında mardan otelıin yanından tekneyle açıldık yemlerimiz tuzlanmış karides, kolyoz, sülünez, yanıç, tuzlanmış tavuk göğsüydü. Toplam 20 kilo civarı barbun, mercan, kuppez yakaladık limiti doldurduğumuzu düşünerek (6 kişiydik) avı saat: 15.00 gibi sonlandırdık. Herkese daha iyi avların denk gelmesi dileklerimle...

9. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  10. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Cumartesi gece 12'den pazar sabahı 8 buçuğa kadar şehrin 70 km dışında bir avlaktaydık. Özlediğimiz güzeller yine gelmedi. Ucundan limiti tutan iki sargoz ve geri bırakılan birkaç yavru sargozla avı sonlandırdık.

Deniz havası almış olduk. :)

Ama sadece deniz havası alacağımızı bilsek o kadar yol yapmazdık, o biraz kötü oldu. :D

11. AmatorBalik90

AmatorBalik90 Mustafa

Favori Kamış:
    Hiç fikrim yok
    Favori Makine:
    Excuma
    En İyi Avı:
    İstavrit
    Sevgili abilerim ve Kardeşlerim Antalyada At'çek Rapala ve sahtelerle avlanmam için bana mera önerileriniz olabilir mi acaba? bu hobiye yeni merak sardım. bütün araştırmalarımı gerçekleştirdim yalnız mera bulmakta ciddi sıkıntılar çekiyorum acaba bilgi verebilir misin?

12. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dolunay vardı galiba yanlış hatırlamıyorsam tam da o zaman, muhtemelen o etkilemiş olabilir... 70 km deniz havası almak için uzun bir yol olmuş :laughing: Bu aralar güzel mırmır çıkmaya başladı kıyıdan, sülüneze iyi geliyor tabi gece gidecek olursan ve taze boru kurdu denk gelirse o daha etkili oluyor. Ben geçen gece gittiğimde 6 tane yakaladım ve boyları 20 cm ve üzeriydi daha küçüklerini saldık (toplam 17 tane mırmır yakalamıştık) 2 ahtapot ama ahtapotlar küçük olduğu için onları da suya iade ettik ve 2 tane de mıgıri mrsparkle Takım bedeni 40 numara kollar (köstekler) 20 numara misinadan, iğneler 6 numara, 2 kol yapmıştım ve kolların uzunluğu 50-60 cm ve kurşun 60 gr. iki kamışla gitmiştim birini 30-40 metre diğerini 80-100 metre mesafeye atmıştım 16.30 gibi avlaktaydım gece 12.00 gibi avı sonlandırdık ama biz dönerken çok iyi balık yapmaya başlamıştı. banghead

13. AmatorBalik90

AmatorBalik90 Mustafa

Favori Kamış:
    Hiç fikrim yok
    Favori Makine:
    Excuma
    En İyi Avı:
    İstavrit
    Sevgili abilerim ve kardeşlerim Antalya da spin avcılığına çok büyük ilgi duymaya başladım ve karınca kararınca elimi de taşın altına koydum , 30 günlük boş geçen bir at çek dönemi sonrasında kendi kendime araştırmalar yapmaya başlarken siz değerli üyelerin bulunduğu bu forumu buldum. Siz de takdir edersiniz ki iyi bir navigasyonunuz olmadan bilmediğiniz bir yeri bulmak çok zordur. Kidemli ve deneyimli kişilerin destek - görüş - ilgi be alakalarını benden sakınmayacağını ümid ederek sizlere bir merhaba demek istiyorum. 30 günlük av sürecim Antalya konyaaltı ve boğaçayı mevkilerinde küçük gagalı rapalalarla gerçekleştirdim. Fakat ayakkabı bağcığı dışında birşey elde edemedim. Acaba bana önerebiliceğiniz bir deneme alanı bulunmakta mıdır ?

14. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Dolunay vardı ama parçalı bulutluydu hava yoğun şekilde, ay bir açıp bir kararıyordu, yani aslında iyi bi havaydı.
    Yalnız 7 km poyraz olmasına rağmen deniz ilginç şekilde dalgalıydı, açıklarda bir karışıklık vardı belli ki, avı biraz zorlayıcı etki yaptı. Ha yattı ha yatacak derken sabah biz ayrılırken etkisini hiç kaybetmeden devam ediyordu. :eek:

Takım tarifimiz aynı. Ben sadece iğneyi 4 numara kullanıyorum, biraz iri kalıyor ama seçici olması daha iyi. Bir de kurşun tabii kamışların atarına göre değişiyor, sıklıkla 100 gr atıyoruz.

Gece gitmekten başka şansımız yok, başka vakit yok zaten. Değişik meraları denemeye devam, güzelleri bulana kadar. :)

15. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Hoşgeldin Mustafa aramıza.
    Antalya merkezi genelde kıyı spin avı yönünden verimsizdir ama 30 günlük boş geçen süre de, tabii kaç av yaptığını bilmiyorum ama, biraz uzun. Bu kadar bekletmeden genelde sağolsun ailemizin spin balığı turna teşrif etmeliydi. :) Ya da konyaaltında avlandığına göre, balon. :mad:

Eğer 10 kadar deneme yaptıysan bazı şeyleri gözden geçirmelisin. Bu sadece mera olmamalı, Konyaaltı ve boğaçay civarı da atçek için fena yerler değildir aslında. Gözden geçirilecekler ne olabilir, doğru zamanda mı avlanıyorum, suya/saate/balığa göre uygun sahte mi atıyorum, doğru şekilde yüzdürüyor muyum, atış mesafem yeterli mi, kullandığım ip/misina/fırdöndü/klips balığa görünüp avcılığı düşürüyor mudur, bunun gibi aklına gelen her konuyu irdelemeni tavsiye ederim.

Tabii tek bir meraya bağlı kalmamak, değişik yerleri denemek her zaman avantajlıdır. Kaleiçi yat limanının dış mendirekleri, falezlerden aşağı inilebilen hemen hemen her yer, konyaaltı sahilinin farklı bölgeleri şehir içinde deneyebileceğin yerler. Özellikle falezlerdeki meraları gözden geçirmeni tavsiye ederim.

Rastgelsin. :)

16. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aslında evet o gece hava parçalı bulutluydu ve balık için de uygundu ama belli olmuyor işte balık bazen değişken bir yemlenme alışkanlığına bürünüyor.
    İğne olarak ben de çoğu zaman 4 numara kullanırım ama owner 50173 6 numarası çoğu zaman yeterli verimi sağlıyor çok küçük olmadığı için seçici de olabiliyor. Çok dalga olmadığı sürece kıyıdan atarken kurşunu 60-75 gr kullanıyorum sadece dalgalı ve akıntılı günlerde 100 gr kullanıyorum.
    Müsait olduğun bir gün birlikte de gidebiliriz...reeling

17. AmatorBalik90

AmatorBalik90 Mustafa

Favori Kamış:
    Hiç fikrim yok
    Favori Makine:
    Excuma
    En İyi Avı:
    İstavrit

Bilgiler ve ilginiz için çok teşekkürler , ailemde kimse de böyle bir merak olmadığı için. Çok yalnız ve bilgisiz bir balıkçıyım denebilir. Balık eşyalari satan dükkanlarin tavsiyeleriyle bişiyler yapmaya çalışmaktayım. 25'lil misina ve 2.70 lik kamış , ryobi excuma serisi makaram var. Sahteyi çelik telle atıyorum. Silikonlarım 5 - 7 gram arası. Rapalalarım ise 12.15 gram arası pembe dışında tüm renklere sahibim. Kamışımın atarını bilmiyorum ama . atış mesafem 25 metreyi geçmez sanırım. Atış stilimde hata olabilir. Sulh Turgay Diye bir abimizin videolarını izleyerek öğrenmeye çalısıyorum. Ve yalnız oldugum için mendirekler ve kayalıklar bana pek güvenli gelmiyor. O yüzden başta can sağlığı diyorum. Size akşam kamışım ve rapalalarımın resimlerini yüklerim . Zahmet olmazsa siz de nacizhane görüşlerinizi bildirirsiniz umarım.

18. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mustafa aramıza hoşgeldin...
    Aykut ne yazdıysa ne fikir verdiyse sonuna kadar katılıyorum.
    Sabahın gün doğmadan önceki erken saatleri ile gün doğana kadar devam eden sabah suyu ile akşam gün batımı öncesi başlayan ve gece 12 ye kadar süren bir at-çek zamanı vardır. Deniz dalgalı hatta çalkantılı olmalı, at-çek yaparken ileri atmaktan çok kıyıya paralel çekmelisin ancak zaman zaman ileriyi de deneyebilirsin. Fırdöndü çok küçük ve fırdöndüden sonra kullandığın misinan 25 numara ve daha incesi olmalıdır mümkünse sağlam olmak kaydıyla 20 numara en iyisidir.
    Yerler konusuna gelince şehir merkezi çok verimli değil maalesef ama dibi taşlık kayalık olan her yer olabilir ve bu senin tecrübelerinle daha bir artacaktır. Tabi bu yazdıklarımı at-çek için yeni başlamış olarak düşünerek yazıyorum yoksa yeterli bilgi birikimi ve tecrübeye sahipsen ukalalık yapmış gibi olmayayım.
    Sana şimdiden rastgelsin....

19. AmatorBalik90

AmatorBalik90 Mustafa

Favori Kamış:
    Hiç fikrim yok
    Favori Makine:
    Excuma
    En İyi Avı:
    İstavrit
    Sevgili Cüneyt abi , Çelik halat sizce uygun mudur ? Ve bilgiler için çok teşekkür ederim. Sizlere inşallah bol bol balıklar diliyorum fakat göründüğü üzere ciddi mana da anlamaya çalışıyorum balıkçı cantama mezura bile koydum balık boyu ölçmek üzere. Sizler bir spin avı yaparken sizleri izleme ve birşeyler kazanma imkanım olabilir mi acaba ?

20. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bana kalırsa çelik halat uygun değil maalesef, yani bu dediğinin adı çelik misina diye geçer ama genelde levrek ve benzeri balıklar çok zeki ve ürkek davanış sergilerler o yüzden bu tarz bir takım balığın çekinmesine neden olabilir. Bu aralar spin av çok fazla yapmıyorum ama yaptığım bir zamanda duruma göre haberleşebiliriz. Sana bol balıklı günler diliyorum...