Cüneyt abi , bende yıllardır olan o depreşme son 30 gündür patlama noktasında aldığım sahtelerin hatti hesabı yok. Bol balıklı günler diliyorum hepinize . Haberleşmek dileğiyle
Çok teşekkür ederim o dert ben de yıllardır var malzemeye verdiğim parayla iyi bir araba alınır en azından küçük bir balıkçı dükkanı açılır cyrr Tabi bunlar yılların birikimi ama kendimi yine de malzeme almaktan alıkoyamıyorum... hihi banghead :thumb:
Maalesef öyle oluyor önce malzemeler alınıyor herşey tamamlanıyor balık yakalanmıyor ve sonra bir bakmışsın ki balıklar gelmeye başlamış...
İyi günler selamlar hepinize; İsmim Önder, Antalya merkezde yaşıyorum 24 yaşındayım, aranıza yeni katıldım, amatörüm öncelikle onu belirteyim Dün saat 2 den 6 ya kadar yeni limanın sağındaki koyda attım, bir şey çıkmadı akşamda boğaçayının ora tarafa geçtim 11.30 kadar attım, ben atarken aynı anda bir abi de geldi beraber attık yani Klasik dip olta, yem olarak sülünez boru kurdu ve tavuk kullandım atabildiğim kadar ileri attım ve bekledim.Kıyıda levrek zıpladığını görünce bir oltayı da kıyıya attım.(yanımda sahte yoktu malesef) ilerideki oltaya arada sert vuruşlar alsamda tuttuğum balıklar 5-6 izmarit, 1 tane sargoz, 1 tane de mercan bonus olarakta 3 tane pembe renkli (sanırım ustura balığı diyorlar) ondan tuttum. Yani anlayacağınız kısır bir gündü aslında deniz oldukça sakindi. Bu arada sorun bende mi diye düşünsemde yanımdaki abi 1 tane kum gridası(ufak) dışında bir şey tutamadı yani aynı durum onda da var. Önerebileceğiniz (dip olta için) avlak var mı siz bu işte daha ustasınız tavsiyelerinize açığım. Teşekkürler şimdiden, herkese bol şanslar diliyorum.
Önder kardeşim öncelikle bol balıklı zamanlar diliyorum sana , ben de amatör olarak rapala / at-çek sistemine başladım . Levrek çok nadir olmasına rağmen o bölgede görmen çok garip geldi 30 gündür oraya mesai yapıyorum hiç birşey alamadım. Dip oltası merası pek bilmiyorum ama rapalaya merak sararsan haber et beraber mera aramaya başlarız .
ARKADASLAR SELAM BEN ANTALYADAN (SERIK - BELEK )BILAL BEN BU BALIK AVINA YENI MERAK SALDIM VE YENI YENI OGRENIYORUM VE OZELLIKLE BU SITEYI YAKINDAN TAKIP EDIYORUM VEDE SIZIN SAYENIZDE YENI BILGILER OGRENIYORUM BU SITENIN EN GUZEL BIR YANIDA HERKES GAYET SAMIMI VE SICAKKANLI VE DUYARLI BUNUN ICINDE SIZE AYRICA TESEKKUR EDERIM , BENIM ASIL ILGI ALANIM IRMAK BALIKCILIGI NE KADAR ARASTIRSAMDA OGRENMAM GEREKEN COK SEY VAR AMA BIZIM BURADA GENELDE SAZAN ,ALABALIK VE YILAN BALIGI VAR, BU KONUDA TAVSIYELERINIZ NEDIR YARDIMCI OLURSANIZ MINNETTAR OLURUM , TESEKKUR EDERIM
LFR takımda dizicem inşallah , O zaman su ustu su altı bizimdir Cüneyt abi sen yeter ki iletişime geç
dostum iyi niyetlerin için teşekkür ederim. Rapala ile denedim çok kısa bir süre geçen haftalarda ama bana pek uygun gelmedi belki balık tutabilirseydim ilgimi çekerdi ama saatlerce atıp çekip hiç bir aksiyon almamak sinir bozucu doğrusu dip oltasında da sabır gerekli ama en azından balon balığı bile olsa en geç 10 dakika sonra vuruş alıyorsun tabi bir de benim at çek için kalite bir takım lazım sanırım. Ama eğer fikrimi değiştirip en azından sahte alırsam neden olmasın beraber atabiliriz bende genelde bir arkadaşım çalışıyor ise tek giderim. Sen nerelerde avlanıyorsun?
Mera ve avlak sorunum var suanda konyaalti sahilde öyle kafama göre at çek yapıyorum geri bildigim bişey yok açıkcası
Çarşamba günü akşam 3 arkadaş saat: 17.00 sıralarında surf takımlarımızı alıp avlağımıza geldik ve 22 saatlik av sonunda 6 mırmır 1 yaladerme 1 tane çupra ve geri bırakılan çok sayıda fare balığı ayrıca kıyıya kadar getirilen ancak sonrasında misinamızı koparıp kaçmayı becerebilen ve ömrümüz boyunca ne olduğunu tartışacağımız 3-4 kiloluk bir balıkla avımızı sonlandırarak saat: 15.00 gibi eve dönüşe geçtik. Takım olarak klasik üçlü dip takımından farklı olarak beden 40 numara misina gezer kurşun 20 numara misinayla 70 cm uzunluğunda köstekler 50 gr kurşun 4-6 numara iğneler ve yem olarak sülünez, boru kurdu ve yanıç kullandık ama biraz gürültülü bir ortam vardı o yüzden avımız çok fazla başarılı olmadı...
hoşbulduk abi. Siz nerede avlandınız sakıncası yoksa öğrenebilir miyim ayrıca bu kadar uğraşmaya 6 tane mırmır az gibi geldi bana
Konyaalti sahiline gel Önder 12 saat ugraşalım 1 mırmır alırsak dua ederiz Gene de Avlaklari çok güzel verim vermiş bu sezonda. Ben şimdi LFR sistemi kamış makine ve sahte raglou silikon sistemi avlanmayi deneyeceğim. umarım bir verim alabilirim ondan Cüneyt abi sana da ulaşacağım.
şimdi derken? yağmur yağmıyor mu oraya ayrıca ayıptır sorması da sen de benim gibi işsiz misin reeling