Geçen gün Kaş' ta bulunan bir arkadaşım balon balıklarından artık bıktığını ve artık pek balığa gitmediğini anlattı çok soğudum dedi tekneden ayrı bir dert kıyıdan ayrı bir dert dedi ve ben çok şaşırdım o kadar da balık meraklısıydı üzüldüm oysa biz birlikte ne balık avlarına gitmiştik ne alabalıklar ne sazanlar yakalamıştık....
Geçen sene bu durumu ben de yaşadım Kaş'ta. Yerel balıkçılara sorduğumuzda diyorlardı balon var her yerde, keyfi yok diye. Biz tabi gelmişiz tatile durur muyuz, çıktık. Tam mercanı bulduk çekiyoruz derken başladı balon saldırısı. Yer değiştirdik yine aynı. Takımları bırakıp çıktık. Verimsizdi. Bu sene yazın yine gidicez. Ama slogan değişti, "balık bahane, tatil şahane".
Bir de benim bilmediğim ve bu konuda yardımınıza ihtiyacım olan bir konu var bilirsiniz tatlı suda yerine göre 1 nisan yerine göre 15 nisanda av yasağı başlar sazan için alabalık farklı turna için farklı zamanlarda başlar ve biter bu yasak... Peki denizlerimizde durum nedir kıyıdan avlar için..
Adrasan'da o kadar balık avı izledikten sonra sonunda bir tane de jig takımı aldım bakalım neler olacak...
selamlar,arkadaşımızında dediği gibi bizim oraların vazgeçilmez en keyifli avları barbunya,mercan avlarıdır havalar uygun olduğu hafta sonları teknelerle acılırız bizde...
Alanyada yasayan ve avlanan biri olarak soyleyebileceklerim tayininiz alanyaya cikarsa eger kiyidan av yapacaksiniz cok fazla umitlenmeyin derim cunku alanya kiyidan avcilik konusunda kisir bir bolgedir 2 ay boyunce geceleri ava gidip devamli bos donduk bu kis...Eger jig yapma sansiniz varsa daha verimli olacaktir ... Alanya kiyi balikciliginda cok kotu durumda diyebilirim ancak bazi arkadaslar ozel meralari bilmekte ve balik alabilmekteler ama alanyanin disinda bazi yerlerde bu meralar okurcalar tarafinda...Rastgele
Abi o resimler neydi öyle hepsi de çok güzeller insanın içi huzur buluyor balık olmasa ne olur insan öyle bir ortamda yaşlanmaz, zaten neden bu kadar genç kalabildiğiniz o cennetten belli oluyor...
Merkezden dışarıya çıksak kıyıdan avlanma şansı yine olmaz mı bu durum içimi oldukça kararttı ama belki bir çaresini buluruz...reeling
Zaten bu kadar tekne avı konusu geçince ben de ona uygun hazırlıklara başladım oldukça hazır geleceğim hem jig için hem de tekne avı için artık barbunya mercan ne çıkarsa bahtımıza Kimbilir belki de akya
öncelikle güzel ilimize şimdiden hoşgeldiniz demek istiyorum.. tutkuların,hobilerin ve zevklerin en güzeli ortak payemiz balık neyazık ki akdeniz de pek tat vermez oldu son 2-3 yıldır.. nedeni ise kızıl deniz üzerinden gelen zehirli toksin içeren balon denilen lanet balık.. artık bir çok antalyalı oltacının kabusu haline geldi.. kıyıdan beklemeli avlarda dahil her daim takılıyor oltanızın ucuna yada oltanız takılıp gidiyor onun ağzına.. teknede,kıyıda heryerdeler artık ve malesef bunu durduramıyor hiç bir güç.. tabiki karamsar olmamak gerekiyor yinede bol bol yedek almışsanız yanınıza iyi kötü akşama sofranızı şenlendirecek kadar alıyorsunuz balığınızı.. her balığın farklı oltası her oltanın farklı misinası her misinanın faklı makarası tabikide kamışı var.. takım seçimi önemli ne yazık ki neden çünkü mercana diye gittiğiniz bi avda oltanıza yapışan 2.5 kiloluk torik göz göre göre kaçarken arkasından sadece bakmak kalıyor size kıyı için bol bol spin yerleri var genelde ırmakların denizle buluştuğu noktalar ve sessiz sedasız kayalık bölgeler buralarda baracuda ve levrek yapışıroltanıza.. tekne daha bereketlidir akdenizde hele bide kendinize ait bi tekneniz olunca tabi bide balık bulucunuz varsa değmeyin keyfinize.. bölge seçimine gelince beldibini geçtikten sonra başlar güzel balık adrasana kadar devam eder kıyı boyunca.. çıralı ve olimpos tam yerleri diyebilirim... kesinlikle boş dönmezsiniz.. bu taraflara geldiğiniz zaman mutlaka bilgi verin beraber organizasyon yapalım.. şimdiden rast gele..
merkezdede guzel av yerleri var benim takildigim fakat her daim elimiz dolu donemiyoruz genellikle bu kis nedense 2 aydan fazla av yaptim ama sadece bir kere balik alabildim gece avlari...ustelik denizi ve havanin durumunu gorseniz biz sasirdik yuh artik bu kopuklu dalgalarda bile balik yapmiyorsa diye...Bu kis boyle gecti..Su an yurt disindayim 2 gun sonra doncem . Donunce yaz boyunca at-cek yapmayi dusunuyorum ve arasira caylara gidip kefal avlamayi...Belki alanyaya cikarsa tayininiz av yapma sansi buluruz.Rastgele
Çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık bir an kendimi balıkta zannettim hem tatlı su hem de denizde balık yakalama imkanı ve doğası nedeniyle Antalya'ya gelmeyi çok istiyordum şimdi bu güzel misafirperverlik beni çok mutlu etti mutlaka iyi bir organizasyonla birlikte balığa gitmek isterim çok teşekkürler...
İçim zaten kıpır kıpır bir an önce oraya gelmeyi beklerken sizlerin bu sıcak davetleri beni daha da sabırsızlandırıyor doğasıyla insanıyla bir başkadır akdeniz. Havası gibi insanı da sıcaktır ve bu yazılanlar da bunun kanıtı çok teşekkür ederim birlikte balığa gitmeyi çok isterim...
Arkadaşlar genelde hangi iğneleri kullanıyorsunuz, misina örgü mü mono mu? Ya da kaç numara misinalardan almalıyım? Hazırlık yapmak lazım hangi balık için hangi malzemelerden kullanıyorsunuz?
Belki biraz balıktan uzak bir konu olacak ama bu aralar inanılmaz moralim bozuk Antalya'da bir arkadaşımın arabasını yaktılar ve yine Antalya'da bir arkadaşımın 12 yaşındaki çocuğuna araba çarptı ve şimdi yoğun bakımda ve durumu çok ağırmış. Çok moralim bozuk çok... ALLAH yaralı evladımıza acil şifalar verir inşaallah dualarınızı esirgemeyin lütfen...
Arkadaşın yaralanan oğlunun dalağı alınmış son durumu iyi ama bacaklarda kırık olduğu için platin takılmış ve hala yoğun bakımda ancak hayati tehlikeyi atlatmış Allah acil şifalar versin...