Nuri Abim doğru, domuz balığı, diğer ismi yasemin balığı (İki ismi bu kadar tezat olan başka balık var mıdır bilmiyorum ). Zehirli değildir, ama ait olduğu trigger fish familyasında bazı zehirli üyeleri de mevcuttur tropik sularda. (Yakında bizim kıyılarda da görülebilir ki ben iki sene önce bir dalışımda bizzat farklı bir varyetesini gördüm. ) Eti lezzetlidir, derisi rahatlıkla tulum çıkarılacak kadar serttir. Tercihen derisi yüzülüp yenir. Daha iyileri ve irileri rastgelsin Önder.
teşekkür ederim umarım hepimize daha irileri denk gelir ayrıca 5-6 yıl önce fethiyede balıkçıdan almıştım yasemien balığı diye yemiştik hatta baya beğenmiştik o tabiki baya büyüktü 3 kilo civarı ama rengi böyle değilde baya koyuydu.(çupra gibi)
Çupranın rengi koyu mu? Yasemin (domuz) balığının bizim kıyılardaki varyetesi böyle yeşil/kahve tonlarında olur. Ama aynı varyete içinde renk farkı ne kadar değişebilir diye merak edersen picasso trigger fish diye bir arama yapmanı öneririm.
Kuzu ve palamutlar.. Balıklar Jig Yöntemi ile Kemer civarında alınmıştır. Bunlar bir kısmı..reeling hihi
Herkese faydalı ve paylaşım dolu bir forum dileyerek ilk mesajımı yazıyorum... ANTALYA /KONYAALTI Bölgesinde ikamet ediyorum. konu başlığını ilk sayfasından itibaren keyifle okudum. ve kendi adıma birçok faydalı bilgiye şimdiden ulaştığımı söylemek isterim. Bu sebepten öncelikle paylaşımda bulunanlara ve özellikle konu başlığını açan Cüneyt arkadaşımıza çok teşekkürler... Gerek iş hayatının gerekse günlük hayatın yoğunluğundan kaynaklanan strese karşı amatörce bir heves ile balık tutmaya karar verdim. nedense spinning denen av tekniğine karşı daha da bir merak ve heves oluştu bende, her ne kadar paylaşılan mesajlardan yöremizde bu tekniğin çok da verimli bir teknik olmadığı yönünde kanaat oluşsa da şansımı ısrarla önce bu teknik üzerinde denemek istiyorum... işe yarından itibaren bir spin takımı edinerek başlıyacağım, netten beğenip seçmiş olduğum bir takımı yarın sipariş ediyorum nasipse.. herkese tekrar hayırlı forumlar diliyorum, umarım daha bir çok faydalı bilgi edinebilirim sizlerden ...
Herkese iyi forumlar ... foruma yeni üye oldum ...amatör avcıyım,bir süredir spin avına merak sardım bu stil için yöremizde kullanılacak en mantıklı sahte çeşitleri ne olabilir? su üstü yüzen sahtelerden mi yoksa dalabilen sahtelerden mi daha iyi sonuç alınabilir? deneyimi yada fikri olanlardan bilgi alabilirsem çok iyi olacak çünkü ona göre netten kamış, makine ve sahte sipariş etmeyi düşünüyorum. şimdiden teşekkürler
Bu aralar balığa gitmekten çok fırsat bulamadım sayfaya girmek için ama sağolsun arkadaşlar sayfayı öksüz bırakmamış yakalanan balıkları görünce içim açıldı, yakalayanların ellerine sağlık daha iyileri ve irileri gelmesi dileklerimle... Forumdan nikolai hel (Aykut) arkadaşımız ve onun sağlam ekürisi Çağrı ile gerçekleştirdiğimiz avlarımız oldu birinde sabahladık ve tek bir vuruş alamadık, birinde çok iyi bir av oldu, diğerindeyse orta seviye bir av gecesi yaşadık ama her ne olursa olsun hepsi de çok keyifliydi. Gerçekleştirdiğmiz avların fotolarını yakında burada paylaşacağım. Herkese rastgelsin...
Herkese iyi aksamlar bugun yeni marinadan fare adasinin arkalarinda tekne ile avlandik 5 arkadas yaklasik 6 kilo balik yakaladik sabah 9 bucuktan aksam 4 e kadar. Tabi arada gezdik balik araduk. Tuttugumuz baliklar barbun mercan 5 6 tane lokum biraz izmarit bir tanede palamut aldik.keyifli bir av oldu buyuk buyuk mercanlar tutamasakta Bu 6 kilonun disinda 3 kilo civarinda 10 15 tane balon tuttuk 10 takimimizi kesti balon. Tam suruyu yakaliyoruz balonlar saldiruyor suru tamamen gidiyor.Gunun keyifli gecmisinin diger nedenleri ise yunus surusu yanimizda show yapti ayrıca ucan balil gördüm Yem olarak yanic sulunez tavuk kullandik en iyi avi tavukla aldik. Hepinize bol sanslar
Konyaaltı sahilinde Sarısu ve sea life otel civarı gündüz ve gece olmak üzere yalnız ve bir arkadaşımla yaptığımız bir kaç av denemesinde maalesef sadece bir tek 20 cm civarı sargoz yakalayabildik onun dışında fare balığından ve 2 tane küçük ahtapottan başka dikkate değer hiçbir şey takılmadı oltalarımıza... Akdenizdeki bütün balıkları konu başlığındaki arkadaşlar tutmuş bitirmiş anlaşılan
Maalesef Antalya kıyıları çok verimsiz ben dün Demre'deydim ve hiçbirşey yakalayamadım ama gece deneyemedim belki gece avı yapabilseydim farklı olabilirdi.
Aykut sen bana surf kamış sormuştun fikir olarak bence linkteki kamış oldukça başarılı olabilecek değerlere sahip hem hafif hem de atarı çok iyi... http://www.balikmarketim.com/kudos-im-9-4-20cm-180-250gr-atarli-teleskopik-surf-olta-kamisi
Bendeki surf kamışlar: 1- http://www.avmarketi.com/asp/product/5194/AMUNDSON-STAGER-ADVANCE-2-PARCA-KAMIS-3-90MT 2- http://www.avmarketi.com/asp/product/8228/Lineaeffe-s-flex-4206-surf-kamis-15kg-4-20 3- http://www.avmarketi.com/asp/product/5559/Lineaeffe-s-flex-surf-kamis-4-20 4- http://www.avmarketi.com/asp/product/16724/Okuma-Epix-V2-Sazan-Kamisi-390Cm-3-5Lbs 5- http://www.balikmarketim.com/shimano-vengeance-ax-surf-420-cm-surf-kamisi==150gr- 6- http://*******.net/kudos-green-face-im6-420-mt-80-150-gr-pmu12529 bunları hafif amaçlı surfcasting olarak kullanıyorum... Tabi daha elimde kıyıdan kullandığım diğer kamışlarım da var ama onları daha kısa mesafelere atmak için kullanıyorum...
Evet Kudos'ları incelerken bunu görmüştüm. Ama sonra Okuma'da karar kıldık ya abi. Alım aşamasındayız artık. Şimdi çok acil olmamakla birlikte makina araştırıyoruz.
Takip ettiğim kadarıyla, bu hoby uğruna onca yol tepiliyor ve bazen sonunda hiç av yapamadan dönülmesine rağmen hala umut içinde bir bekleyiş var bir sonraki av için... olta balıkçılığında insan balık tutamasa bile hiç umudunu kaybetmeden sabırla beklemeyi öğreniyor galiba! acemi bir amatör olarak darısı benim başıma artık
Sazan kamışı dışındakileri incelemiştim abi. Aslında hepsi de seçimler arasına aldığım kamışlardı. Amundson Stager çok düşündürdü beni, baya inceledim, herşeyi çok güzel de, tek kusuru 2 metrelik kapalı boyu. Taşıma sırasında baya sıkıntı. S-flex ve s-curve modelleri zaten kendini ispatlamış. O fiyat kategorisindeki iyi tercihler. Ayrıca biraz üst segmentden extreme cast ve surf mill gibi modelleri de araştırdım yine Lineaeffe olarak. Yalnız Kudos green face de iyi. Hem atar değeri hem fiyatı. Aslında Okuma'nın yanında bir de bu alınabilir sanki. Daiwa da aramıza dönünce baya yakışıklı bir üçlü olurlar.
Çok bilirim tek bir vuruş bile alamadan 24 saat geçirdiğm zamanları ama insanın içindeki o bitmek tükenmek bilmeyen umut zaten tekrar balığa gitmeme neden oluyor... Onca zaman, onca emek ve onca para harcayıp yine de boş gelmek insanın zoruna gitmiyor işte o umut yüzünden...cyrr mrsparkle idk reeling hooked banghead
Evet amundson herşeyiyle mükemmel ama boyu çok sorun oluyor getirmek zor olmasa bir gün getireyim balığa incele diyeceğim ama bu aralar zor hele ki bu yağmurlar varken çok zor. Green face iyi tabi onu gördün malzeme kalitesi fena değil muadillerine göre kötü değil ama çok süper de değil fiyat performans olarak çok iyi... Yakışıklıları bir araya getirelim ilk fırsatta...
Bu arada okuma epix v2 3.90 ve atarı yaklaşık 100 gr ağırlığı da sadece 380 gr civarı misina yüzüklerden yağ gibi kayıp gidiyor.. Hafifliği muhteşem, insanı yormuyor tek kusuru sazan için tasarlandığından sağır bir kamış ucu kalın ama balık büyük olsa bile balığa hükmetmeyi kolaylaştırıyor.
Yağmurda bile olsa deneyelim diyeceğim ama şimşek çakmaması lazım çünkü bizim kamışlar karbon ve o açıklıkta paratoner gibi oluruz...cyrr :laughing: