GAZİPAŞA-ALANYA-MANAVGAT-ANTALYA-KEMER-KUMLUCA-FİNİKE VE KAŞ

Konu, 'Bölgeler' kısmında Cuneyt1972 tarafından paylaşıldı.

1. Haşmet Gülkokan

Haşmet Gülkokan Uğur ÖZHAN

5 yıl boyunca tutupum çipura, levrek, mırmır, mercanın miktarını bilmem. Antalyaya bir geldim bırakın çipurayı hamsi büyüklüğünde balık tutan adamlar görünce yıkıldım resmen. Abi bir yol yordam gösterin buranın(antalya) lisanı nedir raconu nedir yaaa

2. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Kudos IM-9 4,20 180-250 gr atarlı, Shimano Vengeance 4.20, amundson stager advance vs...
    Favori Makine:
    penn affinity 8000, ryobi naxo, okuma salina 2 16000 vs....
    En İyi Avı:
    tatlı suda; 9200 gr sazan ve 3300 gr kırmızı benekli alabalık - denizde; 180 cm vatoz
    Ben de o dertten müzdarip oldum ne yalan söyleyeyim çok defalar sadece uyarmak amacıyla yaklaşıp kavga edecek kadar olduğum durumlarla karşılaştım ve savunmalar genelde hep aynı ''hamsi yemiyor musun o da küçük'' iyi de onların yenme boyları o kadar ama o elindeki balığı bırakırsan bir gün o balık 2-2,5 kg olur ve en az bir defa yumurtlar ve balıklar çoğalır diyorum ama dinleyen kim hep aynı cevap ''sen işine bak''....:mad: Eve boş mu gideyim, ben bıraksam başka biri yakalayacak, balık mı var sanki ne yakalasak kar, sen çok ince düşünüyorsun bırak bu işleri balık yakalamana bak vs....Bu cevaplar uzayıp gidiyor.... Bu aralar müsait değilim ama en kısa zamanda paslaşabiliriz ben genelde akşamları bu başlık altındaki konulara bakıyorum buradan irtibat kurarız...:)

3. Haşmet Gülkokan

Tamamdır Cüneyt Bey. Özelden yada buradaki mail yolu ile bir görüşebilir miyiz? Hiç değilse ne yapacağımı bileyim. Yada ekibiniz var ise size katılmak isterim :) Antalya benim çöplüğüm değil ama Muğla benim çöplüğüm :)) Ekmek parası işte 6 aydır Antalyada çalışıyorum :)

4. Haşmet Gülkokan

Ben zamanında kiloluk levrekleri denize geri salmış biriyim yemeyeceğim diye. Yemeyeceği balığı öldüren telef eden adamı dövmek lazım. Avuc içi kadar mercanı çipurayı hamsi kadar levreği kovasına atan bir sürü insanla kavga etmişliğim var. Neyse işte insan kaltesi yada eğitim de ne dersen de

5. MELİH BOYACI

MELİH BOYACI MELİH

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    Antalya'ya tatil düşüncem var.konu antalya yöresini anlamam için çok faydalı oldu teşekkürler :)

6. Haşmet Gülkokan

melih hocam ***. Bu antalyaya çözeyim size yardım ederim. Fakat bende anlamıyorum buradan henüz. Cüneyt hocada dönemdi henüz bize :)

7. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Kudos IM-9 4,20 180-250 gr atarlı, Shimano Vengeance 4.20, amundson stager advance vs...
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tatlı suda; 9200 gr sazan ve 3300 gr kırmızı benekli alabalık - denizde; 180 cm vatoz
    Biraz olsun faydası oluyorsa demek ki doğru yoldayız...:)

8. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dönemeyişim dikkate almadığımdan değil bu aralar cidden çok yoğun oluşumdan ama yinede özür...:eek:

9. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    En kısa zamanda görüşmek ve birlikte bir av yapmak isterim özelden telefonumu göndereceğim...

10. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bu akşam tam da balık için hazırlık yapmışken aniden gelen misafirle bütün planlar alt-üst oldu. Bu arada telefon kaydedilmiştir Uğur en kısa zamanda paslaşalım...:)

11. Haşmet Gülkokan

Abi sen ne zaman istersen hazırım. Benim takımlar devamlı arabada gezdiriyordum ta ki geçen haftaya kadar. Baktım bi cacık çıkmıyor boşa koşturuyoruz toplamıştım takımları :)) İşte önümüzdeki ay muğlaya gidersem arabaya alırım tekrar demiştim. Gözünü seveyim Muğlamın Milasımın Güvercinliğimin Gülüğümün Bodrumun.

Piyaza tahin döken memleketten ne beklenir ki :p

12. Haşmet Gülkokan

Büyüksün hocam sonuna kadar katılıyorum. Ören/çökertme koyunda kıyıdan damacanaya topladığı minicik yavru mırmır balıklarlarını güneşe bırakan çocuğun anasını uyarmıştım. Kadın iplemedi bile sigarasını içip birasını çekiyordu sallamadı bile kadın. Gittim mekanın garsonlarını ayarttım tamı tamına 5-6 kez kadın uyarıldıkdan sonra gitti oğluna seslenmişti anca ondada domuz gibi bir surat ile. Yada kıyıdan olsun açıkdan olsun ağlarla küçücük mercan ve lidakileri tutanların tavası güzel olur demesi yokmuydu ah be ahhhh

zamanında yemiyeceğim balığı öldürmem deyip denize geri bıraktığım kiloluk levrekleri görüpde bana söven mi dersin yada 200 gr lık levrekleri geri ata ata kovayı doldururdun salak diyenler mi dersin neler neler

13. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bu aralar çok fazla vaktim olmuyor ama pazar günü için bişeyler olabilir bakalım yarın neler olacak duruma göre... Bu arada takımlar arabada kalsın ne zaman ne olacağı belli olmaz...:)

14. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ah ahhh sorma ben küçükken büyüklerimiz bize yakaladığımız balıklar limit altında olursa salmamızı telkin ederler ve biz de homurdana homurdana salardık.... Peki onlar ne yapardı geri saldığımız her limit altı balık için yakaladıkları en büyüklerinden seçtikleri balıkları bizlere hediye ederlerdi yani biz daha yaş iken eğitildik, eğitimimizi aldık...:) Amaç sadece balıksa git takıma para harcama balıkhaneden al ye be adam... Haksız mıyım...:mad:

15. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  16. Haşmet Gülkokan

Cüneyt Bey,

Haftasonu misfirim gelcek olmasa hemen operasyona çıkalım dicektim *****. Ahhh ahhh :))

17. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    En kısa zamanda çıkarız ama artık misafirlerin gittikten sonra...:)

18. Haşmet Gülkokan

Abi buyur gel diyebilirim her an. Malum gelenler Aydın'lı, Denizli'li memleketten yani :))

Haftasonu iş durumun ne alemde ?

19. Haşmet Gülkokan

UzuNHoca
    Tutulan balık çipura. Misina Angel Kiss 0.26(test etmek için kullanmıştım çok ama çok memnun kaldım av bayisinde çalışan arkadaş bile hayret etti 3 er 3er çipuraları çekince valla hiç tahmin etmiyordum bu incelikte mısınanın dayanacağını falan dediler) ip misina kullanırsanız daha iyi verim alınıyor vuruşları hemen hissedebiliyorsunuz. Derinlik 40-50 metre çünkü ve normal misinada esneme oluyor çok az hissediliyor vuruşlar. Hassas kamış kullanmak gerekiyor. Bu yüzden spin takımını kullandım iğne mustad496 2/0 ve 4 numara. Mustad 1251C numarası aklımda değil yem olarak iğne büyüklüğüne göre mamun ama yengeçte de iyi verim oluyor. Av sahası bodrum güvercinlik. Bunları raporda yazmayı düşünüyordum ama sorduğun için cevaplama gereği duydum

BEN:
    yapmayın etmeyin. Şuan çipuranın süt dökme(yumurta dölleme) zamanı. Yani hayvan cansız ve zayıf eti lezzetli değil. Evet çatır çatır çekersiniz, hayvan aç güçsüz kaldığı için saldırıyor ama tadsız tuzsuz susuz bir balık çekersizin.

İzin verin balıkcağız biraz gereğini yapsın işini görsün yaaaaa )) Yaz sonu çatır çatır yağlı tatlı sulu balığı çekersiniz üstadlar.

Salih adasına ve kılıçdaki arkadaşlara selam eylerim )))

20. Haşmet Gülkokan

Muğladaki arkadaşların operasyonları cüneyt hocam. Görüyorsun yani :)))