Gebze-Bostancı hattı balıkçıları etkinlik ve rapor platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Balık her yerde yok belli kesimlerde çıkıyor arkadaşlar onuda çok ileri atabilenler alabiliyor aldığım son duyumlar bu yönde...

2. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Bugün saat 21.00 - 23.00 arası kartalda kültür merkezinin o civardan 2 adet takribi 300-400 g 2 adet eşkina , 4 adet gelincik aldım.
    Evet istavrit için kıyılar zayıf ama bu sene eşkina bereketli olacağa benziyor kıyıularda.
    Açıklarda istavrit ve sardalya bol. Bugün büyük adaya dalış için giderken bi ara şansımızı deneyelim dedik, 5 dakika içinde 4 istavrit 1 sardalya aldık, dalış dönüşünde tekrar tutarız diye düşünmüştük fakat dalış ta uzun bi süre kalınca daha uğraşmadık.
    Büyük adanın arka kısmındaki mesire alanın o civarda bol miktarda lapin (kikla) mevcut. 1-2 tane karagöz (sanırım) de gördüm ama atış menziline alamadım. Elim boş dönmeyeyim diye 3 adet kikla aldım zıpkınla.
    Son durumlar bunlar. Herkese rasgele

3. Spartan

Spartan Melih

Gökhan abi zargana başladımı kartalda ?

4. Spartan

Spartan Melih

Gökhan sen iyi sardın eşkinaya:).Yem ne kullandın? Taze kurtmu kullandın?

5. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Taze Boru kurdu gelmiş ondan aldım . Geçen sefer kurutulmuşla denemiştik iskorpit le gelincikten başka bişe çıkmadı biliyorsun.

Bu akşam çıkmayacaktım aslında, işyerinden arkadaşlar biz kartaldayız ne yapacağız diye sorunca bende onları yanlız bırakmayayıjm dedim.

Kültür merkezinin önü sürekli akıntılımı yoksa bu akşama has birşey miydi? Şamandıraları takip etmek çok zordu bu gece

6. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    genelde öyle, stoperi biraz daha geri çekerek, 2-3 denemede üstteki kurşun dibe oturmayacak ama akıntı yönünde bir taşa değip çapa atacak şekilde oynayabilirsin, şamandıran yatmaz ama sabit kalır

Rast gelsin

7. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Ok tesekkurler. Mecburen değdi değmedi şeklinde ayarlayıp bi yerde sabit kalmasını sağladım bende. Ama her dalga gelişinde şamandıra yatıp kalktı , hafiften battı çıktı :) Neyse alışırım zamanla sanırım.

8. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Azcık uzun tutmuşsun o zaman, bir kaç deneme de elin alışır, oradaki 10-15 metrelik belli bir bölgede her taş üzerinden ne kadar stoper ayarı yapılacağını ezberledim ben :) , onun için fazla zor olmuyor. zaten takımın sağa yada sola aşırı hızla kaymasını önleyen deniz içinde yüksek bir kaç taş var, onlara denk getirince takımın askıda kalır, kurşun dibe değmez,, şamandıran dik olur ve kaymayı önlemiş olursun

Son düzenleme: 24 Nisan 2010
  9. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Gökhan tebrik ederim güzel bir av daha gerçekleştirmişsin bir dahakine daha irileri gelir umarım afiyet olsun..;)

10. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Tesekkurler Timuçin bey. Herkese rasgele :)

11. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Bende dün Kartal Tansaşın oradaki yıkık iskeledeydim 3,5 gibi gittim. Önce zargana için uğraştım olmadı. Dip oltasınada tek bir vuruş bile alamadım.
    Hava kararınca eşkina için uğraştım. Sadece bir kere şamandra kayboldu. Ondada alamadım. Sanırım balık kayalara girdi biraz bekledim. Sonra sabredemeyip asılınca takımın bir iğnesini denizde biraktım.Saat 10 gibi hiç bir şey alamadan geri döndüm:rolleyes:

12. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Denemekte güzeldir. Hep balık yakalayacağız diye bir kaide yok. Geçen sezon ben doğru dürüt birşey yakalayamamıştım. :)

13. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Tabi aslen öyle ama tutuncada tüm verdiğin emeklerin bir karşılığı oluyor.
    Tutamadığım zaman çok fazla üzülmem zaten ama tutmanında sevinci ve zevki çok başka :D

14. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Yarın kartal da olabilirim , balık için. Büyük ihtimal akşam üzeri orda olacağım. Bakalım bizim sansımıza ne denk gelecek :)

15. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Bu arada Gökhan yakaladığın eşkinalar için uyguladığın özl bir pişirme yöntemin varmı.
    Ben daha önce hiç bu balığı tatmadım gecen yakaladığım halen duruyor. 2 tane daha yakaladıktan sonra pişirmeyi düşünüyorum.

16. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Yalnızmı gideceksin eyer yalnızsan sana eşlik edebilirim.
    Dedim ya balık sayısını 3 e çıkarmam lazım.
    Ayrıca bahsettiğin akıntı olayı benim olduğum yerdede aynıydı yani gecen havta gibi değildi. Büyük ihtimal bahsettiğin yerle Koçtaşın karşısı arasında akıntı acısından bir fark yok.

17. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Ok özcan , tabiki ne demek. Her zaman beklerim. Herkes kısmetini yakalr sonuçta. Ben Fırında yaptım buyuk olanını güzel oldu. Kucukleri ise temizledikten sonra 4 parçaya bölüp mısır unuyla bol yağda kızarttım. Kızartma daha iyiydi ama her zaman fırında pişirmek daha sağlıklı olur düşüncesindeyim.
    Ustalara sormak lazım tarifini. Eşkina Men yardımcı olacaktır

18. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Tam olarak nereye gitmeyi düşünüyorsun. Sana özelden tel numaramı atayıp beni çaldırırsan ben seni ararım. Tahminimce kurt daha bitmemiştir. İstarsan kartalda buluşuruz yada burdan beraberde gide biliriz ben güzelyalıdayım. Nasıl gitmeyi düşünüyosun ?
    Şu tuzla kaplayıp fırına atma olayı ilgimi çekti.Sanırım 2-3 kilo kaya tuzu gerekiyor o yüzdende balık sayısını arttırmam gerekiyor. ;)

19. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Sevgili Gökhan daha önce balık yemekleri başlığının altında eşkina nasıl pişirilir'e yazmıştım, oradan kopyaladım buraya yapıştırıyorum, deneyecek olanlara afiyet olsun :D

alıntı : eskina_man' dan

Ben özellikle büyük balık yemeklerinde sebze eklemeyi sevmiyorum, sanki balığın gerçek tadı değişiyor,

Basit bir tarifte benden,

Eşkinaları temizledikten sonra hafif zeyzinyağı, tuz, 1-2 diş sarmısak ortadan ikiye bölünüp bütün olarak, balığın üzerine ince 2 dilim limon konularak balıkları yanmaz fırın poşetinin içerisine koyuyuruz, poşetin ağzını kapatıp önceden ısıttığımız fırına koyuyoruz, yaklaşık 30-40 dakika sonra balığı çıkarmamıza 3-5 dakika kala kürdanla poşeti bir kaç yerinden delip, biraz bekleterek, fırından alıp servis yapıyoruz, balık kurumuyor, zaten çok yağlı olmadığı için hafif oluyor, ve eşkinanın gerçek tadı kaybolmuyor,

Bu benim az yağlı balıklar için uyguladığım pişirme yöntemi, Hangi balık olursa olsun çatal ile bastırıldığında suyunun çıkması gerektiğini iddia ediyorum, kurumuş, gevrek balığın, balıklıktan çıktığını düşünüyorum, buda benim fikrim

Deneyecek olanlara afiyet olsun

20. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Teşekkurler Murat abi. :)