Gebze-Bostancı hattı balıkçıları etkinlik ve rapor platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. canercinar

canercinar CaNeR

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-FLEX 4205 SURF KAMIŞ 10 KG
    Favori Makine:
    BANAX ST 3000C MAKİNE
    Herkese Merhaba,

Ben balık mevzularına yeni başlıyorum :) bostancı iskele civarında oturuyorum. 3.30 m lik bir kamış kullanıyorum. bu civarda hiç istavrit falan cıkmıyor sanırım. hangi balık için çaba vermek daha iyi olur acaba? ve en bereketli mevkiler nerelerdir acaba? çıkan arkadaşlar varsa bana yakın.. ara sıra eşlik etmekten çok mutlu olurum.

saygılar...

2. Cumali

Cumali gokhan

aramıza hoş geldin bizde kartal cevizlide bulunuyoruz pendik bostancı arası avlanıyoruz şu aralar balık bu bolgede yok kıyılar verimsiz bostancıdan genelde kefal cıkar iskelenin ordan kucukyayalı barınagın ordan istavrit zargana izmarit cıkar genelde kucukyalıdan sonra balıgı aamak lazım maltepeye kadar maltepe iskelesinede bakmak lazım yanlız kamış boyu kısa bu ralar için en az 3.60 3.90 kamış olması lazım buyük makinaya gerek yok 50 lik yeter kefal için buyuk makina olabilir başka sormak istedigin olursa her konuda yardımcı olurum elimden geldigi kadar rast gelsin caner

3. canercinar

canercinar CaNeR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    BANAX ST 3000C MAKİNE
    Cumali Abi Merhaba

Öncelikle bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Acaba arada çıkıyor musunuz balığa bostancı küçük yalı arası.. belki birgün denk getirirsek beraber çıkabiliriz ben de biraz birşeyler öğrenirim. Foruma her an bakamıyorum ama mail atarsanız veya özel msj atarsanız cebime düşüyor ben de sizinle gelebilirim böylece. Olta 3.30 evet.. önce atma teknikllerini öğreneyim diye düşündüm.. makina büyük oltayı da bir kaç ay sonra yenileyeceğim. şu iğne ve yem tekniklerini de hem öğrenmiş olurum bu arada :) bostancıdan başka katılmak isteyen arkadaşlar olursa bana ulaşabilirisiniz. cep numaram 0 532 386 40 99.. msn im : caner.cinar@hotmail.com

saygılar..

4. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    sevgili kardeşim caner cumali (gökhan abi cok değerli bir abimizdir) o bölgeleri karış karış bilir hangi zaman hangi balık hangi malzeme onunla irtibatda ol yeter

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    selam arkadaşlar. bir sitede yapılan adalar civarı bir organizasyon fotolarına baktım bugün. organizasyon pazar günü yapılmış ve fotolarda gördüğüm kadarıyla bol miktarda izmarit ve istavrit yakalamışlardı. bir kaç tane de çinekop gördüm. özgür abi gırgır gördüğünü söylemiş gece büyük ihtimalle onlarda çinekop ve istavrit sürülerini çeviriyorlardı. adalar civarı yaptığına göre inşallah bostacı ve kartal kıyılarına da bu balıkalr uğrar ve bolca yakalarsınız..

6. canercinar

canercinar CaNeR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    BANAX ST 3000C MAKİNE
    Murat Abi Merhaba

Öncelikle msj için teşekkürler.. valla bir kaç kere çıktım enginson la sohbet ediyoruz bazen.. bir türlü balık tutamadım olda da kücüktü yemlerden falanda anlamıyordum ama inşallah fırsat olursa zamanla olucak bişeyler. ben hafta içi veya sonu zaman buldukca cıkıyorum.. denk gelirsek cok büyük keyif alırım.. Enginson seni de bekleriz kardeşim :))

Sevgiler...

7. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    bizim kıyılarda mevsimi değil. kimse kıyıdan birşey tutamıyor. Hele bu soğuklarda imkansız. organizasyonlar bahara kaldı.

8. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    eşkina yaklaşıyor arkadaşlar.... az kaldı, haydi teke toplamaya:)

9. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Bak benim bir fikrim var abi, Çin den sahte tekeler sipariş ettim, içleri bilyali falan, 1 aya kadar elimde. Bu sene de Spin ile eskina- karagöz yakalayalım. Marmara'dan Spin ile alabalık çıkartan adamlar bunu da yapar herhalde ...:)

10. canercinar

canercinar CaNeR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    BANAX ST 3000C MAKİNE
    Herkese Tekrar Merhaba

Ben yarın sabah 6 civarı Zargana ve İzmarit denemesi yapacağım Küçükyalı balıkçı barınağı civarinda. Zargana için ipek ve izmarit için karides ve tavuk deneyeceğim... gelmek isteyen arkadaşlar olursa beklerim.. Ayrıca bu takımlar için yorum yaparsanız bostancı için sevinirim :)

Sevgiler..

C.ÇINAR

11. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    inşallah aradığını bulursun kardeşim kefal tutuyorlarsa oralarda ki zannetmem kefal içinde malzeme al

12. canercinar

canercinar CaNeR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    BANAX ST 3000C MAKİNE
    Murat Abi teşekkürler..

Ama sanırım bir süre Bostancıdan avlanma işini beklemeye alacağım.. Gökhan abiyle biraz sohbet ettik, saolsun beni baya bilgilendirdi. Havalar ısınana kadar sanırım teorik olarak evde balık tutucam :))

Saygılar..

Son düzenleme: 16 Şubat 2011
  13. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    inşallah caner işte ben biliyorsun nisana kadar sanırım avı bıraktım :) ama inşallah balık beklediğimden daha erken yapar o zaman inşallah bakıcaz :)

14. canercinar

canercinar CaNeR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    BANAX ST 3000C MAKİNE
    Herkese merhaba,

Bugun sabah 10 gibi bostancı sahilden balıkçı barınağına kadar yürüdüm.. Balık tutan bir abi ile biraz sohbet ettik. Adı Mehmet.. sabah 4 civarı gelmiş.. zargana almış 4 tane ipekle.. 15 tane istavrit almış.. 5 tane mezgit almış midye içi ile... gece 1 ve sabah 4 den sonra güzel balık yapıyor diyor.. 6 metrelik bir kamış kullanıyordu.. kınalı adaya civarına açılıyorlarmış arada... tonla tutuyoruz diyor.. lüfer... mezgit.. istavrit.. umarım bilgiler işinize yarar ama sabah 8 den akşama kadar nerdeyse hiç balık çıkmıyor Cumali abinin de dediği gibi.. fakat soğuk havalar da hiç birşey çıkmıyor.. zargana akşam dibe iniyor sabahları yukarda.. yani akşamları ipekle avlanmak pek işe yaramıyor.. inşallah bu hafta sonundan itibaren havalar ısınacak diyorlar.. umarım öyle olur...

sevgiler..

Son düzenleme: 17 Şubat 2011
  15. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    güzel bir rağor caner

umarım çok yakında o kıyılar çok verimli avlar verir. gerçekten çok geniş bir sahile sahip ve deniz durumu çok güzel olan bir bölge. boğazda 150 gr kurşun sallamaktan yorulduk belki bizimde yolumuz oralara güşer :)

Son düzenleme: 17 Şubat 2011
  16. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Murat sen eşkinaları bul, biz elle bile yakalarız onları:D

17. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Cıksada akşamları buluşşak yine , özledim :)

18. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Caner hoş geldin.
    Bu aralar buralarda balık çok zor. Eyer illa balık tutacam dersen üşenmezsen galataya git elindeki kamış yeterli olur. Ben bazen azda olsa hiç balık tutmadığım olmadı. Gidip gelmek zor gelebilir ama hiç değilse hevesini almış olursun. Özellikle bu havalarda bu taraflarda üşümeye deyecek balığı tutman çok zor. Orda istavrit alırsın zaten 3 hafta önce 5 tane çok iri izmarit aldım. Bide kefale merakın varsa bazen öyle denk geliyorki yeme 50-60 tane birden saldırıyor onları köprünün üzerinden izlemek büyük zevk. Şanslıysan cinekop alma şansında var.
    Bide gidersen yemi köprünün altındaki balıkçı pazarından al köprünün üzerinde 10 tane karidesi 3 milyona satıyorlar. Ben gittiğimde genelde 3-4- 5 milyona cebimde ne kadar bozuk varsa artık karides hamsi karışık alıyorum. Her seferindede artıyor yem. Bide köprüden balıkçı pazarına girerken yemi ilkinden değil 2 ciden al banamı öyle geliyor bilmiyorum ama daha çok veriyo gibi :D

19. canercinar

canercinar CaNeR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    BANAX ST 3000C MAKİNE
    teşekkürler

Valla çıkıyorum bazen bostancı sahile ama dediğim gibi kefal var sadece.. tuttugumu da bırakıyorum zaten kirli dediklerileri için.. havalar ısınında daha cok kartal tarafına gitmeyi düşünüyorum ama kısmet bakalım :) galata civarı cok kalabalık oluyor ama arada oraya da gitmek istiyorum tavsiyeleriniz i gittiğimde hatırlayacağım. Tekrar çok teşekkürler.. havalar ısınınca inş güzel organizasyonlar da bekliyoruz bostancı civarında..

herkese sevgiler..

C.ÇINAR

20. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    :D :D :D :D
    alemsin len:D :D :D