Gebze-Bostancı hattı balıkçıları etkinlik ve rapor platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Üşendim abi :) yok denedim 50-60 metreyi ama nafile oltayı toplarken gene yosun çekiyor dipten. Açıkçası yosun yüzünden canım sıkıldı fazla uğraşmadım. Şamandırayı takip etmekte fayda var.

2. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Ne demek melih abi sen gel ben olta bile atmam suya :)

Teşekkürler Hakan abi. Hani bi ara turna ya gidecek idik? Bi organize etsen şu işi :)

3. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Sözüm söz Gökhan'cığım, şu anneler, anneanneler günü falan geçsin, gideceğiz. Ancak gece kalmalı olacak, daha öncede söylediğim gibi izin kağıtlarını ona göre imzalatacaksınız;)

4. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Benden yana sıkıntı yok. Fırçaya hazırladım ben kendimi :) Light lar düşünsün ne yapacağını :)

5. Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Helal sana Kardeşim, ama fırça yiyeceksen zaten......:D

6. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Yerim fırçamı , sonra bakarım keyfime :) En fazla bir alışverişe patlar bana :) o kadarda olsun canım :)

7. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    selam arkadaşlar eger uygunsa banada haber verirseniz memnun olurum

8. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Bu gün tuzladan bir kaç istavrit, sardalya 1adette eşkina aldım.

9. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Eşkina 2 oldu artık pişirirsin Özcan :) Veya bekle haftaiçi bi akşam yine deneyelim belki 3 e çıkar eşkinalar :)

10. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Evet iki oldu. Bir tanede zarganayla değiştirdiğim levreğim var büyük balık olarak hemsini tuza gömecem inşallah :)
    Ok haber ver gideriz. Hatta erken haber verirsen kurtta bakarım gündüzden varsa alırım. Mırmra taktım şimdide yakalamam lazım ama o gün orda kimle konuştuysm mırmır çıkmaz diyor.

11. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Bie aksilik çıkmazsa yarın saat 19.00 gibi 3 arkadas ( Ben, Özcan, Sinan) tuzlada eskinada olacağız. İlgilenen arkadaşlara duyurulur.

12. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Hadi rastgelsin, takipteyim, kilo ve üzeri bir eşkina aldığında benide çağır :D :D

13. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Dostum sende gelde şu kiloluk eşkinayı al belki bizde senden bişeyler kaparız :)
    Sanırım o bölgeyi gayet iyi biliyorsun.
    Birde şu mırmır denenirmi o bölgeden oltanın tekini eşkinadan alıp mırmır için atmak istiyorum. Benim 2 ci gidişim olacak tuzlaya. Herhangi bir tafsiyen varmı yem ve takım ile ilgili. Şimdi takım hazırlamayı düşünüyorum.

Son düzenleme: 10 Mayıs 2010
  14. fish founder

fish founder Özgür

o bölgeye bir müddet evvel ciddi emek verip sadece trofe yosun alabildim :) ,
    ama yinede size rastgele,

15. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Özgür arkadaşların gidecekleri yer aynı yer değil, bizim hedefimiz başkaydı, arkadaşların gittiğği yer eşkina ve mırmır yapıyor, diğer malum balık yok :D :D :D

16. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sağol Özgür.
    Bende gecen gün ilk defa gittim.Dediğin gibi yosun olayı çok fazla hem dipte hemde suyun yüzeyinde. Mırmır için attığında bile iğnleri bırak misinanın suyla birleştiği kısım bile takılan yosunlarla doluyor buda dalgayla beraber kamışın balık varmış gibi hareket etmesini sağlıyor.Ayrıca aydınlatma baya kuvvetli gündüz göremediğin deniz dibini aydınlatmalar yanıca görebiliyorsun. Gecen akşam bir tane eşkina aldım ama sanırım bu kadar ışıkta eşkina için iyi değil.

17. Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Özcan Kardeşim, yem olarak kesinlikle kurt, teke zor iş yapıyor, ama kurt taze olacak. Tuzlayı bilmiyorum ama yem için birşey fark edeceğini de sanmıyorum.
    Takıma gelince tuzlayı bilmemekle beraber, madem çok yosun var, neden şamandıralı takım kullanmıyorsun:)

Rastgele.

18. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Nedir malum balık Murat abi?

19. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Özcan söylediklerinde kısmen haklısın,

Yosun olayı her kıyıda dönem dönem, lodos ardından, gel git olaylarından sonra olabilen birşey, her daim öyle olmaz, senin şanssızlığın oolmuş.

Aydınlatma o kısımda biraz fazla, ay olmadığı akşamlarda nispeten daha karanlık olup, eşkina için fazla ışık tabiki dezavantaj. Kartal'dan Tuzla sonuna kadar belli bir kısımda ışıksız sadece 1 yer var, oarasıda yıllar boyunca çok eşkina verdi, fakat orada bulunan batık gemiyi kaldırdılar ve eşkina dağıldı, son 2 yıldır çok kısır.

Sevgili Hakan abi,

Tuzla, Pendik ve Kartal civarı eşkinaları, bahsekonu yerlerde teke bol olduğundan sadece teke ile avlanıyor desem yeridir. Bu sahillerde yeryer 20 ila 50 metre arasında doldurulan bölümler var buda şu anki mevcut kayalardan olta atıldığında yine yer yer 1-2 metre ile direk 10-12 metrede başlayan derinlikler var ve kayalar yamaç şeklinde suya iniyor, dolayısıyla sana katılıyorum, en uygun sistem gezer şamandıra stoperli sistem, şamandıra altı 2 yada 3 köstek ve en altta kurşun ile sonlandırılmış takım.

20. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Evet haklısınız eşkina için zaten şamandralı takım kullanıyorum.Ama burdan okuduğum kadarıyla zamanında o bölgeden Mırmırda çıkıyormuş.Dip oltasını bu balık için attım.Yosunları toplayanda bu takımdı.Mırmır için şamandralı kullan diyorsanız. Sanırım bu balık için kumluk alan gerekli buda tuzla kıyıda mümkün değil anladığım kadarıyla. 30-40 metre atmak gerekli ayrıca dip balığı olduğu için yemin yere oturması lazım buda şamandralı takımla mümkün deği sanırım.