Arkadaşlar gece avlarınızdan sonra fosforlarınızı atmayıp buzdolabınızın buzluğunda saklayın ...Bir dahaki avınıza kadar orada tutup sonraki av öncesi dolaptan çıkartın ve çözüldükten sonra tekrar kullanın ...Bu şekilde aynı fosforla 3-4 av çıkartır ,tasarruf sağlarsınız...Rastgele
konuyla ilgili bir şey söylemek istiyorum bende . bir çok çeşit fosfor kullsndım fakat virax fosor aldım içinde toz gibi bir madde var. bir gün kullandım ve oltanın ucundan çıkarmadım 4 gün sonra balığa gittiğimde tekrar kırdım ve hala yanıyodu. ondan sonra hep bu fosforu kullandım. özellikle geceleri sık balığa gidenlere duyrulur çok tasarruflu oluyo
Valla Tarkancım bizim Saroz'da levrek avlanan yerle evcağzımın arası pek bir kısa ...yani aklını çelmek gibi olmasın
İstavrit... Bu işlem o plastik tüp içindedi kimyassal reaksiyonu yavaşlatmata hatta -15 cellus üzerinde durdurmaktadır.Bunu yöntemi uzun zamandır kullanıyorum (epey bi uzun be..... valla) ama neden buraya daha önce yazmadım diye açıkçası sıkıldm, üzüldüm. Müsade edersen bi düzeltme yapmak istiyorum. Bu aleti şok lamanız gereklidir. -8-9 u bulması gerekli. Buzlukta olmaz, derin dondurucuda diğer donmuş malzemelerin arasına sıkıştırabilirsiniz. Buzdolabını şoklama programına almanıza gerek yok. Birde ilaveten dişinizle sıkıp ta kırmaya kalkışmayın, tadı çok iğrenç ve acı, bide diliniz dudağınız cillop gibi parlıyo, makara konusu olmayın...Toksit bir madde olduğunu söylememe gerek yok zaten....tecrübemle sabittir
hemde nasıl.... eğer kaza ile başına gelen arkadaşım olursa kesinlikle tükürüğünü yutmasın, tavsiyem ağzını karbonatlı su ile çalkalamasıdır bu da "balığa gittik kardeşim kek yapmaya diil" yorumuna varır. hadi onu atlayalım dişini, dilini, damağını, dudağını deniz suyu ile ve elinle fırçalayacaksın ben kum la yaptım bu işi üstüne yosunla cila attım. Vicdan senin ister inan ister inanma, sen bilirsin ama dişinle bu aleti ısırma, makineni kuma bırak, gene ısırma.