Gece çapariyle istavrit avlanır mı?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. 33022

33022

Doğru bir yaklaşım,Genelde boğaz sahilleri ve bahsedilen sahil kesimleri ışıklı.Zonguldak'ta gece yemli lüfer denemelerimizden önce akşam hava kararana kadar yemlik istavrit tutardık.Ancak güneş batıp o kızıllık gidince, hava karanlığa dönerken balık birden keserdi.Çapari yem gibi etki etmiyor gece.Ancak seytan oltası etkili bir yöntem.

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Valla lüks falan kullanmıyoruz, belki de ay ışığı etkili oluyordur, avlandığımız yerlerde kıyıda yerleşim de yok, dolayısıyla harici ışık ta yok, çatır çatır atlıyo balık, nedenini sorma, hiç araştırmadım, ben tuttuğum balığa bakarm :)

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Berkan abi teknede yanlarda falandami isik yok? Içinde, kamarada, sancakta, iskelede? Florokarbon sekilde gece tekneyle açilmak tehlikelidir allah korusun 2kilo istavrit için degmez :) Ay isigi fikrin mantikli geldi. Zaten ayin pozisyonu sudaki baligi etkiliyor deniyorda çözemedim daha. Marmara adasi demisken çinarli açiklarinda iyi bi kirlangicim var

4. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    gece dolunay olduğu zaman daha verimli avlar yapılıyor

5. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    ışık ile tutuluyor birde geçe çapariside yapıyor bazı balıkçılar oda etkili oluyor gece limanda yakalamışlığım çoktur çapari ile ama ışıksız çok az denk gelir

6. İlk gece avımda kokulu çapari ile istavrit denemek istiyorum. İstavrit hangi kokuyu sever acaba?

7. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Balık yağı :) bunu espri olarak demiyorum işe yaradığını belirten bir abi vardı...

8. Evde vardı ama içine farklı bir aroma katılmış. İnsana tiksinti vermesin diye. Ama bu sefer balığa tiksinti verir herhalde.
    Balık konservelerinin dibinde kalan yağ işe yararmı acaba?

9. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    denemek lazım sayın hocam :) ama onlar pek olmaz gibi geliyor yanıktır katkılıdır filan

10. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Ay ışığında her zaman kullandığımız çaparilerle çatır çatır istavrit alıyoruz tabii tekneden.

11. bugrahan71

bugrahan71 murat

öncelile forumdaki tüm okuyuculara ve herkese merhaba... Biz akdenizde geceleri özellikle kırmızı ve mor sim ile beyaz tüy karışımında "azman istavrit" diye tabir edilen türden istavritler yakalıyoruz. ancak akdeniz civarında istanbuldakilere benzeyen boy ve capta istavritler yok ya da oltaya gelmiyor. gelenler inanın 30 cm den büyük balıklar ve özellikle gece avlanılıyor. gece avında sadece tüy yerine içerisine özellikle en son kaybolan renkleri tercih edecek şekilde simlerle donatımı tavsiye ediyorum. saygı ve sevgiyle.

12. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Bende avşa adasında (teknem olmadığı için) iskeleden çapari yapıp akşam alacakaranlikta ve hava tamamen karardıktan sonra baya istavrit aldıgım oldu weolta attıgım yerde ışık hiç yok ama ay ışığının balıklar üzerinde etkili oldugunu biliyorum. bu arada gece yaptığım istawrit avında beyaz ve sarı renkli floş veya organzeyle yaptığım çapariye balığın daha çok geldigini gözlemledim.. Ama tabi balık olduktan sonra o hertürlüsüne atlar ;)

13. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    bir avuç karidesi robotta çekersin, işte sana mis gibi karides aroması :D