Doğru bir yaklaşım,Genelde boğaz sahilleri ve bahsedilen sahil kesimleri ışıklı.Zonguldak'ta gece yemli lüfer denemelerimizden önce akşam hava kararana kadar yemlik istavrit tutardık.Ancak güneş batıp o kızıllık gidince, hava karanlığa dönerken balık birden keserdi.Çapari yem gibi etki etmiyor gece.Ancak seytan oltası etkili bir yöntem.
Valla lüks falan kullanmıyoruz, belki de ay ışığı etkili oluyordur, avlandığımız yerlerde kıyıda yerleşim de yok, dolayısıyla harici ışık ta yok, çatır çatır atlıyo balık, nedenini sorma, hiç araştırmadım, ben tuttuğum balığa bakarm
Berkan abi teknede yanlarda falandami isik yok? Içinde, kamarada, sancakta, iskelede? Florokarbon sekilde gece tekneyle açilmak tehlikelidir allah korusun 2kilo istavrit için degmez Ay isigi fikrin mantikli geldi. Zaten ayin pozisyonu sudaki baligi etkiliyor deniyorda çözemedim daha. Marmara adasi demisken çinarli açiklarinda iyi bi kirlangicim var
ışık ile tutuluyor birde geçe çapariside yapıyor bazı balıkçılar oda etkili oluyor gece limanda yakalamışlığım çoktur çapari ile ama ışıksız çok az denk gelir
Evde vardı ama içine farklı bir aroma katılmış. İnsana tiksinti vermesin diye. Ama bu sefer balığa tiksinti verir herhalde. Balık konservelerinin dibinde kalan yağ işe yararmı acaba?
öncelile forumdaki tüm okuyuculara ve herkese merhaba... Biz akdenizde geceleri özellikle kırmızı ve mor sim ile beyaz tüy karışımında "azman istavrit" diye tabir edilen türden istavritler yakalıyoruz. ancak akdeniz civarında istanbuldakilere benzeyen boy ve capta istavritler yok ya da oltaya gelmiyor. gelenler inanın 30 cm den büyük balıklar ve özellikle gece avlanılıyor. gece avında sadece tüy yerine içerisine özellikle en son kaybolan renkleri tercih edecek şekilde simlerle donatımı tavsiye ediyorum. saygı ve sevgiyle.
Bende avşa adasında (teknem olmadığı için) iskeleden çapari yapıp akşam alacakaranlikta ve hava tamamen karardıktan sonra baya istavrit aldıgım oldu weolta attıgım yerde ışık hiç yok ama ay ışığının balıklar üzerinde etkili oldugunu biliyorum. bu arada gece yaptığım istawrit avında beyaz ve sarı renkli floş veya organzeyle yaptığım çapariye balığın daha çok geldigini gözlemledim.. Ama tabi balık olduktan sonra o hertürlüsüne atlar