Daiwa Saltigaları ilk denediğimden bu yana takriben 8 sene geçmiştir.İlk defa Alba Üsküdar raflarında tozlu olarak bulmuş idim.Ancak elime alıpta tozunu silipte salladığımda içindeki ağırlık sisteminin yanısıra kısa gaga yapısıda beni etkilemişti. Üstelik helogramlarıda göz alıcıydı. Hemen 3 tane aldımdı.Biri Laser Sardine,diğeri Green Shiner ve bir diğeride Chartauruse'dı. Son aylarda ise gece avında penbe rengini ve üstelik 10,5 cm olanını aradım ve çok zor buldum. Oda bir adet,dolayısıyla hem performansı ve hemde bulunamaz olması dolayısıyla nezdimde çok kıymetlidir. SanırımRemixonda 12 cm olanından bulabilirsiniz. Sevgiler
Çok değerli bilgilerin yer aldığı bir konu başlığı ve yine akıllarımıza kazınacak bir kaç nokta Pembe rengi levrekte benim için çok kıymetlidir tesadüfen denemem ve sonuç almamla devam etmektedir bu durum ve şu an da doğrulugunu anlamış bulunuyorum .. Özelliklede sahtelerin birebir resimlenmesi ve görsellik katması ayrı bir güzellik olmuş .. Şahsım adına çok önemli detay sayacağım bir kaç bilgiyi çekip çıkarttım arasından emeğine teşekkür ederim VEDAT amca Bunların yanı sıra sormak istediğim bir nokta var yada şu noktadan sonra kafama takılan desem daha yeri olacaktır .. Genel olarak ortalama 11 cm 13 cm kandırıcalarla at çek yapıyorum gecede çok gidiyorum sabah suyunada çok gidiyorum sormak istedigim nokta şu ; Gün açtıktan sonra sahtemizin boyutunu aşağı çekmemizin faydası varmıdır örnegin ( 6 cm 8 cm ) gibi , yada gece daha uzun rapala gün açtıktan sonra daha küçük boy rapala kullanımının dez avantajı olurmu yada daha doğrusu şudur demeni ve cevaplamanı bekler saygılar sunarım Güzel ve değerli paylaşımının için tekrar teşekkür ederim ...
İlgi ve yorumalrına teşekkürler sevgili Hüseyin. Levrek atçekciliğinde aynen benim yaptığım gibi ve seninde sorduğun gibi yapılmalıdır. Elbette levrek akımının tam başlamadığı,balığın seyrek olduğu,kış şartlarının,denizden karaya esen rüzgar ve dalgaların olduğu zamanlar haricinde geçerlidir bu durum. Şartlar oluştuğunda, levrek akımında, daha iri ve ağır sahteleri gündüz erken saatlerdede kullanabiliriz Sevgimle kal
Vedat amca çok teşekkürler, her zaman olduğu gibi yine engin tecrübelerinizi, üşenmeden biz kardeşlerinizle paylaşmışsınız. Kendi adıma çok güzel bilgiler edindim. İnşallah tavsiyelerinize uyarak yapacağımız avlardan güzel sonuçlar elde edip buradan paylaşırız. Elleriniz dert görmesin, sağolun...
Vedat abicim mesaj kutun dolu olduğu için buradan yazıyorum. Levrek avcılığı için şahane püf noktalarını öğrendik ama Çanakkale Merkez ve çevresinde levrek yakalayabileceğimiz bölgeler nerelerdir? Ben iki gündür Sarıçay ile Boğazın birleştiği yerden atıyorum faskat hiç bir hareket yok. Tavsiyelerin için şimdiden teşekkürler.
gerçekten çok güzel bilgiler, çanakkaleliyim ama maalesef sadece izinlerde gelebiliyorum, acaba lapseki taraflarında avlandınız mı. lapseki tarafı için deneyimleriniz varmı?
İstanbulda levrek avı zor sevgili Genç adam. Ancak Caddebostan kıyılarında,Kimi zaman Sarayburnuda çıkabilmektedir.Hatta Şemşipaşada ,bile yakalandığı olmuştur. İstanbulda bu balığın irilerinin tekne ile avı çok meşhurdur.Akım zamanı çok irilerini yakalayabilmektedirler. İstanbula yakın yerlerde,Tekirdağ yolunda Sultanköy,Yeniccitflik yöreleri mevsiminde istikrarlı avcılarına illaki levrek vermektedir. Sevgiler
Yazdıklarımın itibar görmesi beni sevindirmektedir sevgili Yasin. İnşallah bu ilgi güzel balıklarlada taçlanır Balıkcılık konularında üşenmenin lügatımda yeri yoktur.Aksine bana birşeyler soruldukca sevinir,motive olur herşeyide anlatırım. Sevgimle kal
Şu anda levrek akıma geçmedi, Cingene mahallesinin denizle buluştuğu noktalar iyi levrek yapar.Araban varsa Kumkale kıyılarını,Kabatepe limanı ve kıyılarını denemeni tavsiye ederim. Sevgiler