Denemende bir sakınca yok ancak takım su yüzeyinde kalırsa kolay dolanır. neticede iki mantar var. Ayrıca istavrit bazen dip bazen de su yüzeyine yakın oluyor. Standart hali ile şansın daha çok olur gibi geliyor bana
ok , umarım başarılı sonuçlar alabilirsiniz, Bizimlede paylaşırsınız . Benimde düşüncem 10 iğneli birçaparinin sondan 5 tanesinin simlerini makasla kesip sadece iğneyi açıkta bırakıp onlarada yem takım 2 takımı aynı anda kullanmak. Üstten 5 tanesi istavrit için çapari , alttan 5 tanesi de yeme ne gelirse artık eşkina mı olur , ispari mi olur )
Sahil ışıklarının denize vurduğu noktalarda balık su yüzeyinde oluyor. Dolanmaması için de o dipteki kurşunu ekledim. Bakalım, deneyince işe yarıyor mu yaramıyor mu görücem. O da güzel fikirmiş. Denemek lazım İğne boylarını da değişik kullanmak iyi olabilir.
Kerem Bey hiç uca mantar bağlama. Benim denediğim sistemde en alttan üstte adetlice balık takılarak geliyor. Çapariyi neredeyse dolu çekiyorsun. Dikkatimi çeken ise tam şamandıraya bağladığım uçtaki ilk üç çapari genelde boş geldi. Yani balık biraz daha aşağıda. Tam su üstü yapmıyor. Ya da büyük zargana topunu çekerken hoplatıp zıplatıyorum ister istemez (heyecanla ). Üstteki balıkları çekerken döküyor olabilirim. Birde zannedersem ilk balık takıldığında çırpınması sonucu yaptığı yakamoza sürüyü çekiyor. O yüzden hemen doluyor çapari. Kullandığım çaparide Vurgun'un açık yeşil, simli olan modeli. Trabzon 14'lüsü dediği uzun köstekli modelden yanımdaki arkadaşım çok verim aldı. Selamlar
Erol Bey merhaba, Dikkatimi çeken ise tam şamandıraya bağladığım uçtaki ilk üç çapari genelde boş geldi. Şu cümleniz bir anda tezimi darmadağın etti. Takımı suya paralel yüzdürmenin bir manası kalmadı şimdi. Teşekkürler. Gerçi takımı yapmıştım bile. O nedenle en azından bir yarım saat o şekilde deneyeceğim. Belki hepimizi şaşırtır. Belli mi olur balık bu işte.
anladıgım kadarıyla istavrit şu sıralar akşam ve genelde su üstü yapıyor [ışıklı yerlerde belki ışıksız yerlerdede yapıyordur ].. Bence şu sıralar istavritin akşam yaptıgı saatlerde istavrite bu sistemle attıgımızda etrafımızdaki bilmeyenler ilk önce gülücek ve sonra kovayı onlardan önce doldurup giderken dur yahu nereye gidiyorsun bizede anlat şu takımı diye sizden takım tarifi alabilirler gayet başarılı ve temiz çalışma tebrikler .
Cumartesi konserim var. Belki Cuma akşamı prova olma ihtimali var. Eğer olmazsa alo derim, gideriz. Bir curcuna var hayatımda şu sıralar, sakinleyemedim.
bir de şu var.. şamandıralı sistemi sadece akşam mı deneyelim ?? yoksa istavrit dipte değilse kıyıya çok yakın yerlerde de bu sistem işe yarar mı ?