Gece Sazan Avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Athelas tarafından paylaşıldı.

1. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    Yer:İstanbul
    Hedef Balık:Sazan
    Kamış: 3,60 silstar dolgu uç-fiber.
    Makine: Okuma Boundary BD60
    Misina:Angel Kiss 0,33 şampanya rengi 15,6kg çekerli yumuşak
    İğne:Baracuda No:4 Sazan iğnesi
    Takım Çeşisi: Mantarlı-Tek iğneli
    Tarih:26.06.2010 Saat:10:45 (Gece)
    Yem:Mısır unu,un,vanilya-Mısır
    Merhabalar herkese.Bütün hafta içimde kalan balık tutma ateşi ve denizlerde iyi verim alamayışım beni tatlı suya yönlendirdi belki güzel bir av yapabilirm hevesiyle gittiğim herzamanki avlağım yağan yağmurlar nedeniyle çamur içinde ve darmadağınıktı.Suyun rengi çok kötü ve hafif akıntı vardı.Moralim baya bozuldu ama bir hafta boyunca işte çektiğim işkenceler aklıma geldikce kendime bir ödül niyetinde devam ettim.7 gibi malzemelerimi yerleştirdim yemimi avlağın suyundan yoğurup hazırladım.Ve heycanlı bekleyiş başladı.2 saat kadar bir dokunuş bile almadım.Ufak balıklar piranalar gibi yemimi kemiriyodu sadece.Saat 10.30 gibi bir sert vuruş aldım ama başka bişeyle ilgilendiğim için kaçırdım.Malum balık yok piskolojisi ile boşluğuma geldi.Artık yoğunlaşmalıyım dedim.Lambamı kapatım sadece ay ışığı ve ben vardık.Birde suda duran fosforum.Ben ona bakıyorum o bana bakıyo.Ve aniden yok oldu evet yok oldu resmen.Avlandığım yerin hertarafi sazlık 1 metre genişlikte açıklık bir yer var ordan tutuyorum.Bu yüzden balık beni çok uğraştırdı.Acele etmeliydim yoksa sazlara sarıcak suya girmek zorunda kalıcaktım.Kalama verdikce sardım verdikce sardım.En sonunda yoruldu ve balığı aldım.Yaklaşık 2,5 kg kadar.Balığı aldım çünkü hasretlik vardı bir sezon boyunca kusura bakmaz inşallah doğa ana esirgemez benden bereketini.:)Fotoraf makinemi gene yanıma almadım malum telefonlada çekimler kötü oldu.Ama olsun sizler aklıma geldiniz yinede çekeyim dedim.Sonra gece saat 3:00'e kadar bekledim bir kerevet oltama tesedüfen takıldı saolsun oda ziyaret etti.Kısa ziyaretinin ardından suya iade ettim.Sabaha kadar kalırım dedim ama uyku yakamı bırakmadı yerler çamur olmasa orda yatıcaktım çakal sesleri ve kurbağa seslerinin arasında ay ışığı banyosu yaparak uyucaktım ama olmadı.Evime geri döndüm.Ve işte bugün pazartesi yine hafta sonunu iple çekiyorum.Herkese sevgiler saygılar.

Son düzenleme: 28 Haziran 2010
  2. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    TEbrikler...Darısı tüm forum üyelerinin ve Gerçek balık ve doğa tutkunlarının başına... Avlarınız daim olsun.

3. frt14

frt14 FERHAT

En İyi Avı:
    sazan 1.5 kilo
    hangi barajdan tuttun biz geçen ömerlideydik ara sıra ufak balıklar vurdu ama amcamın oltasına balık bi vurdu kalbim güm güm etti kazığı eğdi makineyi götürüyordu nerdeyse ama tam makinayı eline aldığında kaçmış çektiğimizde kancada pulu kalmış ilk defa böyle bir vuruş aldık. inşallah ileriki günlerde alırız öyle bir balık

4. cebirx

cebirx

tebrikler...

5. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler herkese.Bu balık aceleye geldi aslında ilk siftahım diye salmadım.daha büyük balıklar ile karşınızda olucam inşallah.

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Berk tebrik ederim. Güzel ve heyecanlı anlatım için de teşekkür ederim.:)

Sanki şartları biraz zorlamışsın gibi. Taşrada hele de gece yalnız başına avı pek tasvip etmem.;)

Kazasız ve gönlünce güzel balıklara rastgelsin.:)

7. hamidüz

hamidüz hami

çok güzel sazan emeğine deymiş fakat gece tek basınamıydın acaba yani gene sen bilirsin ama gecenin hayrından gündüzün serri daha iyidir derler

8. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tek başımaydım tabii çünkü ben sazan avında ne ışık kullanırım nede tek kelime konuşurum tamamen olaya konsantre başka birisi yanımda sıkılır yada korka bilir o yüzden hep tek giderim.

nuri abi geceden korkmam gece benden korksun:)

9. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Tebrik ederim, güzel macera yaşamışsınız. Tek başıma bende çok sabahlamışımdır. Ayrı bir keyfi vardır, ama Balli (Nuri) abimin dediği gibi tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.

10. zargana1964

zargana1964 hıdıryavaş

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    turna 9kilo
    çok güzel sazan olmuş kardeş bende hep geceleri avlanırım iyi oluyo sakin oluyo balık daha iyi geliyor o zaman

11. nevzat42

nevzat42

Tebrikler.

12. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Güzel bir av olmuş tek başına yapılan avlar insanı baya rahatlatıyor..

13. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kesinlikle öyle herkese teşekkürler.