Emre İmzanda sormuşsun ya buyur istavrit yarım gelince rapala atıyoruzya ya rapala yarım gelirse ne yaparız Uploaded with ImageShack.us
Rapalaya sarıkanat tutarken gelmişti herhalde. Sarıkanat takılır tek iğneye 0,60 beden üstüne şakşak beklenir. gelmesi ama gelmez bu seferde yaptığın takıma kanlı yeme Lüfer gelir. takım odun gibi oldu ya incelteyım dersın dönersın 0,35 e balık tekrar gelir bu sefer takımı komple elinden alır gider.Bedeni iğnesi gagalığı Bu boyle 1-2 kere devam eder. Bolca Küfür edersin. ama hayaldekı balığı bir türlü alamamış olmanın üzüntüsüyle Lüfere devam eder Yaşadıklarını unutmaya çalışırsın..... Bir günde hiç beklemediğin bir anda bak burda kofana alıcam dersin kıyının 2,5-4,5 metresinden geçerken yanındaki arkadaşın hass ordan burda ne kofanası der. Arkasından tasmalarsın balığı 2,5 metre su ne olacak balık atlar su üstüne şapur şupur Yandan bir ses abi almalısın bu balığı ne olur abı çek abi şudur budur balık içeriye alınır. Bu Olur......
O zaman balık içerdeyken yedi rapalanın yarısını. Yahut rapala mücadelede kırıldı ama içindeki tel sağlam.
Yandan atlamış diz işleride bunu doğrular gibi bizim takımlarda orta iğne asla bulunmaz. dediğim gibi.
hayvanın boğazında kalmıştır kesin.. yuttuysada çıkaramadan kabızlıkdan mefta olduysa yazık olmuştur kofanaya idk idk
birde gece avının bence en zor yanı benim için mesafeyi ayarlayamıyorum.gece balık hangi sularda geziyor bilemiyorum daha tecrübe edemedim.abanarak açıktan almakmı doğru yoksa yavaşça 25 metrede beklemekmi ?
Fazla açığa atman gerekmez. Lüfer ve yavruları geceleri oldukça kıyılara kadar sokulurlar. Zaten kazıklı yollarda avlandığın nokta gerçekte kıyının oldukça açığı oluyor. Yemli avında misinenin tüm boşluğunu alman ve kamışın yay gibi gergin durması gerekir. Bu mesafe zaten kıyının yüksekliği, kamışın boyu, tripodun boyu, suyun derinliği gibi faktörlere bağlıdır. Çok açığa attığında takımı gergin tutamaz, dolayısı ile vuruşu anlayamazsın. Kamışı önüne atıp yavaş yavaş sararak iyice gerildiği noktayı bulduğunda, av için doğru noktayı bulmuş olursun. Boşluğu hızlı hızlı alırsan takım dipten havalanır ve gereğinden fazla yaklaşır. Tripoda dayayıp çok yavaş yavaş boşluğu alman gerekli. İyice gerilmiş bir takımda en küçük bir vuruşu bile hemen hissedersin. Ne kadar çabuk farkedip tasmalarsan balığı alma şansın o kadar artar. Yemi yemesini bekleyeyim filan diye düşünme. Çünkü özellikle normal misinelerde sen zaten 1-2 saniye sonrasını görüyorsun. Şiddetli bir vuruş gördün mü zaten iş bitmiş balık yemi kesip gitmiş demektir. Başlangıç anındaki küçük tıkırtıları hissedip tasmalaman gerekli. Bazen de balık kendi kendine yakalanır o ayrı. Onun dışında en önemli konu yem takmaktır. Taktığın yem iyiyse balığı alırsın. Canlı veya taze yem çok farkeder. Ama balığın bol olduğu günlerde tezgahtan alınma yem de iş yapar. Yemleri tahta üzerinde keskin bıçak veya maket bıçağı ile örselemeden kesmek önemlidir. İğneye takarken de ne kadar az zedelenirse o kadar iyidir. İğnelerin yeme iyice oturması, yem dışına sarkmaması önemli bir noktadır. Üst iğnenin sapını mantarın deliğine geçirmek de yine önemli noktalardan biridir. Kurşunu doğrudan klipse geçirmeyin. 15 cm. kadar bir kurşun ayağı olsun. Yoksa vuruşları göremeyebilirsiniz.
kayalık doldurma sahillerde bu mesafe nedir ? birde dediğiniz gibi 15 cm lik bir kurşun mesafesi bırakıyorum. gerçekten daha iyi hissediyorum vuruşları. ama ilk iğneyi mantara geçirme husunu anlayamadım ?
Kayalık doldurma sahillerde yemli lüfer avı yapmadım, dediklerim Boğaz için geçerlidir. Kayalık yerlerde de yine en gergin olacak noktayı bulmak gerekir. Buralarda avlanmak tabii ki çok daha zor olacaktır. Üstteki iğnenin sapını yemleme yaptıktan sonra mantarda misinenin çıktığı deliğe geçirip yemi mantara sabitlemek gerekir. Yoksa mantar yemden uzaklaşarak yemin sarkmasına neden olabilir. Ayrıca mantarın parlaklığı da balığı yeme çeken bir faktördür. Bu sabitleme işini mantarın arkasına küçük bir stoper koyarak da yapabilirsin.
şimdi gidip çarşıdan canlı istavritlerimi alıp merama varacağım tavsiyeleriniz varmı ? ince ufak ayrıntılara sonuna kadar açığım
Yada, bu kadar uğraşacağına, gezer kurşunlu, delikli ve içe bakan uçlu iğneli takım kullan, olsun bitsin.