Gece yemli için bir fikir

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Işığın şiddet çok fazlaysa, balıklar başına toplanıyor, belli bir mesafede dönüp duruyor.

Işık zayıf, küçük, normal bir şeyse, sürekli yanıyorsa, uskumru, kolyoz, izmarit, istavrit için az yada çok ama hep iyi bir fayda sağlıyor. Fakat lüfer, levrek v.s için kötü etki yapıyor.

Eğer ışık zayıf ama yanıp sönüyorsa, bu yanıp sönme hızıda düzgün ayarlanmışsa, o zaman hemen her tür için faydalı oluyor.

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Tamamen boydan boya yanlış bilgiler içeriyor bu konu

Hele ışık zayıf ama yanıp sönüyorsa denilen kısım. arkadaşlar hayatım boyunca bmyle birşey görmedim. çok yemli zokalı lğfer tuttum ama. suyun içine ışık kaynağı bırakılarak yapılan avcılık hatırlamıyorum. hatırlayan biri varsa bana gelsin. nerden çıkıyor bunlar. ne alakası var.

oltaya takıcaz dipte yanıp sönecek ve balık çekecek. öylemi .yukarıda gece yemlisinde yakılan ışık bile yakamozu kesmek için kullanılıyorken. hangi balık çağırma ?

3. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Ali,

bilgilenmek için açtım konuyu zaten. Klasik takımlar yerine yeni metodlarla, daha önceden hiç yapılmamış düzenekler deneniyorsa, kısaca hani herkes diyor ya "Balık artık nazlanıyor," diye, belki o zaman eskiden balığı kaçıran ışık şimdi çekiyordur.

Olamaz mı? Eğer balık yem tercihleri, olta düzenekleri vs konusunda seçim yapmaya başlamışsa neden bu konuda da bir değişim içine girmesin?

Beyin fırtınası yapıyoruz işte. Ne güzel.

:)

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

Kerem biliyorum ancak baştanaşağı ışıkla ilgili birşeyler yazılıp çizilmiş ama hala biz ışık diyoruz. o zaman biz geceleri zargana toplarız yüksek watt ışıkla yem yapmak adına. gece yemlisine çıkarız ki bu sene maalesef daha buradayım demediği için olmadı. uzun oltada gereken herşeyi yaparız. çapariye bakarız. lüferin L sinden başlayarak ama. yazılan cevaplarda büyük tutarsızlıklar var konu nerden nerelere gitmiş
    yanan ışığın lüfer mantarının içine olması? ne demekmiş bu nasıl olacakmış ya biz balık tutmasını bilmiyoruz tutamıyoruz,

yada bu şekilde bu yöntemlerle verim alan budur diyen yaptım oldu randımanı var diyen 1 tek kişi varsa bana gelsin. anlatsın. bende süper tamam diyim. tamamen ışığın dipte yanıp sönmesi balık çekmesi, dikkat çekmesi. vs vs saçmalıklar zincirinden öteye şeyler değildir. Nerde yapacağım benbu yugulamayı biride bana onu söylesin. denenmemiş randımanı görülmemiş konularda bu kadar yaratıcılığada pes doğrusu

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili Aliço, olayı tamamen, külliyeten yanlış anlıyorsun.

O oltaya takıp suyun içine attığın yem varya, yada rapala filan. Hah işte, biz onun ışık çıkarmasından bahsediyoruz. Üzerinde bir lamba filan olmasından...

Bu şekilde yapıp randıman alan çoook insan var. Bu yüzden ABD'de bazı eyaletlerde bu tür sahteler yasaklandı hatta.

Ben kendimde bu tür bir düzeneği bildiğimiz yemliler için yaptım ve gerçekten önemli fayda gördüm.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu daha başka teknik bir konu. Basitçe, kamışın ucuna takılan yeşil ışık çıkaran fosforlardan birini mantara sokabilirsin. Kırmızı boşa kürek sallamk olur, çünkü lüfer kırmızı rengi görmez. Gerçi her durumda bu boşa kürek sallamak oluyor, zira o şekilde sürekli yanan bir fosfor fayda etmiyor.

Ama mantarın içine iki adet saat pili, bir adet PIC10F200 SOT23-6 entegre, bir direnç ve bir LED koyuyorsun. LED'in yemin üzerine doğru ışık vermesini sağlıyorsun. Bu düzeneği mantara düzgünce yerleştiriyor ve su girmemesi için önlem alıyorsun. PIC'in programı, suya girince biraz bekliyor, sonra bir süre yanıp sönüyor ve tekrar beklemeye başlıyor.

İşte böyle yaparsan, lüfere gayet etkili oluyor. Hatta gündüz bile. Gece etkisi zaten kesin.

Bir ara resmini çeker buraya koyarım düzeneğin.

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Rapala imalatçıları neden bu işi geliştirmiyorlar bu şekilde ise.
    Yem her zaman ışık kaynağı değilmiydi? yemin ne ihtiyacı var ışık saçmasına?

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sevgili Serdar

Sana 2009 yılına bir cevap yazmıştım.......tekrar okuyalım.

Arkadaşlar nete kavuşmayan bir konu var hala. Işık ve yakamoz olayı
    Arkadaşlar ışık yakamozu kesmek için kullanılır.

buraya toplanan balıklar var dıyoruz. nereye kadar balıklar ışık hüzmesinin yanına çıkar. yem balıkları dediğimiz türler.

Lüfer için attığımız zoka nerde durur?

Dibin bir karış üstünde o zaman lüksün hemen yanına bağlayın zokalı takımı salmadan aşağı. yem balığı yukardaya lüferde yıkarı çıkar alır yemi. olurmu böyle şey?

Nasıl yem toplamak bu?

Attığınız demir ipi zokalı takımlarda Zincirli demiz kullanılmaz. ki baklalar birbirine vurup balığı ürkütmesin diye

Misina ise suda kaybolsun diye ışık yakılır. nedeni ise kapatırsanız lambanızı görürsünüz misinanın izini dibe kadar.

Hala yanlış bilgiler verilmeye devam ediliyor. yok böyle birşey arkadaşlar yok.

Lüfer gibi bir balık. geldiği anda yeme zaten biner. o anda artık yanal çizgi uyarısı vs devre dışı kalacaktır. ama dibe kadar iz yapan bir misinada balığı ürkütmeye tamamen yetecektir.

Işığa gelecek balıklar arasında en önemlisi ZARGANA dır.

O zaman gece yemlisinde neden yanınıza zargana gelmez. Işığın hareketi onu isterde ondan.

Lüferin ana yemi zargana neden gece yemlisinde ışığın yanına toplanmaz. ışık bir yemleme aracıydı ya. onunda gelmesi gerekmezmi?

Neden teknelerin önlerinde ışık yakılı ve durulmaz sürekli hareketle yem toplanır? demek durmamak gerekiyor. hareket lazım.

O zaman şöyle yapılabilir.:

Br zoka bir lüküs yakılır bedene ve misinaya gerek yok. teknenin küpeştesınden bir karış suyun üstüne sarkıtılır. nasıl olsa yemlik balıklar geliyor ya lüferde gelir oraya kadar.

Yok böyle şeyler arkadaşlar yok. Yemin geldiğe yer ışığın yanı olsa dahi. zokalı takımda zoka yerden kalkmaz dipten. Nasıl yemlemek yem çapırmak durumudur bu.

Işık durduğu yerde yem toplamaz. toplasa idi en güzel yem zargana duran demirli teknenın tam yanına gelirdi.

Bu mantıkla lütfen bir daha düşününüz. Ben anlatamıyorum belki anlatabilecek bir arkadaşım çıkar.

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    yukardaki resmi fotoşopla yapmadım aliço. Bu şekilde rapalalar var zaten, bol bol üretiliyor. Bir kaç yıl öncesine kadar, gereken devre vs. bir rapala içine sığmıyordu. LED'lerin ışık gücü azdı, kendine bile yetmiyordu. Flipflop devreleri, yani yak söndür yapan devreler vs. öyle akım çekiyor ki, pil dayanmıyordu. Ve fiyatlar özellikle çok yüksek çıkıyordu. Ama artık bunlar için gereken elektronik kolay, az akım çekiyor, led'ler son derece parlak, fiyatlarda çok ucuz.

Gösterdiğim gibi yanıp sönen sahtelerden çok piyasada, çin iş, norweç işi, fin malı vs. vs.

Daah önceki bir mesajda, yemin içine veya önüne takılarak bu işi halleden bir şeyin örneğini vermiştim.

Diğer yandan ışık durduğu yerde yemi, balığı toplar zaten. Bu iyi bilinen bir mevzudur. Profesyonel balıkçılar bunu yıllardır kullanır, hatta KKGM'de yasakladı bunu diğer yandan.

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    gerekeni ve olamayacağını yazmıştım sana güncel kıyı raporlarında...

11. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Konu ilgimi çekti hortlatmaya karar verdim :) Zira bayramdan sonra saros erikli'de tekneden gece yemlisi denemelerimiz olacak. Takıma bağlanacak bir ışık kaynağı balığı ürküterek avcılığı olumsuz etkiler diye düşünüyorum.

Bu arada sevgili Aliço ile değerli Serdar kardeşlerimizin atışmalarını, tartışmalarını oldukça aydınlatıcı buluyor ve keyifle okuyorum.

12. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Hasan Kardesim,

Sana kendi bakis acimla konuya girmeden evvel bir Alico ve Serdar Koylu tanimlamasi yapmak zorundayim.Cunku eminim belki Alicoyu bilirsin de Serdar Koylu Beyi tanimazsin.

Buncayildir sitelerdeyim ben Serdar Koylu gibi bir amator balikci tanimadim.:)

Okyanuslarda 7m buyuk beyaz yakalamis,( Buyuk beyaz da bilimsel maximum buyukluk 5.5m)

Boylari 45-60cm bulan ignelerle avcilik yapmis, kiloluk istavritler tutmus, luferi ve kofanaya bir zamanlar Bogazda kok sokturmus, eskiden bir denizci oldugu icin gidilmemis yerlere gitmis, gorulmemis yerleri gormus ve neredeyse bu dunyada aklina gelebilecek, oltaciliga konu olabilecek bakin her balik demiyorum, her deniz canlisini teorik bilgi de degil, bizzat yakaliyarak tecrube etmis 4*4luk bir amator balikcilik ustadidir.

Bununla da bitmez Serdar Koylu muhtesem bir takim bilgisine de elbette sahiptir ve bu konuda sadece Ulkemiz baliklari uzerine degil pek tabii aklina gelebilecek neredeyse her baliga karsi neredeyse denemedigi, tecrube etmedigi malzeme de yoktur.

Serdar Beyin yakalamayi kendine hakaret saydigi ve esefle kinadigi tek balik kiracadir, aman sakin kiraca yakalamis oldugunuzu duymasin.Cok celallidir, lafinin ustune laf soylenmez.Aninda saldirganlasir tabii sizi gozunuze kestirebilmisse, yoksa saglam bir balikciya ancak lugat parcalar.

Bununlada bitmez ... Akliniza hayalinize gelmiyecek amator balikciligin en hassas bakis acilarini Serdar Beyin yazilarinda bulabilirsiniz.Ele sinmis sigara kokusu ve balik tepkileri, isik, koku, sahte, gun gece yakamoz yemler ve akintilar ve ruzgarlar ve evrenin ucsuz bucaksiz bambaska bir kosesinde bulunan bir yildizin baliga etkisi vs vs vs....

Serdar Bey bir balikcilik ustadi degil bir balikcilik peygamberidir...Muhtesem bir yazar ve ayni zamanda entellektueldir... Amator balikcilikta Levent Ertuz'den, Cinci Babaya tanimadigi hatta yakin arkadasligi olmadigi Ustad yoktur...

Butun bunlara ragmen yuzlerce degil belki binlerce mesajini okudum daha bu gune kadar balikla bir fotografini gormeyi birak, elinde olta olan bir resmini gormedim.Bir av raporunu da...

Her konuda yalan yanlis mi konusur...Hayir...Muhtesem bir mantigi vardir...Iyi de bir arastirmacidir...Bazen buyuk bir beyin firtinasidir...Takimlar hakkinda verdigi bilgiler ozellikle misina ve makina ozerine nedense oldukca yuksek ve sasilacak derece de tam isabettir.Hatta bir takim soyledigi puf noktalarini sayesinde arastirip ogrene bilme ve hatta kendisinin dogru oldugunu gorebilme dolayisiyla ondan ogrenebilme onuruna eristim. Yani uzerimde ki hakkini da inkar edemem...:) ;)

Kisaca Serdar Koylu bu sitelerden gelmis gecmis en esrarengiz, en tanimaya can attigim, esi benzeri bulunmayacak bir amator balikcilik efsanesidir.

Zavalli Alico ise...Bildiginiz en yalin ve sadesinden klasik bir Istanbul Bogazi olta balikcisidir. Muhtesem bir olta balikcisidir ama...Garibim de hersey 2+2=4'tur.Bir damla disina cikmaz... Neyse odur hersey... Yuzlerce baligini gordum...

Serdar Beyle Alico arasinda ki tek ortak noktaysa bugune kadar ikisininde zat-i cemalini bu sitelerde bir fotografta gorebilmek ne yazik ki hic bir faniye kismet olmadi.Ikisi de gizdir...

Ben daraldigim zaman acar Sokoyludan masallar okurum...Kim demiz masallarin degersiz oldugunu...Onlarinda aslinda muhtesem bir rengi ve derinligi vardir.Tek eksigi neyazik ki bu cagin amator balikcisinin algilayisini asar...Belki onumuzdeki 500yil icersinde Skoyluyu algilayabilecek seviyeye erisecek bir nesil amator balikci yetistirecegiz...

Tavsiye ederim...

Her mesajini okuyunuz...Nerde bulursaniz bulun...Kesinlikle yararini goreceksiniz...

Ya Alico...? >>> Siz onu bulamazsiniz...O sizi bulur...

13. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Kıymetli Hüseyin kardeşim, bu muhteşem analizinizden sonra Serdar Beyi daha yakından takip edeceğime emin olabilirsiniz. Kendisinin yazılarını çok esrarengiz, bazen de anlaşılmaz bulurum. Herkesin ak dediğine kara diyebilecek kadar kendinden emin ve büyük bir bilgi derinliğe sahip olduğu aşikar. FC misinalar konusunda ezber bozan yazılarını defalarca okumuşumdur.

Aliço ile Serdar Bey'in misina, lüfer mazmuzlama, ışığın avlanmadaki etkileri gibi konulardaki atışmalarını herkes okumalı.

Aliço kardeşimi de dört dörtlük lüfer avcısı, boğaz balıkçısı olarak bilirim.

14. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Konuya gelince degerli dostum...

Balikta isik kullanimi bakis acisi uretilip uzerine izafiyet teorisi kurar gibi kavramsal bir fizik problemini cozer gibi degerlendirilmesi gereken bir konu degil, teorilerin p[ratige dokuldukten sonra balik sifatindan cikip, tur ismi vererek elde edilen sonuclarin sergilnemsi gereken bir konudur...

Bu acidan sahsi bilgilerim sunlardir...

500m varan derinliklerde kimyasal tepkimeyle fosforlu isik yayan cubuklar kullanilarak geceleyin pasifilk denizindeki derin yarlarin uzerinde , ay isigi altinda en verimli olmak uzere olu butun yemle (genelde tombila, skipjake yem kullanilarak)kilic baligi(bakiniz marlin demiyorum) yakalanmaktadir. Klasik bir yontemdir.Sahsen henuz hic denemedim. Yeni Zelandada cok verimli olarak yapildigini biliyorum.Yapanla konusmuslugum vardir.

Ayni sekilde patlak orfoz(Grouper, wreckfish) gibi cok derinsu avlarinda 1-1.5kg lik kursunlarla cengel igneli kostekli yemli oltalara kimyasal tepkimeli fosforlu isik Firdondu altina ilistirilerek kullanilmaktadir.Ayni sekilde kosteklerin igne baginin tam uzerine gelecek sekilde fosforlu boncularal donatildigini ve bunun baliga musbet etki ettigini de biliyorum.Sahsen denemedim.Bugune kadar aslinda serranidea turlerini yakalamaktan uzakdurmusundur.Ancak bir iki ornegi sadece antolojimde olsun diye yakalamayi hedefliyorum.Umarim yakinda gorursunuz.

Burda sigliklarda gece mercan yakaliyoruz.Maksimum derinlik 25-30 metre civaridir, genelde 15mlerde (tekneyle) avlaniriz , bu avcilik esnasinda ses ve isigin denize dusmemesine oldukca onem veririm.Cunku tecrubeyle burdaki mercanlarin sessiz gece ortaminda isiga ve sese cok buyuk urkeklik gosterdigini gozlemledim.Bunu diger tecrube sahibi amator balikcilardan da teyit ettim.

Ancak mesela kingfish ki bizim sari kuyrugun nerdeyse aynisidir , sese , motor gurultusune , alisildik olmayan ritim ve gurultuye pozitif tepki verdigini bizzat gozlemledigim gibi, bu bilgiyi baska balikcilarla muhabbet ve okudugum kiymetli amator balikcilik magazinlerindeki makale ve av raporlariyla teyit ettim.

Simdi son ornekte yalniz ses diyorum cunku bu gune kadar gece hic oltama kingfish gelmedi, ancak fosforlu jige sabah karanliginda atladigi ornegi biliyorum.Burda asil demek istedigim farkli turlerin isik ve ses gibi etmenlere farkli cevap verdikleri belirtmek amaciyladir.Yani bu konularda baliklar diyerek basliyan bir genellemeye bence kesinlikle gidilemez.

Bu yuzden pesinde oldugunuz ture gore teoriyi farkli malzemeler , farkli avlaklar ve farkli seferlerde denemelisiniz.

Denide isik caktirmak ozellikle suruyle gezen baliklari belirli bir mintikadan cikarip aga surmekte veya cevrilecegi derinlige kacirmakta yillardir ticari ag balikcilari tarafindan kullanilir.Gece ani caktirmalar veren aparatlarin, kucuk buyuk ozellikle urkek, buyuk surulerle gezen balik turlerine kullanilmasinin faydali olacagina inanmiyorum. Bir takim avci baliklari etkileyebilir.Deneyip gormek lazimdir.

Aliconun konuda belirttigi isigin yakamozu onlemsi onemli bir bilgidir.Metrelerce denize salinan misinada olusan yakamozun olta balikciligini cok negatif yonde etkiledigini bilmeyen tecrubeli olta balikcisi yoktur.Luks isigi kimi baliklarin avlanmasinda ozellikle bu donemlerde faydali olabilir.

Gene pekcok balik ve kalamar gibi kafadan bacaklilar sabit guclu bir isigin yansidigi yuzeye gece kabarirlar.Avcilarin da bu kabaran baliga gece yuklendigi
    gozlemledigim ve bildigim bir gercektir.Sadece dipte degil o isigin icinde luferde yakaladim.Bu isigin icinde cinekop ve luferin kabardigini da gordum.

Gelincik baligini gece isik vurmus sigliklarda nerdeyse gorerek yakaldigim kadar,
    karanlik ve hatta yakamozlu sulardada yakaladim.Ancak Iskorpit her zaman karanlik suda oltaya atliyordu.Onu her zaman en karanlik yerlerde aradim.

Zargana ve kefali hareketli teknemin basustunden luks isigi denize yansitarak kepceyle suzdum.Gordugum baligin karanlikta aniden parlak isikla karsilastigi icin goz kamasmasi gibi bir nedenle olabilecek bir nedenle cok kisa ve kepceyle suzmeye izin verecek kadar saskinlik ve donukluk yasamasiydi.Ancak cogu zamanda ornegin zargana bu isik aniden uzerine yansidigi halde hic istifini bozmadan gittigi yone dogru devam edebiliyordu.Bu durumda olanlarda oldukca rahat suzuluyordu.Ozellikle kis sonunda nisan mayis aylarinda Kefalin gozlerine yag indiginden iyi goremez, bu donemlerde luks isigi kullanarak gece kefa surulerini tekneden kepceyle suzebiliyorduk.

Istavritin, sardalyanin, hamsinin isiga gece kabardigini hatta hamsinin isik huzmeleri yansiyan yerlerde surulerle buruldugunu sanirim pek cogunuz biliyorsunuzdur.

Fosforlu jigler isigin erismedigi derinliklerde faydali olabildigi gibi gece de kullanilabiliyor.

Gece kalamara karsi fosforlu kalamar jigleri kesinlikle fosforsuz beyaz renkte bile olan jiglere karsi kat be kat ustun.Suya isik yansitmak kalamar avciligini pozitif etkiliyor.

Aklima gelen tecrubeye ve sarih bilgiye dayanan izlenimlerim bu konuda bunlar...

Gerisini denemenizi tabvsiye ederim.

Gercek amator oltaci, balik yakalamak pesinde oldugu kadar , balik yakalamayi riske atacagini bilse de farkli bir oltacilikla ogun balik tutmaya ugrasmakta da hazzini bulur ve hatta bence asil bu amatore yakisan kafa yapisidir.Gercek bir amator oltaci farkli bir oltayla balik yakalarsa ve denedigi o olta ve duzenek verimli olursa bundan trofe cikartmiscasina mutlu olur.

Faydali olmasi dilegiyle...

15. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Teşekkür ederim dostum, çok faydalı bilgiler edindim. Balıklar ışıktan ve sesten ürker gibi genellemeler doğru değilmiş demek ki. Her tür balığın kendine özgü duyarlılıkları var ve bunları deneme yanılma yöntemiyle tecrübe ederek öğrememiz gerekiyor.

16. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Tam anlamiyla bunu kastediyorum sevgili Hasan...:)

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan