herkese rastgele Geçen hafta birkaç denemem oldu. Biraz balık açısından şanssızdım ama yinede güzeldi. 160 km sazan avına gittim. Kadife balığından başımı alamadım. İşin en ilginç yanı şaman dıralarımada alabalıkların göz koyması idi. Ara bir şamandıraya vurup gidiyorlar. İlginç. Suyun temiz olmasından görüyorum elimiz de kalan , kuruyan yemleri attığımız yere gelen ufak balıklara arada dalıyor,alalar beni hiç kayile almıyorlardı. Hemen kıyıda taşların arasına yatıp ara da saldırıyorlar, biraz gözden kaybolup tekrar geliyorlardı. Sure ç böyle ilerler iken dedim ki - Bari alabalık yakalamak içinde bir iki olta atayım. Daha önce hiç tercubem yoktu ama. klasik bir olta ile yakalarım her halt dedim. Birkaç yavru balık yakalayıp takımları değiştirdim. Ama maalesef acemilikten olsa gerek abartısız tam 5 kez oltaya yakalanan ala’yı çeşitli nedenlerden dolayı kaçırdım. TAM 5 KEZ. Tercube. Kafamı nerelere vurayım. Bu arada iyi arda nalın salgıladım ha.. O oltaya yakalandıktan sonra yokmu atlayışları , çırpınışları mükemmel. Belli bir saatten sonrada kesildi ve dedim ki akşam 2 . raun da görüşürüz. Şans ya öylen olmadan arabamın benzin hortumunun delindiğini fark ettim. Ve hükmen mağlup oldum. Tabii bir iki foto haricinde çekemedik dolayısı ile … Birkaç gün sonra… Orucun etkisi ile işten çıktığımda ne yap cağımı bilemeyip, iş çıkışı attım kendimi yollara. bir saatte ulaştım avlağa. Hava nasıl sıcak. İnanılmaz. Atı yorum çekiyorum. Yok. Takı saat 19 00 a kadar. “İlginç” 19: 22 de de oltamı toplayıp iftara yetişmek için yola çıkıyorum. Foto yok ama video çektik. galiba video yu düzgün yükleyemedim galiba video yu düzgün yükleyemedim galiba video yu düzgün yükleyemedim galiba video yu düzgün yükleyemedim Ve birkaç gün sonra daha… Ziyarete gelen yeğenimizle gaza gelip bir dostumuzu daha arayıp planı yapıyoruz. Amaç muhabbet, avlak kontur olu deyip 9: 30 da sazan avlağımıza varıyoruz. Her zamanki gibi hassas şamandıra tek iğne li oltalarımızı kullanıyoruz. Biraz yemleme yapıp oltaları atıyoruz. Şans burada da küçük balıklardan açılıyor, oltamızı limit ustu balık ziyaret etmiyor. Büyük küçük fark etmeden oltamıza gelen her türlü balığı salıyoruz diye söyleniyoruz ama yok. Canımız sağ olsun. galiba video yu düzgün yükleyemedim galiba video yu düzgün yükleyemedim galiba video yu düzgün yükleyemedim Ardından haftanın yorgunluğunu bu çeşmede atıyoruz. her ne kadar suyun altına girersen gir ağzına bir damla gitmeden serinle-yemiyorsun... müthiş ... umadım sizde ferahlamışsınızdır. tekrardan rasgele.
bu ramazan gününde çeşme ile hasbihalinize imrendim balık hikayesini okumadım bile insan o suyun altından çıkarmı hiç.
Hayırlısı diyelim, her zaman tutacağız diye bir şart yok ve bence bu hobiyi heyecanlı kılan tarafıda bu. Ala'lar için üzüldüm. Sen bana adresi at ben gider öcünü alırım. Bir daha kine daha iyileriyle karşılaşmanı dilerim...
o suyun içinde etrafında baya bir vakıt geçirdik. dediğim gibi bir damla içmeden ne kadar durursan dur, fazla bir kar etmiyor. yapcak birşey yok tüm güzelliklerimizde oldugu gibi tadında bırakıp, aklımızın bir damla suyun muhabeti ile yolumuza vardık. rasgele
TEŞEKKURLER dostum. avcının ıntıkamı... bakalım bir ekmeğini yiyelim hele... hihi reeling :thumb: :hungry: bilmem anlata bildimmi... şaka bir yana formlarda avlak is mi konusunu bilirsin, bu konuda bir dilim yan dı . bakalım zaman. rastgele