Merhabalar. Uzun süredir foruma yeni konu açmıyordum. Üst üste birikmiş bir kaç avıma ait fotoları fırsat bulmuşken atayım istedim. Avlarımı genel olarak saat 05:30 ila 09:30 sularında gerçekleştiriyorum. En verimli saatler genelde bu aralıkta yer alıyor. Yine geçenlerde 3-4 kg aralığında bir alayı iyice yorduktan sonra ufak bir hata sonucu kenarda kaçırma şansızlığında bulunmuştum. O gazla resimdeki gökalaları yakalama fırsatı buldum bir nebze. Herkese bol şanslar..
Maşallah Şevki hocam, sen de olmasan bu güzel balıkları göreceğimiz yok. En alttaki kare tam bir görsel şölen zaten. Daim olsun, gönlünce olsun inşallah.
Teşekkürler Nuri abi. En alttaki balığın karnı nedense hiç yoktu ve bomboştu. Diğerlerinkisi ise tam tersine dopdolu Bazan anlam veremiyorum bu tür işlere
Tebrıkler, Merak ettiğim konu kırmızı beneklı ıle bunların arasında lezzet bakımından ne kadar fark var? afıyet olsun
şevki hocam ben suruçta öğretmenim. Bu ara ben de merak sardım. bu gün yine birecikteydim, fakat 4 dür geliyorum bi türlü balık yakalamaya vakıf olamadım. Ne tür yemler kullanıyorsunuz ve nerelerde avlanıyorsunuz yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Merhaba. Sabah 9 dan sonra Birecik'te balık yakalamanız çok güç olur. Çünkü saat 9'dan sonra su akmaya başlıyor. Suyun akmadığı saatlerde olta atarsanız şansınızı artırmış olursunuz. Yem olarak 3 no mepps kullanıyoruz. Yani at-Çek ile yakalıyoruz bu balıkları..
teşekkür ederim şevki hocam. Tavsiyelerinizi dikkate alıp bir kaç deneme yapacağım. Umarım bir gün ben de paylaşırım bu tosuncuklardan.
***. Alabalık avında çok sık olarak kullandığım sahte modelleri şu şekildedir; 1-Mepps Aglia (3 no) 2-Rapala countdown (cd07) 3-Little Cleo Kaşık (1/3 oz veya 1/4 oz) 4- Kastmaster Kaşık (1/2 oz. Veya 1/4 oz)