aslında avlakta çekılenı koymak istiyordumm ancak aradaşın telefonunda kaldığı için resimler sonraya kaldı bu balık net 3 kg gece saat 1 de geldi canlı yemle alındı bir tane daha vardı ancak ekipteki diğer arkadaşın telefonunda kaldı oda 1 kg civarındaydı aynalı oda helıkopter ring tek mısıra geldi sabah saat 6 sularında
Muhammed Ali'nin meshur bir sozu vardir. "Musabaka ringin isiklari yanmadan cok once kazanilir." Bu sozle boksta karsilasmaya cikmadan evvel bir sporcunun yaptigi fiziksel ve dusunsel butun hazirligin musabakanin kaderine etki eden en onemli faktor oldugunu ifade eder. Siz de bu muhtesem balikla verdiginiz pozun ardina malzemeyi,yemi koyarak sanirim basarinin dogru kaynagini gosteriyorsunuz. Dahasina rastgele...
aslında kullandığım malzemelerin arkamdakılerle hiçbir alaksı yok onların hiçbirini kullanmıyorum mekan benım okuldan arkadaşım olan av bayii bi arkadaşın dükkanı malzemelerimin hemen hemen hepsini ve bazı teknık bilgileri ondan ve babasından alıyorum sevıncimi paylaşmak istemiştim o pozun bu şekilde olmasını ıstedi kırmadım çünkü oda benı hiç kırmadı bu zamana kadar yanı amacım reklam değil benım teknıklerımın çoğu da kendimce tecrübe sahibe sahibi avcıların bi bileşimi bi tarz yakalamaya çalışıyorum kendimce ve bu yolda baya yol katettime inanıyorum ki, şuda sazaan avıda gerçekten önemli artık net karar verdim dolunayın ilk aydan dolunaya oluncaya kadarki zaman diliminde yani geri kararmaya başlamaması gerek sazan o zamanda çok obur saldırgan oluyor boş suda hafif yansıma yapan iğneye dahi vuruyor artı rüzgar balık rüzgara direnmeyi pek sevmiyor suyun kıyıya en hızlı vurduğu yere dğru kendini bırakıyor desek yeridir vesaire vesari gerçi burda bana 100 hatta 100 000 basacak ustalar var benım sözlerimi pek kale almasanızda gücenmem rastgelsin
Iste bu bir balikci icin bulunmaz bir bilgi.Keske herkes bu tur gozlemlerini paylassa...Cok tesekkur ederim....
güzel balık ,paylaşım için teşekkürler ,canlı yem olarak ne kasdettiniz mesela sazan solucana bayılır buna benzer bişey mi ,paylaşırsanız seviniriz
teşekkür ederim hüseyin abi izlenimlerimi paylaşmak istedim belki arkadaşlar faydalanır veya benın düşünceme yorum yapmak için deneme yanıılma metoduyla başka bi unsuru daha ortaya koyabilirler umarımda paylaşırlar bizlerle
canlı yem suyun sıcaklığı rüzgarın şiddeti balığın o güne kadar genellikle değişken yem kullanılan avlaklarda gözlenen kullanılşan yemler avlağı şişiren kaynağın ne derece alüvyol taşıdığını az çok takıp etmek gerekır etrafında bağ bahçe varmı daha önce bi göletse suyun altında kalan tarlaların ne ekılmış biçilmiş genellikle bu tür izlenımleri takıp etmek gerekır kı balığa kullanılacak yem ve yemleme etkılı olsun balık o populasyonu sağlayıncaya kadar elbettekı oradakı suyun altında kalan arazıdekı bakterilerden istifade etti bunları takıp etmek gerek ve derinlıklerı bilmek gerekıyo bunların hepsını ben daha bu sene öğrendim umarım yararlı olur rastgele
Her ne kadar (image ile gönderilmiş olmasından dolayı) resmi göremesemde yazıları okuyabiliyorum.Öncelikle tebrik ediyorum daha nicelerini dahada büyüklerini Rabbim nasip etsin diyorum.Üstteki soru dikkatimi çekti bende birşeyler yazayım dedim ben canlı yemle ve özellikle solucanla çok sazan yakaladım genellikle havyardan yeni çıktığı zaman yani Temmuz başı ve ortalarına doğru solucana vururu bunun nedeni bence balığın havyardayken kan kaybetmiş olması olabilir birde avlandığımız bölgede tatlısu kefali (kepenez) gümüş vs küçük balıklar varsa sazandan önce onlar canlı yeme saldırır o yüzden sazan avında canlı yem pek tercih edilmez,ayrıca canlı balıkla avlanma konusu var buda çok sabır isteyen bir konu çünkü gelirse rekor balık gelir ama çok bekletir.