İstanbul'da yaşayıp Elazığ Fırat üniversitesini kazandıktan sonra epey bir bunalıma girmiş Elazığ'a her geldiğimde balık rüyaları görür olmuştum resmen bir işkenceye dönmüştü artık tabi şehri ve çevreyi tanıyana kadar nasıl bir cennette olduğumun farkında değildim ben boğaz hayalleri kurmaya devam ediyordum ve birgün acele bir karar ile 2 arkadaş kendimizi av bayinde bulduk adam başı 2 kasnak yaylı dip takımı 0,70 misina yok dayı çok kalın değilmi bu dedimsede ne olacağı belli olmaz dedi ve 0,70 misinayıda verdi ve eve geldim hamuru hazırladım ve Tunceli'yemi Elazığ'amı bağlı olduğunu tam bilemediğimiz Pertek ilçesine ve avlağımıza vardık arkamızda askeriye vardı biraz zorlasalarda verdik kimlikleri biz bu gece burdayız hayırlı nöbetler dedik ve attık kendimizi sahile oltaları yemledik attık çok geçmeden 20 dakika içerisinde falan elimdeki yavrulardan biri geldi ve ben sevinçten zıplaya zıplaya balığı aldım kenara tabii sevincim karanlık çökene kadar sürdü ışık almamıştık ve çakmağımızın arkasındaki ışıkla sabahı nasıl edecektik zor bela saati 12 ettik ve bu arada limit altı aldığımız bir balığı saldık ve başka vuruş alamadık ve yattık gündoğumuyla uyandık ve oltalarımızı yeniden yemledik ve alttaki resimde benim göz kararı limit altı dediğim balık geldi ve salındı ve 1 saat sonrada diğer yavruyu aldık ve resmen yüzüme gözüme can geldiğini hissettim mrsparkle (2011 ekim) Zamanlayıcı modda çekilmiştir300km hızla koşup tuluma girmek için ne uğraşmıştım
tebrikler biraz tecrübe olmuşur bu av artık ne almanız gerektiğini öğrenmişsinizdir. o taraflarda balıkçı çok olmayınca iyi baklık çıkıyor kıymetini bilin.
tbr ederim arkadaşım güzel sazanlar elazıgda çok fazla güzel avlak var biraz araştırma yaparsan bunların kat kat büyüklerine rast gelebilirsin şimdiden rastgelereeling
Sağolun zaten avlak araştırması yapılırken mahalle esnafından yardım alındı 2 bakkal amcada bizi vazgeçirmeye çalışsada gitmeye kararlı olduğumuzu anladıklarında belli telefon numaraları verildi ve askeriyeye sırtımızı dayamamızı istediler tabi bu Pertek'te ilk gecemiz olduğundan hala bir çekince vardı tulumun içinde çakılar açık yatmıştık daha sonra Ak-47 den dahha hızlı bıçak fırlatamayacağımı farkettiğimde bari bir yerimizi kesmeyelim diye kapatıp yatmıştım ve sabah askeriyeden sabah sporu esnasında okunan marşları dinledikten sonra endişelerimin çok yersiz olduğunu bir daha anladım ben bu avın üzerine bir çok kere daha gittim bu bölgeye çok şükür hiç bir problem yaşamadım.
Tebrikler abi.Tatlı su avlarına bir ara bende merak sardım ama babam baraja götürmedigi ıçin gidemedim. Güzel av olmuş..Tebrikler...