Gecikmiş olan 1. Edirne Organizasyonu

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında uzunköprülü umut tarafından paylaşıldı.

?

Organizasyon Tarihi İçin Oylama

Anketin kapanma tarihi 7 Eylül 2008.
  1. 4-5 Ekim ve Tarihinde Olsun

31,3%
  2. 11 - 12 Ekim Tarihinde Olsun

68,8%
  1. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Geçkinli de arkadaş kaşık olta ile 6 kiloluk yayın yakalamıştı.

2. uzunköprülü umut

uzunköprülü umut Umut ÖZER

Favori Kamış:
    3.00m alba kamış 60lık olta ve her türlü şamandıralı olta takımı
    En İyi Avı:
    10 cm tatlısu levreği
    konuyla ilgilenen pek yok gliba herkezin işi gücü var bugun süloğlundaydık kayda değer 2kiloluk levrekvardı tabi izgaradaki üveyikleri unutmayalım :D

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    evet sevgili kardeşlerim istanbul orgu bitti şimdi sıra geldi edirneye hiç bir hareket göremiyoruz nerelerdesiniz bakem:) :)

4. uzunköprülü umut

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    10 cm tatlısu levreği
    valla aytekin abi ben buralardayım ama Fatih abiden ses soluk kesildi bilmiyorum nerelerdedir:(

5. markopasa

markopasa murat köksal

Umut Kardeşim Seni Unutmadim Mesajlarini Takip Ediyorum Cevap Yazamadim Kusura Bakma. Tarihi Bir An önce Belirle Ona Göre Plan Yapalim. Ben Istanbul'dan üç Kişi Gelicem.istanbul Organizasyonuna Katidik Harikaydi Birde Balik Olsa Daha Harika Olacakti.

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    umut kardeşim ahmet tahminimce tatilde olabilir ama ben genede onu bir telefonla ararım (gün içerisinde müsayit olduğumda ):)

7. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    tam başlığına uygun bir org olacak gibi baya gecikti :confused: av sezonu kapanmadan yapılsa bari:rolleyes:

8. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Fatih, Umut ne yaptınız bu org. işini????? Yattı mı?

9. uzunköprülü umut

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    10 cm tatlısu levreği
    yattı galiba amcacım fatih abi olmayınca tek başıma da yapamayacağım için organizasyon yattı herkezden özür dileriz :(

10. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    bu yaz böyle bir organizasyon düzenleylim arkadaşlar

Son düzenleme: 31 Aralık 2008
  11. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Alıntı:
    10ur_22´isimli üyeden Alıntı
    Abi bn edirnede oturduğum için sürekli süloğlu barajına gidiyorum sazan için küspeli dip oltası öneririm yem olarak herşey olabilir mısır solucan üzüm vs. bn genelde yayın ve levrek avındayım yem olarak barajda yakaladığım canlı yemleri kullanıyorum takımı normal misinenin ucuna 30gr lık bi kurşun 1mt yukarıda 80cm kadar köstek bağlıyorum kanca numarasıda 0.1 ,0.2 nr kullanıyorum

artık kuspeli olta kullanamayacaksın.

İçsularda amatör avcılık

MADDE 15 –
    (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır.

12. simendifer

simendifer Sennur

Nejat ağabey, aşkolsun sana. :) Zaten insanlara anlatana kadar canım çıkıyor, bir de sen böyle akıllarını karıştırırsan bittik biz. :) O cümleyi anlatana kadar canım çıkmıştı bir ara. :p Bunun gibi bir iki yanlış ifade daha var tebliğde, hem de çok can alıcı yanlışlar (bazı uyanık avcılar çok güzel kullanıyor o yanlışları.) Tebliği hazırlayanlar üniversite mezunu mudur nedir bilmiyorum ama eğer üniversite sınavına girdilerse, "anlatım bozuklukları" sorularını kesinlikle yanlış yaptıklarından eminim. :)

13. nejat vardar

sennur kardeşim, ben yanlış anlıyor olabilirim.:( ama,bunu anlatabilmek ve uygulatabilmek mümkün değil gibi geliyor bana.bütün balık malzemesi satan yerlerde küspe mevcut. bunları da tırıvırı kapsamında mı değerlendireceksiniz? küspeli takımın yasaklanma nedeni iğne sayısından mı kaynaklanıyor? anlamadım. daha çok boili satmak için yapıyorlar galiba. oysa küspeli takımı yasaklayacaklarına iğne sayısına sınırlama getirilse daha iyiydi. bu takımda küspe balığı cezbedici olduğuna göre 1-2 iğne de yeterli olabilir. ben kendi adıma küspe kullanmaktan nasıl vazgeçerim bilmiyorum. iğne sayısını zaten 4'e düşürmüştüm. şimdi sirkülere ne bahasına olursa olsun uymak zorundayız, ama yanlış olduğunu düşünüyor ve söylüyorum. sirküleri hazırlayanlardan birisinin küspeli takıma gıcığı varmış.:mad: yemlik ağ kullanımı ile de bir çelişki yakalamıştım ama şimdi zamanım yok, o konuyu başka zaman tartışırız. inan kimi zaman başlarım sirkülerinize deyip bildiğimi okumak geçmiyor değil ama yapamıyorum. hele ticari balıkçıların nasıl kayrıldığını görünce...! tamam biz amatörüz, ama bu koyun da olmayalım. zaten yakaladığımız sirkülere aykırı balıkları geri bırakıyoruz. çoğu zaman limitleri bulamıyoruz. fırsat bulup da ava gideceğiz diye günlerce bekleyip ondan sonra hava alıp döneceğiz. küspeli takım yasağı, amatörü çok zorlar. hedefi olan balığı yakalayabilmesi ancak pahalı donanımlara sahip olmasıyla mümkün olacak. bu nedenle de yasak uygulamayacak.
    sağlıkla kalın

14. simendifer

simendifer Sennur

Nejat ağabey,

Aslında tebliğle ilgili bir çalışma yapıyordum. O arada sitede de bazı aramalar yaparak konulara giriyordum ki senin bu mesajını gördüm. Tebliğle ilgili uyarı yapıp, altına da cümle ile ilgili ikilemi belirtince yazma gereği hissettim. Konu benim için kısaca buydu yani ama sen başka şekliyle de ele almışsın. Dediğim gibi aslında bir çalışma yaparken rastladım bu mesajına ama bu mesajdan önce de şöyle bir şey okumuştum. Bu arkadaşımız küspenin zararlarına dair birşeyler anlatmış;

http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=523475&postcount=3

Tabii şunu da ilave etmek gerek. Küspe yasaklanmış değil, yasaklanan küspeli olta. Bunun nedeni de çok iğneli ya da yaylı v.s. (küspe ile kombine edilebilecek tüm takımlar) takımların, çok rahat kopabilmesinden ötürü hem su içindeki canlılar, hem de sular çekildiğinde karadaki canlılar için tehdit oluşturması.

Göz atmak isteyen olursa, aşağıdaki konuda da bununla ilgili yazışmalarımız olmuştu.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=23854&highlight=k%FCspe+yasak+de%F0il

15. nejat vardar

o linke baktım. küspeli takımı yanlış hazırlayıp kullandıklarını düşünüyorum.
    sennur kardeşim, 25 yıldır küspeli takım kullanırım. daha bir tanesini bile suda bıraktığımı hatırlamıyorum. gözünden yakalanan bir balık da olmadı. küspeli oltama takılan en küçük balık 250 gramın üstüydü. konuyu kendimi baz alarak değerlendiriyorum. bakın, geçtiğimiz sezon bir sefer bile küspeli takım kullanmadım.çünkü avlandığım yerlerin zeminini tanıyana kadar atmıyorum. ayrıca; küspeli takımın amacı büyük balık yakalamak olduğu için malzemeyi doğru kullanmak gerekiyor. misina çok kuvvetli olacak,iğne büyük balığı küçüğünden ayırabilecek (yani 2 no'dan küçük olmayacak).şimdi, amatör balıkçı bilinçsiz, neyle, nerede, nasıl avlanacağını bilmiyor diye herşeyi yasaklasınlar mı? tatlı su avcılığı deniz avcılığına benzemiyor. tatlı su amatör balıkçısının karşısında sirkülere girmeyen yasaklayıcılar da var. konu o kadar çok detay içeriyor ki. panel yapsak günlerce tartışırız. sazan için ''küspeli takım kopuyor yasaklansın'' diyenlere ben de ''pek çok amatör bir turna yakalamak için düzinelerce sahteyi suda bırakıyor'' diyorum. yasaklanır mı sizce? amatörlüğü bozan ve yasaklanması gereken aletlerin başında bence ''balık bulucu''lar geliyor. ne dersin?
    sennur kardeşim, aslında bahane oldu fikir jimnastiği yapıp düşüncelerimizi ortaya koyalım. herkes katılsın tartışalım. herkes doğru olanı kendisine göre değerlendirsin.düşüncelerini sunsun. aslında balık organizasyonu yerine, geniş katılımlı toplantılar düzenleyip tartışabilsek.
    hoşçakal:)

16. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    nejat abi seni sonuna kadar destekliyorum ve haklı görüyorum :)
    abi bu tebliğler ilk yayınlandığında bende çok tepki vermiştim banada çok saçma gelmişti halada aynı düşüncedeyim ama malesef bu kanun birkere çıkmış vede 2012 yılına kadar (herhangi bir ek olmaz ise) değişmeyecek istesekte istemesekte bu kanunlara uymamız gerekiyor :( :(

17. simendifer

simendifer Sennur

Nejat ağabey, ben de sana katılıyorum fakat bir yasak konmuş ve gerekçeleri de verdiğim linkte arkadaşımızın saydığı sebeplerle eş değer. Tebliğ toplantıları bittikten hemen sonra tebliğ yayınlanmadan, neler konuşulduğu, nelerin yasaklandığı ve gerekçeleri v.s. gibi bilgileri alıyorum. Tebliğ yayınlanmadan önce de burada arkadaşlara "kesin olmamakla birlikte" diye başlayarak, ayrı konu başlığı açarak değil ama bazı konular içerisinde bahsediyorum. Bu yasağın teliğde yer alacağını ilk öğrendiğimde de gerekçeleri bu şekilde sayılmıştı. Aslında kimseyi üzmek istemem ama bu yasak 2012'de de kaldırılacak gibi değil. Önümüzde daha çok zaman var bu konuda, elbette çalışmalar yapabilir ve raporlar sunabiliriz. Ama hangi tarihte dikkate alınır, o konuda herhangi bir tahmin yapmam imkansız. Bu arada Tebliğ 2012'de yayınlanacak evet ama önceki tebliğler bildiğiniz gibi 2 senelik aralıklarla yayınlanıyordu. Bu sürenin uzatılmasından dolayı da, bu defa ara toplantılar yapılacak. O ara toplantılarda, bu madde ile ilgili eksiksiz çalışmaların yapılması ve yasağın buna göre değerlendirilmesi konusunda ısrarcı olunursa, 2012 yılında yayınlanacak olan tebliğde bir ihtimal değişiklik görebiliriz ama şu anki hava değiştirilmeyeceği yönünde esiyor, bunu da söylemek istiyorum.

Bu arada Nejat ağabey, dediğin gibi bu konuları ayrı başlık altında tartışmak çok güzel olacaktır. En azından ben, tebliğ maddelerini (gerçi teknede de konuşmuş ve çok dallı budaklı bir konu olduğundan bahsetmiştik) tartışmayı, çok da fazla açılmadan, direk madde üzerinde değerlendirmeler yaparak tartışmayı çok isterim.

18. nejat vardar

aytekin kardeşim teşekkür ederim. bir önceki tebliğde küspeli tekım yasak değildi. galiba yeni sirküler hazrlarken oturup '' nasıl bir yenilik getirebiliriz?'' diyeceklerine '' nasıl bir yasak getirebiliriz?' diye kafa patlatıyorlar. tabii ki yasaklara uyacağız ama sonuna kadar irdeleyelim.
    geçen 2 sezonda başıma gelenlerden bir örnek vereyim. arkadaşımla gece av yapacağımız göle gittik. ne görelim; en az 40 -50 dip oltası. çoğu küspeli. küspeli olmayanlar da 8-10 iğneli (kötü örnek olmasın burada göstermeyeceğim). sanki göldeki balığın kökünü kurutacaklar. içlerinde çok sayıda tırıvırı da vardı. onlara ''gurup geldiğiniz için adam başı 2 küspeli takım haricindekileri toplayın'' diye sert bir uyarı yaptık. böylesini görünce benim de nevrim dönüyor. jandarma duyarsız. inanın o sahneyi görünce içimizden olta atmak gelmedi ama meydanı onlara bırakmamak için de sabaha kadar gölün başında oturduk.

19. nejat vardar

sennur kardeşim, bu konuda ne yapılabilir siz daha iyi bilirsiniz.:) benim bildiğim sazancıların çoğu bu yasağa uymaz. takibini önümüzdeki yaz arkadaşlar mağazalardan yapabilirler. tabii pek çok kişinin küspesini kendisinin hazırladığını da dikkate almak gerek...yasak koyuculara şunu anlatmak lazım gelir. '' tamamen yasaklamak yerine iğne sayısı ve atılacak olta miktarı. misina gücü, iğne no'su gibi konularda belirleyici olmak lazım. ayrıca çok sıkı denetim yoksa sadece yasağa uyanlar madur olur. :(

20. simendifer

simendifer Sennur

Estağfurullah, kimsenin bu konularda çok çok iyi bildiği bir şeyler yok. Ne yapılması gerektiği ile ilgili olarak, sürekli tebliğlerle uğraşanlar elbette bir rota belirleyebiliyorlar ama tebliğ maddelerinin belirlenmesi ve yayınlanması noktasına gelince, yetkili mercilerce "yassah hemşerim. Ben dedim, oldu" mantığından bir adım ileri gidilmediği için, senelerdir aynı şeyleri değiştirmek için uğraşılıyor. Hiç mi bir şey değişmedi dersek, evet hasbelkader değişen (ki bunlar da amatör balıkçıların baskısı ile olmuştur) bazı şeyler var ama zihniyet aynı. Dolayısı ile değişen bir şey yok demek daha doğru. Zira herhangi bir bilimsel araştırmaya dayanmayan afaki yasaklar (tür, zaman ve araç), balıkçıları yönlendirecek bilgilerin eksikliği (avlanma yöntemleri, iğne sayı ve numaralarının belirtilmesi, bazı materyallerin zararları v.s.) ve tebliğde belirtilen yasaklara istinaden uygulanması gereken denetimin bir türlü rayına oturtulamaması (geniş denetim yetki yelpazesine karşın dentçilerin ve halkın bilgilendirilmemesi), tebliğe olan güveni ciddi anlamda sarsıyor. Ama her zaman dediğimiz gibi, en kötü kural, kuralsızlıktan iyidir. Zira, tebliğde yanlışlar olsa da, geneli için hatalıdır diyemeyiz. Haklı olarak konulmuş olan pek çok madde de içeriyor. Şayet devlet tebliğ konusunda istekleri karşılayamıyorsa, aksaklıkları, üzerine giderek ve ısrarcı olarak düzeltmek durumunda olan bizleriz. Kara avcıları bunu başardılar, bizlerin başarmaması için de bir sebep olmadığını düşünüyorum. Bu noktada en önemli konu ise dernekleşebilmek. Bu anlamda dernek sayısının gün geçtikçe artması da ayrıca sevindirici bir konu tabii.