Gecikmiş sudak raporu-

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında orange tarafından paylaşıldı.

1. orange

orange Bora Sulher

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    oasys/ryobi
    En İyi Avı:
    Levrek 4600 gr
    Selam arkadaşlar abiler,
    7 Kasım günü Belarus- Minsk bölgesinde ( gölde )buradan bir arkadaşımla birlikte gittiğimiz balık avında kayda değer 4 saatlik av yaptığımızı düşünüyorum ve sizlerle paylaşmak istedim
    Malum bu ülkede deniz yok, ama merak çok!! 2 senedir levreğin, cupranın tadını ve avlamasına hasretlikten geldiğim gibi bot (şişme ) ve motor edinmiştim ama her zaman bu defasında olduğu gibi balık çıkmadığından paylaşmadım Sabah 04;oo gibi hazırdık, botları şişirdik, ekipmanımızı hazırladık, hava epeyce soğuk, sadece yüzüm açıkta, ancak çivi gibi rüzgar batıyor! Göl de bir nebze dalgalıydı(burada deniz diyorlar, büyükçe), dedik rastgelsin ve kahvelerimizi ictikten sonra motorlar çalıştı, 04;30 sudayız
    15 dk da avlağa vardık ve ilk yarım saat tek vuruş dahi yok, silikon balık sahtesi kullanıyoruz sonra ilk balık epeyce heyecanlı geldi ve ceker cekmez ikinci arkadaşın oltasında derken 3,4,5 ,,,,,, saat 07;40 gibi hava aydınlanmaya başladı, sanırım 3 tane balık da o zamandan sonra aldım Tabiri caizse iğne denizaltıya takılmış gibi kaloma çalıyor balıklar reeling
    Toplam 16 adet balık, 12 adet ben, 4 adet arkadaş çekti -balıklar 2,1 kg ve 3,86 kg aralığında-
    Balıkları yakaladığımız silikonun resmini de ekliyorum
    Neyse, fazla uzatmak istemiyorum, eğer başarabilirsem fotoğraf yüklemeyi deneyeceğim
    Not, doğru yere konu açmadıysam affınıza sığınıyorum , sürç-i lisan ettiysem de affola, herkese başarılı, keyifli avlar diliyorum! [​IMG]

2. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Cormoran Blackbull 2.40 m 5-25 gr atar
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    7 kg Gökkuşağı Alabalığı 82 cm
    Tebrikler hepsi birbirinden güzel sudaklar. İnşallah devamı gelir. Kullandığınız makinanın modelini merak ettim.

3. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Maşallah son derece iri balıklar.. zevkli anlar yaşatmıştır eminim.. rastgele..

4. orange

orange Bora Sulher

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    oasys/ryobi
    En İyi Avı:
    Levrek 4600 gr
    Teşekkür ederim ancak burada pek mümkün görünmüyor devamı gelecek sezon olur sanırım, Çünkü bir-iki haftaya buradaki tüm göller buza dönüşüyor ve ben buz üstü balıkçılığına sıcak bakmıyorum oldukça tehlikeli benim görüşümle, ayrıca iş-güç malum pek vakit olmuyor
    Shimano Alivio 3000 SFB ve Ryobi Oasis 4000 makinalar ve 210-230 cm kamışlar
    Sudaklar genelde tekneden mümkün olduğunca uzakta yemi aldıklarından hafif takım tercih ediyorum,
    Saygılar

5. orange

orange Bora Sulher

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    oasys/ryobi
    En İyi Avı:
    Levrek 4600 gr
    Teşekkürler,
    Inanılmaz keyifli bir av oldu gerçektende,

6. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

tebrikler bizim hasret kaldığımız boylarda çok güzel balıklar almışsınız.resimlerde çok güzel emeklerinize sağlık.sevgilerimle.:)

7. Orxan

Orxan Orxan

Rastgele guzel av olmus

8. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Tebrik ederim Bora abi çok güzel bir av olmuş sudaklar harika, :)

9. orange

orange Bora Sulher

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    oasys/ryobi
    En İyi Avı:
    Levrek 4600 gr
    Burada 11 kg lık Sudak yakalandıktan sonra daha canlıyken gözümle gördüm ve 17 kg lık olanının yakalandığını duymuştum gecen sene, aynı gölden Asıl onların heyecanı bambaşkadır :)

Cevap ve tebrikler için cok teşekkür ederim! Herkesin gönlüne göre başarılı avlar dilerim

10. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tebrikler, Türkiye'de boy olarak pek alışık olmadığımız sudaklar almışsınız ve keyfini tahmin edebiliyorum.

Devamı rast gelsin... :)

11. bluefinjack

bluefinjack hüseyin

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    48 kilo-eşim
    Muhteşem bir av olmuş, tebrik ederim. Silikonun renginden anlaşıldığı kadarı ile avlandığınız gölün suyu çok berrak olsa gerek.

12. orange

orange Bora Sulher

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    oasys/ryobi
    En İyi Avı:
    Levrek 4600 gr
    Teşekkür ederim!

Teşekkürler,
    Aksine, burada su % 95 aşırı bulanık oluyor, 70 cm balığı ancak son bir metrede görme şansı var balıkları aldığımız noktada su derinliği 6-8 metrelerde
    Bu bölgede genelde herkes açık renk ( beyaz, sarı, turuncu ) silikonlar kullanıyorlar ancak gözlemlediğim kadarıyla (ki ben de az günümü sarf ettim diyemem ) pek iş çıkarmıyor açık renkler, nasıl anlatsam tam bilemiyorum da, siz haklısınız renk konusunda ama resimde olan sahteyi gecen sene Hollanda dan almıştım 10 lu paket halinde ve turna, sudak hatta 600 gr perch bile aldım bu sahte ile, icinde sim gibi parlaklıklar var çok güzel ışıldıyor, telefonun kamerasından tam net değil ve yüzüşü gercek balık gibi :)
    Sudaklar ince balıklara daha cok atak yapıyorlar, kızılkanat ve perch yavruları ana besin kaynağı burada,
    ve elbette ki canlı balıkla cok daha iri sudaklar yakalanabiliyor, ancak tekniği değişik
    Özetle bu sahte tatlı suda ağır cekilip 5 sn lik beklemelerle en iyi verimi sundu bana diyebilirim bugüne dek

13. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    tebrik ediyorum harika sudaklar boyları gayet tatmin edici çok keyif almış olmalısınız

14. unal0335

unal0335 Ünal Babacan

En İyi Avı:
    Halen büyümekte
    Ülkemizi çok güzel temsil ediyorsunuz :D daha irileri rastgelsin :)

15. zaad

zaad ZAFER

Hocam en sevdiğim balıklardan biridir sudak. Tatlısu balığı olmasına rağmen hem lezzetlidir hem de avı zevklidir. Maşallah sizin balıklarda iyiymiş. Biz kıyıdan limit üstü sudak çektiğimizde takla atıyoruz:)

16. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Avınız için tebrik ederim.