Geçmişin Bakir ırmaklarının benzeri,muhteşem Kasna avlarımız.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler

Bir tatlısu yada denizde avlanırken hep hayal ederim.Acaba buraları,ne bileyim 30 yada 40 sene evvelsinde nasıldı diyerekten.

Araştırmacı,keşfetmeci tabiatım hep depreşir,böylesine yerlerin peşine,hayallerimle birlikte düşer dururum.

Yaşıma göre hareket etmeyişimin eksilerine pek aldırmaz,arada düşsemde,kaysamda,tökezlesemde bu sevdamın peşinde arar,dolaşır dururum.

Nihayet böylesine bakir bir yer buldum.

Hemde kilometrelerce uzunlukta.
    Devasa sazanların kol gezdiğini berrakça suda izlerken,kimisine işte dev bir kasna diye heveslenerekten,bu arada deniz avlarımı hepten boşlayaraktan,buralara gelen kardeşlerimi ikna etmekte başarı sağlayıp,her avda birkaç kıymetli kandırıcımı feda ederekten,ne yazıkki bir haftalık avlarımda en kıymetli 3 kamışımıda kardeşlerimce kırdıraraktan,sonunda tek kamışa kalmama rağmen,bir haftada 6 defa peşlerine düştüm,ne onlarcası belki yüzlercesini kandırabildim.

Çok büyük bir yüzdeyle iriliklerine bakmaksızın saldım gittiler çoğu.
    Diş doktoru sevgili kardeşim Muzaffere nazire yaparcasına,bazen tamamını yutuverdikleri kandırıcılarımın iğnelerini ağızlarından titizlikle çıkardımda salıverdim.

Videoda çektiler kardeşlerim.Ama ben sadece resimledim.Yollayacaklar bana linklerini.Arada onlara çıkıştığımıda göreceksiniz.Yere bırakmayın kamışlarımı,büyük balıkta sudan keserken dikine kaldırmayın onları diye uyarsamda 3'ü kırıldı gitti ve ne yazıkki sonunda içimede oturdu.

Neyse sağlık olsun.

Kaçan balık elbette büyük olur ama sanki kurtuluveren yada kendini koca söğütlerin altına atıveren ve çıkaramadığım ikisi sanırım kendi rekorumu aşabilirlerdi.

Mamafih birçok 40-50 cm arası ile bir tane 56 cm'yi çıkarabildim çimenlere.

Muzaffer illada yiyeceğim dediğinden,kendileriminkini kurtarsamda,8 adeti Muzafferin hışmından kurtulamadılar.Zaten hepsi onun tuttuklarıydı.Tıktı onları poşete bana ellettirmedi bile.

İlişikte muhtelif kardeşlerimle son günlerde tuttuklarımızın bazı karelerini sunuyorum.

Sevgi ve saygımla kalınız.

Kani kardeşimle avımızdan.

Kerimle avımızdan(Eh oda birkaçını yiyecem dediydi)

Samsundan Bahadır kardeşimle avımızdan

Tüğrkiye Off Road şampiyonu kardeşlerim Mehmet ve Kakuli ile avımızdan

Muzaffer ve Mehmetle ilk avımızdan

Doktor Muzaffer

2. Teksen

Teksen Şenol

En İyi Avı:
    40cm Kasna
    Vay abim çok bereketli bir av olmuş raporunuz içinde teşekkürler video'yu da sabırsızlıkla bekliyorum birde yem olarak ne kullandığınızı yazarsanız çok sevinirim...saygılarımla

kamışlar içinde söylenecek tek söz canınız sağolsun bende çok kırdım :) ama tuttuğumdan değil de tutamadığımdan :))

Rastgele...

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Değerli büyüğüm,Sn.ABAYOĞLU

Anlatımınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Sanki kendimi yaşar oldum; balıkları salmanızla. Tutmak ayrı bir zevk, fazla örselemeden, incitmeden iğneden alıp tekrar salmak, apayrı bir zevk ve haz duygusu. Yalnız bu tür sportif balıkcılığın dez avantajları var. :confused: Malümunuzdur, bir daha sizle balığa çıkmazlar; :confused: '' tuttuğu balığı geri salıyor '' diye.hihi

En içten duygularımla hürmetler ederim.

Tevfik.

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gülen gözlerinizi yeniden görmek herşeye bedel.

Ne balığı gördü gözüm ne insanın ta içine nüfuz eden ortamın güzelliği ne de anlatımınızın lezzeti. Arzulayanlar için bibaha hediyeler olsa da, ben ayyüze mehtun, buldum çok şükür. Sonu gelmez günlerde fasılasız içerim bu imbikten kana-kana. Ta ki can evime yeniden dokunduğun ana kadar...

Yüreğine, o engin gönlüne sağlık sevgili üstadım. Hoş günlerin aydınlığında hep varolasın, sevgi ve saygımla kalsın.;)

5. askemhan06

askemhan06 KEMAL

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    6 kğ sazan
    Her zamanki gibi akıcı sürükleyici mükemmel bir anlatım ve sonrasında harika resimler. teşekkür ediyorum vedat abi.

6. okahraman

okahraman

Eline sağlık ustam ne güzel yazmışsın. Videoları da sabırsızlıkla bekliyoruz.

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Şenol
    İlgi ve yorumlarına bende teşekkür etmek istiyorum.
    Video çekimlerini bana yollayacaklar geldiğinde sunacağım.
    Dikkat edersen balıkların ağızlarında bazıları görünmekteler yemlerimin.
    Ayrıca kutu içindede biraz görülüyorlar.
    Ben tatlısu avlarımda eskiden hep mepps kullansamda,özellikle akşam suyunda en iri kasnaları, böcek rapalaları diye adlandırdığım,doğal ortamda bulabildikleri hemen her türlü canlının taklitleriyle avlıyorum.
    Bunların arasında ise favorim Strike-Pro'nun Kurbağa emitasyonudur.
    Favori rengim ise, üstü siyah altı beyaz olanıdır.
    Sevgiler

8. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    nasıl güzel yaşıyorsanız o kadar güzel anlatıyorsunuz ki orada olmadığıma pişman oluyorum, bu güzel rapor için çok teşekkürler, vedat abi gülen yüzün hiç solmasın;)

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Usta çok güzel bir ortam ve çok güzel balıklar.. belliki bunlar kafaları rahat yaşamışlar orda kimse ellememiş oraları..:)

10. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Değerli üstadım, bende bu günlerde Vedat ağabeyden güzel bir tatlısu raporu gelir diye doğrusu bekliyordum.Seni ve tüm ava katılan dostları canı gönülden tebrik ederim.

11. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    O an elime hangisi geçti ise
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    3cm lik kaya balığı :)
    Henüz 40 cm üstü bir kasnayı suyuna salma şerefine erişemedik,çünki henüz 40 cm üstü bir kasna yakalayamadık. :)
    Değerli üstadım yine imrenilesi bir av yapmışsınız,kasna deyince benim iliklerim titrer,geçmise nazaran,siz değerli üstadların raporlarından,öğütlerinden örnekleri ceplerime doldurup gittiğim avlarda biraz daha irice kasnalarla muhatap olma şansını yakaladım. Bundan ötürü sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.
    Bu arada Öğrenmek istediğim bir husus var kısmen bulanık sularda kasnanın görüş mesafesi kaşıktamı daha iyidir,yoksa muhtelif böcek,yada diğer kandırıcılardamı. Saygılarımla.

Son düzenleme: 26 Temmuz 2011
  12. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    ustacım harika avlar tebrik ederim

13. hemperi

hemperi Ethem

tebrik ederim, böyle bol ve güzel balık yakalayanları gördükce acaba diyorum bendemi bir sıkıntı var :)

14. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Dam Sumo Royal 240 Tele 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    63.700 gr Yayın - Hasanuğurlu
    Spin-Kasna güzel ikili.
    Yalnız ben bunca yıldır bu kadar balık avlayan "usta" dan balıkların suya iade edildiği fotoğraflar görmeyi çok isterim.
    Bu seviyeye ulaşmak için sizin alınacak yolunuz varsa, benim ulaşmak için ömrüm yetmeyecek demektir. :)

15. alphinist-fisherman

alphinist-fisherman Basri

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    Üstadım,dostlarınızla süper bir av yapmışsınız.Doğrusu avlarınızı ve avlağınızı kıskandım, ne kasnalar ama...:hungry: :hungry: :hungry:

16. Satocan58

Satocan58 Sadik Günes

Favori Kamış:
    Silverman Silver Flash Power Wave Boat
    Favori Makine:
    Balzer RSL 630
    En İyi Avı:
    13 yasinda 10 kilo Sazan..
    Güzel bir av olmus vedat hocam. 10 11 yaslarindayken dantel ipligine isitilarak egilmis igneden yaptigimiz kancalarla bazen bu boylarda kefaller tutardik. Simdi suyun azligindan olta ile tutma imkanimiz yok.

Size bir sorum olacak. Yildizelinde altinoluk göletinde bu boylarda hayli kefal cikariyorlar agla. Tabi o benim isim degil. Benim merak ettigim büyük göllerde meps le yada böcek sahteleriylede ayni sekilde tutabilirmiyiz. Gölün yapisi illaki önemlidir ama ben agaclik alanlarda fazla olacagi kanaatindeyim. Yinede sizin bilgilerinizden yararlanmak isterim...

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Tevfik
    İlgi ve yorumlarına candan teşekkürler.
    Ben avlarımda yakamda devamlı takılı duran forsepsle balıkları salarım.
    Böylece salınan balıkların üzerelerindeki saydam koruyucu mukozayı bozmamayı sağlarım.Aksi takdirde balık salimen suya dönsede,ileri günlerde dış zararlı etkenler sayesinde mantar vs kapabilir ve belkide ölebilir.
    Bırakmanında böylece bir anlamı kalmaz.
    Ancak kimi zaman işte forumlara resim yollayalım hevesi ile balıkla poz verirken,balığı biraz örseleyebiliyoruz.
    Ne yazıkki balık avı tutkunlarının büyük yüzdesi yakala,bırak kavramına aşina değillerdir.Dolayısıyla yakalanan balığın tekrar salınıvermesini kabülünde ötesinde belkide bir acayiplik olarak dahi yorumlamaktadırlar.
    Sevgi ve saygımla kalasın.

Örnek bir salma sahnesini sunuyorum.

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Has kardeşim Nuri

Yukarıdaki cümlelerin beni resmen ağlatmıştır.Evet ağladım,sağolasın.
    Şimdilik bu mesajının üzerine sair kardeşlerime cevap yazacak gücüm dahi kalmamıştır,hele yarın olsunda.....

Sevgi ve saygımla kal

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Sn. ABAYOĞLU abim,

Her zaman söylediğim bir şey vardır. '' Öğrenmenin yaşı yoktur. '' diye. Buyrun size, salıvermede ki hassasiyet ve ihtimam. Daha ne olsun ?

Saygı ve hürmet, daim olarak hep bizlerden, siz değerli büyüklerimizedir.

Esen kalın, sağlıcakla kalın.

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Sadık

Kusura bakma mesajına cevap vermeyi atlamışım.
    İllaki netice alırsınız.Özellikle Strike-Pro markanın Kurbağa taklidi iş görecektir.
    Sevgiler