geçte olsa levreğimi aldım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sego tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    sego:
    öncelikle avınız için tebrik ederim:) devamını dilerim:) sezonunuz hayırlı geçer umarım:)

darthvader61:
    evet ciddi oranda abarttım bu sezon sahte alımını:D
    testlerim sürüyor,işe yaramayanları bir şekilde elden çıkarırım,
    son sergilediğim sahteler beni biraz düşündürmeye başladı,perfonmansları pek iyi gitmiyor bir tanesi hariç.bakalım ilerliyen günler neyi gösterecek,

benim aradığım sahte.onca yemlik balığın içinde fark yaratacak kendine atlattıracak düzeyde olmalı..

bulanık dalgalı suda çoğu sahtem iş yapar benim:) kaşık dahil:rolleyes:

2. sego

sego Turan Sergen SELÇUKOĞLU

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Yaklaşık 3 kg Kofana,2.3 kg Levrek,Yaklaşık 2.5 kg Yazılı Orkinos,1.5 kg Çıplak gerisi gelecek..
    teşekkürler kadir abi.. sanada hayırlı sezonlar diliyorum.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler genç çok yakisikli balik almissin. presentation da muthis hani limonlu marullu klas durmus aklimizda bulunsun :)

4. sego

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Yaklaşık 3 kg Kofana,2.3 kg Levrek,Yaklaşık 2.5 kg Yazılı Orkinos,1.5 kg Çıplak gerisi gelecek..
    :) teşekkürler. roka bulamadım evde o daha güzel dururdu.. güzel avlar dilerim.

5. sego

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
  6. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Anladım. 25 saatte az değil yani :) Henüz elime yeni geçen bir kamış var ama şamandıralı sistem için pek uygun değil. Daha çok rapala için.

İstersen yeni bir konu aç kamış bölümüne. İsteklerini belirt. Şamandıralı sistem+rapala kullanacağını söyle, bütçeni belirt. Benden daha iyi önerisi olanlar olacaktır. Sana benim önerim 270 in altında olmayan , atarı fazla olan(20-50gr gibi), hafif sert bir kamış alman. Benim öyle bir kamışım var ama sadece o 200 tl :D

Benim önerilerim:

Kamış:

http://www.anadoluavmarketi.com/urun_detay.asp?id=6073

http://www.avmarketi.com/asp/product/15407/OKUMA-V-SYSTEM-SPIN-KAMIS-270cm-10-40GR

Makine:

http://www.avmarketi.com/asp/product/19107/Shimano-Catana-3000-SFB-2XSSS-1-BB-Makine (Yedek Kafası Var)

http://www.avmarketi.com/asp/product/16715/Okuma-Trio-30S-makine

msn adresini verebilirsen daha da yardımcı olabilirim.

7. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Açıkçası ben olsam karşı taraftaki yeşillik olan bölümü daha fazla denerim. Denediğin bölgede kayık, yat hareketi var. İmkanın varsa o bölümleri dene derim. Dediğim bölgenin dip yapısı nasıl?

8. sego

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    dip yapısı genellikle kum hiç kaya filan yok.küçük balık yogunlukta.önerilerini dikkate alıcam çok teşekkür ederim her şey için

güzel avlar dilerim

9. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Küçük balık derken levrek değilse daha iyi. Sakin bölge, yemlenmeye kesin gelecektir...

10. bigbobo

bigbobo Onur ÇAM

Favori Kamış:
    Silstar
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Orfoz 17 kilo - Sinarit 8 kilo
    Tabrikler nefis av olmuş.

11. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    Gökova körfezi ndeki 6 noktada balık avı yasağı

GÖKOVA Körfezi'ndeki, Akbük, Akyaka, Çamlık, Bördübet ve Karaca Koyları ile İngiliz Limanı'ndaki toplam 23 kilometrekarelik alan her türlü balıkçılık faaliyeti ve avlanmaya yasaklandı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
    Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD), 2009 yılı mayıs ayında, Özel Çevre Koruma Kurumu (ÖÇKK), Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, üniversiteler ve yerel mülki amirlikleri işbirliğiyle Hollanda Büyükelçiliği BBI Matra Fonu destekli olarak ‘Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi Bütünleşik Deniz ve Kıyı Alanları Yönetim Planlaması Projesi' başlattı. Aynı tarihte ayrıca, Birleşmiş Milletler destekli olarak, ‘Gökova Körfezi'nde Balıkçılığa Kapalı Koruma Alanları Yaratmak' adı altında bir ek proje hazırlandı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca da olumlu bulunan her iki proje, geçen 10 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Projelerle, Gökova Körfezi'ndeki Akbük, Akyaka, Çamlık, Bördübet ve Karaca Koyları ile İngiliz Limanı'ndaki toplam 23 kilometrekarelik alanın koruma altına alındığı ilan edildi.
    Proje çerçevesinde pilot bölge seçilen Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde yürütülen çalışmalar kapsamında körfezde balık rezervi olması ve burada avlanarak emeğini kazanan balıkçıların mağdur edilmeden avlanmalarını sürdürebilmeleri için uygun olan alanlar, yerel su ürünleri kooperatif başkanları ve balıkçılarla gerçekleştirilen toplantılar ve bilimsel çalışmalar ile belirlendi. 26 Mart tarihinde de Ankara'da ÖÇKK Başkanlığı'nda gerçekleştirilen, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Sualtı Araştırmaları Derneği ve Gökova'da faaliyet gösteren su ürünleri kooperatifleri yetkililerinin katıldığı toplantıda ‘Deniz Koruma Alanı' olması açısından uygun görülen altı bölge yetkililer de sunuldu. Toplantıda ayrıca, bu bölgelerin kapatılması durumunda etkin koruma stratejiler geliştirmek amacıyla planlar yapılıp, kurumlar arası işbirliğiyle ortak kararlar da alındı.
    BALIKÇILARIN DA RIZASI ALINDI
    Proje sorumlusu SAD Yönetim Kurulu Üyesi Derya Yıldırım, bilimsel ve sosyoekonomik incelemeler sonunda bölge yaşayanlarının önerileriyle gerçekleşen projenin uygulamasının çok önemli olduğunu vurguladı. Buradaki en önemli şeyin balıkçının rızasını alarak balıkçılığa kapanacak alanları tespit etmek olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “Bunun için projenin ilerde balıkçıya ne getirip ne götüreceğini çok iyi anlattığımıza artık inanıyorum. Çünkü, proje onların isteği doğrultusunda gerçekleşti. Koruma alanları balıkçıların ilerleyen zamanda çok daha kazançlı çıkmalarını sağlayacak. Balık neslinin tükenmesi söz konusu olmayacak. Bundan sonra tek sıkıntımız, yaşa dışı avlananlar olacak. Bunlar için cezaların çok daha artırılması gerekir ki caydırıcı olsun” dedi.
    Bölgelerin koordinatları Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, korumaya alınacak bölgelerin koordinatları şöyle: “Gökova körfezinde; Akbük limanında; (37 01, 431'N - 28 06,863'E) ile (37 02,108'N - 28 06,915'E) koordinat noktalarını birleştiren hattın batısında, Akyaka'da; (37 03,041'N - 28 18,600'E) ile (37 01,540'N - 28 18,600'E) koordinat noktalarını birleştiren hattın doğusunda, Çamlı limanında; Çapa Burnu (37 00,044'N - 28 13,250'E) ile (37 00,240'N - 28 14,731'E) koordinat noktasını birleştiren hattın güneyinde, Boncuk Koyu- Karaca Limanı'nda; (36 59, 016'N - 28 11,828'E) koordinat noktası ile Dedek Burnu'nu (36 56, 967'N - 28 11,618'E) birleştiren hattın doğusunda, İngiliz Limanı'nda (Değirmen Bükü); (36 56, 170'N - 28 08,358'E) ile (36 56,812'N - 28 09,542'E) koordinat noktalarını birleştiren hattın güney-doğusunda, Bördübet Limanı'nda; (36 49, 800'N - 28 02,649'E) ile (36 48,156'N - 28 03,176'E) koordinat noktalarını birleştiren hattın doğusunda, her türlü istihsal vasıtası ile su ürünleri avcılığı yasaktır

12. sego

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:

kefal çoğunlukta levrek yavrusu yok.bildiğim kadarıyla . .

zafer abi;
    bilgilendirme için teşekkürler. koordinatlara bakıp bir serbest yer bulmaya çalışacağım..

13. sego

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    teşekkürler onur abi :)

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Resmi gördügüm gibi bende yesillikten atmak daha verimli olur diye düsünmustum:) kamis meselesine gelince catana cx 2.70 m ile okuma trio 40s kullaniyorum daha balik yakaliyamadim ama takimim mukemmel:) tavsiye ederim. Rastgele.

15. sego

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    önerin için saol çağrı abi .. hayırlı avlar dilerim ama ısırma levrekleri :)

16. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Cok uzun zaman oldu buralarda levrekler seyreldi:) 1 gecede 3 tane cektigim mahluk artik okdr cok yok buralarda:( 2 aydir tık yok:(

17. sego

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    bu arada unutmuşum yazmayı levrek 59 cm ve 2.3 kg geldi :D