Gelenekselleşen Lüfer Fırçası

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Abi, İzmirden bir arkadaş var 2-3 senedir doğru düzgün bişey tutamadı, onu da bigün davet edelim dedim. (gerçekten)

Şimdi bu söz kavgada söylenmez hani derim ortadan çekilirim :D

Birde torik mangalı söndürür kömür yetiştiremezsiniz harlatmaya

Ah ben bir tekne alayım bak ne torikler tutacağım hemde 4-5 kiloluklarını :)

Çarşamba niyetim var bakalım lüfer müfer :)

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Torik-lakerda, lakerda-torik :) yoksa takoz tava. Pilaki veya bugulama da uyar. Izgara i ih.

3. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Abi lakerda bundan olmaz şöyle kallavi bir torik olacak 3 kilodan aşa olmıyacak 2 takoz çıkaracaksın yemede yanında yat neden yanında yatıyoruz yiyelim gitsin :)

Sen gel kırma beni mangala yatıralım bunu :)

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Alt sinirdan olur yahu :) torik yoklugunda palamuttan bile olur

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    El bombasını ortaya kor, pimi çekerim diyorsun. :D
    Kardeşim, alınmaz bana. :)

İyiki yakında değilsiniz. hihi

Bizim torik 2 kilo ya gelir, ya gelmez. Torik tartmadığım için tam emin değilim. Niye tartmadım ki??? Halbuki, yanımda vardı el tartısı. :confused:

Levrek olsa, ağız genişliğini bile ölçerdim hihi

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim abi beni bu kadar düşündüğün için :):eek: :eek: :eek: SOn zamanlarda hanımın nöbet listesi çok yoğun olduğundan evde hep çocukla haşır neşir oldum, bunun karşılığında da hanımdan boş olduğu tüm hafta sonları için izin koparmayı başardım hihi hihi İnşallah bu sene daha güzel geçecek abi.
    Benim için de şu anda levrek hayalinden ziyade garanti avlar ön planda abi, gittiğimiz tekne bile facia olunca kupes kokusundan başka koku sinmedi bu sene elime :( sana özelden yazıyorum şimdi tarihleri ama sadece benim için özel gayret gösterme abi, siz gidecekseniz ve yancı lazımsa geliyim, sonra kendimi çok mahçup hissediyorum :)

7. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Tebrikler Volkan güzel bir av olmuş , genelde her güzel avda ufak tefek marazalar çıkıyor...:) Becerebilirsen takılmamak lazım...:) Kısmetli avlarının devamını dilerim....Rastgele...:thumb:

8. mertmete

mertmete Cüneyt

Volkan Bey,

hem raporlariniz icin hemde avlariniz icin sizi tebrik ederim. Avciliginiz kadar edebi anlatimlariniz da övgüye layiklar. Avlarinizin bereketli olmasini dilerim.

Yazdiklariniz heyecan verici ve buraya üye olmami gerektirdi. Tesekkürler.

Foruma yeni üye oldum. Fakat uzun süredir takip ediyordum. Balik konusunda 1970 den beri musguliyetim var. Yani 40 seneden fazla bir süre tecrübemiz oldu. Buna ragmen burada bilmedigim bircok husus oldugunu ögrendim.

Av saham kuzey marmarada silivri civari. Bütün tecrübem bu bölgede. Ayrica deniz ile ilgili her konuda uzun bir deneyimimiz oldu. Hala sürmekte.

Bu forumdaki tüm arkadaslara selamlar, okumak ve yazismak üzere selamlar diyorum.

Saygilar

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ellerinize sağlık olsun. daha bereketli ve bol olsun.
    ufacık bir not: Aslında tonoz kurma olayında kimse kimseyi bağlamaz, demir çekmişsin çekmemişsin sanane kardeşim dersin geçersin. Ancak demiri oturacağın kırmalığın üstünde durmak için uzakta bir yere bıraktın, ve istediğin yere gelince bağladın. balık geliyor dedin orası artık senindir. çekmek icap ettiği durumlarda teknecinin hatası sen ne alınıyorsun üstüne 10 metre çekle bu iş olmaz. demir tamamen yukarı alnır. yürürsün tekrar oturacağın mera üstünü geçip demir atılıp sularla üstüne gelirsin. demir suda yürümeye kalkarsak o demir hem balığı dağıtacağı gibi, hemde diğer teknelerin tonozlarınıda kaldırabilir. burda konuşacak sıkılacak adam sen değilsin. tekneci arkadaş demirin tamamen sudan kesildiğine bakmalıydı. yani o işi sana yaptıran arkadaş bu konuda sıkıntı duyacak demiri çeken adam yardımcıdır dümende duran her zaman konunun muhattabıdır.

Demir deyip geçme insanlar demir tutturmak için bu işin eğitimini alıyorlar. Yani içerdeki arkadaşa git demiri kaldır demekle bu iş olmuyor maalesef. aramızda demiri 60 metrelerden çeken arkadaşlar var. hatta hatta gemi batıklarının üstünden tellere takmadan uğraşı veren adamlar var ismi lazım değil boğaç gibi. hiçbir zaman demir suda bırakılarak yürünmez. yürünse dahi hiçbir zaman o demir sağlıklı olarak ikinci defa tutturulmaz. Senin sorunun değil bu

Daha güzel ve bereketli av günlerinde rasgelmesi dileğiyle, ellerinize sağlık..

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

:laughing: :laughing: hihi hihi hihi boşuna uğraşma hocam volkan abimle aram açılmaz :D:D benim ortak özkan bundan daha beterlerini her gün söylüyo, alıştım ben artık :)

11. ssolmaz

ssolmaz Serkan

Volkan hocam avını tebrik ederim.
    çok güzel balıklar almışsınız. bende bayılıyorum bu lüfere ama tutmak bir türlü nasip olmadı.
    zaten kıyıdan avlandığım için neredeyse hayal gibi.
    bu arada raporlarını gerçekten içten ve detaylı anlattığın için çok zevkli yazılar okutturuyorsun bizlere. bunun için içinde ayrıca teşekkür ederim.
    daha güzel avlar rastgelsin.

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Umarım işlerimiz rastgider kardeşim. :) Zaten olursa, son lüfer avım olur artık benim. :) Fazlası bayıyor. hihi

Teşekkürler, yapı gereği takılmamak mümkün olmuyor. :eek:
    Sizlere daha güzelleri rastgelsin. :)

Teşekkürler Ali abi, sizlere de rastgelsin.

:p

Teşekkürler, kıyıdan avlananlar için gerçekten zor bir av İzmir için. Çok seyrek kıyıdan da denk gelenler oluyor ama özellikle hedef seçilecek bir balık değil kıyı için. :)

Raporu beğendiğine sevindim, umarım sizlere de rastgelir. :)

13. Plankton

Plankton Salih

Tebrikler Volkan Abi :) Levreklerde halen boyutlar küçük, lüferler burdayken iyi tercih olmuş bence :)

Aynı gün, cumartesi sabahı uçtaydım.Balık atladı sahteye sağlam bir şekilde bastı ve boşaldı sonra tekrar ağırlık geldi.Bana doğru gelmiş balık.Geçenki torik kadar olmasada sağlam birşeydi.Dibe basmasın diye kamışı dikip sarmaya başladığım an su üstüne zıpladı ve attı sahteyi :eek:
    Tek görebildiğim oldukça beyaz bir balık olduğu.Sonraki 15 dakika içinde 3 vuruş daha alsamda 5 saniye gibi sürede kurtuldular.Sanırım Lüferdiler. idk

Uç güzel dalgalıydı o gün , kıyıya geldiler tahminimce. :)

Rastgelsin reeling

14. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Yasin Şeytan azapta gerek hihi

Kötü niyet yok zaten Volkan Abi götürmezse seni ben İzmir`e geleceğim levrek avına ben götüreceğim baktık orda bulamadık seni Bursa`ya getireceğim burda bulurum ben Levrekleri merak etme :D

Bu arada Özkan Levreği sergilemişti hani artık geresini sen düşün der veririm gazı tekrar çekilirim aradan :cool:

15. Goretex

Goretex Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Catana 2.70 mt 10/30 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Millenium 30, Okuma boxter bxf60
    En İyi Avı:
    Sazan 5,5 Kg, Sudak 53 cm, Akbalık 2,2 Kg
    Abi rapor çok güzel, anlatım çok güzel, balıklar çok güzel, okurken gözümde canlandırdım resmen :) biraz meşakkatli fakat bereketli bir av olmuş. Maraza'sız av raporlarını da okumak dileğiyle.

16. kalamarcı

kalamarcı Murat

Favori Kamış:
    Shimano Nexave
    Favori Makine:
    Daiwa Morethan
    En İyi Avı:
    1.5 kg Kalamar
    Tebrikler çok güzel av yapmışsınız...

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Salih. :)
    Levrek boyutlarından emin olma. hihi İriler yavaş yavaş görünmeye başladı. Peyder pey gelecekler bazı bölgelere.

İnşaallah kıyıdan sende yakalarsın.
    Gönlünce rastgelsin. :)

Teşekkürler Mehmet, meşakkatini bilerek gidiyorum zaten de, maraza çıkması kötü etkiliyor. :eek:
    Daha güzel avların olsun. :)

18. fztyasin

fztyasin yasin özkan

:laughing: :laughing: doğru diyosun şeytan azapta gerek :) aslında volkan abi sağolsun elinden gelenin fazlasını yapıyor, hava levreklik olduğunda kendisi gidemeyecek olsa bile mesaj atıp gidin diyor, yerleri de üç beş biliyoruz
    AMAAA aması şu ki benim 2 buçuk yaşında bi oğlum var ellerinden öper, eşim hemşire gece nöbeti olur ayda en az iki hafta hafta sonu mesaisi olur, benim özel hasta durumlarım olur derken biz havaya suya göre balığa gidemiyoruz maalesef, fırsat bulduğumuz zaman gidiyoruz o zaman da denk gelmiyo maalesef.
    Bi fırsat bulabilsem yakıta acımayacağım zaten karadenize kadar kovalayacağım levreği ama fırsat yok :)
    Özkanla aramı hiç bozamazsın bu arada hocam :):) sana küfretti desen, o da çıkıp evet ettim mert abi doğru diyo dese "muhtemelen haklı yere küfretmişsindir" der geçerim :):):)

19. boncuk0777

boncuk0777 ismail alparslan

En İyi Avı:
    ne balığı rapalaya bile kıyamayıp denize iade ediyorum ;)
    tebrikler volkan çok güzel av olmuş. Son dakika yaşananlara rağmen..Anlatım çok güzel.Heyecanla okurken son dakikada kırıldım :D :D :D :laughing: :laughing: gülmekten.

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, daha güzel avlarınız olsun. :)

Teşekkür ederim, beğendiyseniz ne mutlu bana. Daha güzel avlar dilerim. :)