Merhaba, Gelincik Balığı ile ilgili yemek önerilerinize ihtiyacım var. Kandilli tarafından bol miktarda (istemediğim halde) gelincik yakaladım. 0.35mm beden, 0.27 köstekler ve 3-4 adet 4 numara iğne ile akyem kullanarak yakaladığım gelincikleri nasıl pişirmemi önerirsiniz? Nasıl ayıklanmalıdır? Malumunuz karın kısmı yumuşak.. Ne yapılmalıdır dersiniz..? Museviler için önemi olan bir balık olduğunu ve erik ile yapıldığını biliyorum, fakat bu tip buğulama yemeklerini pek sevmem. Bakınız bir tarif aşağıda. Alternatif pişirme önerilerinizi bekliyor, teşekkürler ediyorum :) Gelincik Balığı Buğulaması ½ çay bardağı zeytinyağı ½ kg çakal eriği ½ kg gelincik balığı 1 çay kaşığı toz şeker Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra tuzlayın. Bir süzgeçin içinde bekletin. Diğer tarafta çakal eriğini çukur bir tencerede, su katılmaksızın, 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra tel süzgeçten geçirerek bir salça elde edin. Salçanın içine şekeri katıp karıştırın. Balıkları pişireceğiniz kaba önce erik salçasını döküp yayın.Üzerine balıkları yerleştirin. En üstüne zeytinyağı döküp orta hararetli ateşte 15 dakika kadar pişirin.