teşekkür ederim murat bundan önceki raporum kofana raporuydu daha levrek yakalayamadımreeling sahteler işini layıkıyla yapacaktır da levrekler yapacakmı bakalımhihi idk
neko rig yöntemi ile bir denemek gerek..suda o yöntem ile dikilecekmi acaba dipteidk yahut down shot rig yahut jika rig..bu yöntemleri dene derim..en altdan 2ci resim..sarı zoka hariç..diğer 2 iğneli jijler ilede bir dene..nasıl aksiyon alıyor..dibe yatırınca çekerken nasıl geliyor..bunları bir gözlemle derim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=52399
Sert Sahtelerin Testi Sahtelerin deneme sonuçları: Yozuri Crystal minnow floating: Aksiyonu güzel karanlık olmasına ramen 10m ileriden farkediliyor parlaklığı sayesinde fakat benmi atamadım bilmiyorum ama atış mesafesi max 25-30m. ağırlık transfer sistemi güzel değil yada içindeki bilyalar sadece ses içinidk . Kendo zero arise: 8.4 gr ağırlığında olmasına ramen atış mesafesi gayet iyi aksiyonu haryu dan daha güzel siz düşünün artık Balık da alırsa vazgeçilmezler listesinde.:thumb: Protackle Tycoon Alcor: Atış mesafesi boyutuna göre orta düzeyde diyebiliriz ama aksiyonu çok güzel. Bu sahte de çok ileriden parlayarak görünüyor ve ekstra bir özellik sahtenin altı luminesans özellikli yani karanlıkta parlıyor gece avlarında etkili olabileceğini düşünüyorum.:thumb: Discovery Rapala 9029: Hem atış mesafesi, hem de aksiyonu çok hoşuma gitti yaklaşık 30-50cm derinlikten geliyor ima sasuke'den ayıramazsınız:thumb: . sadece boyası beni düşündürüyor acaba çabuk dökülürmü diye. Spro PC Flex: Canavar resmen. minimum 45-50m gidiyor kamışı hafifçe sallamanız yeterli. Birdaha kullandığımda max nekadar attığımı ölçücem fakat benim tahminim 60-70m civarı. bunun 10cm 35gr'lığı ile herhalde 100m falan atış yapılabilir. aksiyonu güzel GES lerin aksiyonunu andırıyor.:rockon: Silikonlardan deneme yapmadım, denedikçe konuya eklerim.
Teşekkürler Gürkan. Sonuçları açıklaman çok iyi olmuş. Gerçi bana biraz zararı dokunacak. Kaç zamandır kendimi frenliyordum. Şimdi durup duruken masraf çıkardın bana. İçimdeki sahte canavarını uyandırdın Crystal minnow un erimini ben de beğenmemiştim. Hatta acaba yozuriden beklentim çokmu fazla diye düşünüyordum. Sende de aynı sonuç çıkmış.
savagear silikona zoka takmışsın sanırım..normalinde onun kendi iğnesi var..bende var o sahteden..seninkinin 1 no küçüğü..bu grup iğneli satılıyor..3lü iğnesi var..çelik telle bağlantılı L şeklinde..silikonun altından geçiriyorsun..silikonun altındaki yarık bunun için var yozuri sahtenin fırlatımı normal..belki zorlasan 40mt yi bulur belki..sahtenin içindeki bilyeler bazı sahtelerde olduğu gibi büyük deyiller..içinde minik minik bilyeler var..bazı sahtelerde bilye oranı tek yahut 2 li oluyor ve büyük oluyorlar..birde senin sahte kambur..atımı etkiler bu.. fladen 20gr silikonun aksiyonu fena deyil..bunu çok yavaş çekme..birazcık tempo ver..kuyruk aksiyonu o vakit devriyeye giriyor..
hihi hihi ben bu alımdan sonra durdurdum abi kendimi sahte kaybetmezsem mevcut sahtelerle baya bi giderim sanırım.. belki ayda 1 en fazla 2 sahte alırım çok beğendiğim olursa.. O değilde kaya abiye sormuştum maxrap getirecekmisin ay sonu alıcam diye o iş de yattı siparişten sonra:laughing: bende aynı şekilde yozuriden beklentimi çok yüksek tuttum sanırım her açıdan.. aksiyonu rengi falan iyi de bakalım atış tarzıylada ilgili olabilir.. bende procatchin bitane sahtesi var o da buna benziyo şekil olarak onu farklı şekilde atınca daha iyi gidiyo deniycez artık daha denemedim savagear silikonu kadir abi ama ona son fotoğraftaki iğneleri ve sondan bir önceki fotoğraftaki 2. iğneleri deniycem.. evet ben bilhassa iğnesizinden aldım kendime göre ayarlamak için.. senin savagearların videosunu izlemiştim orda gördüm dediğin sistemi.. belki atış tarzımdandır abi ayhan abime dediğim gibi buna benzer bir sahte için farklı atış yapıyorum daha güzel gidiyor.. Yo zuri'nin bu sahtesinde sanırım ağırlık transfer sistemi de yok yada çok zayıf.. başka sahtelerde hissedebiliyosun ağırlığın akışını bunda o yok bu açıdan kötü olmuş ama belki de aksiyonu bu yüzden çok güzeldir.. silikonları denediğim gün (muhtemelen sabah) dediklerin aklımda olacak fladen için kadir abi çok teşekkür ederim bilgiler için..