Dün akşam ,17-22.00 arası kuzey sahilde tonoz yaptık.lodos sertleşene kadar 20 civarı sarıkanat alındı.İstavrit çok fazla,yemleri(hamsi-gümüş-istavrit)çalıyor.Balığa çıkmadan önce,kıyı ağcısının tuttuğu 40-45 cm lik kofanaları görünce,takımı ve yemi büyüttüm.Siftahsız döndüm ama yazdım onları listeye
Balıkçılar 19-19.30 da kapanıyor.Bursadan gelirken,Geçitte Özdilek ve Özhan marketin balık reyonlarından almak daha mantıklı(19.00 dan sonraki saatler için)
Teşekkürler Fatih abi. Gittim ama bişey yoktu. Yanımda 1-2 kişi vardı onlarda boş çektiler. Bu arada sen Sabit abiyi tanıyomusun karagözcü ? Bugün onunla tanıştım. Muhabbet ettik.
Lüferde gün günü tutmuyor,mudanyada aponun iskele önü gündüz lüfer yapıyor.Kalabalık,peşpeşe tekne ile birbirini takip etmeye sabırlı adam balık alıyor.narlıya kadarki avlaklarda ortalama 20 kayık birarada .Kapaklı tarafı sakin ama gündüz tık yapmıyor,gece de balık geziyor,aralıklı vuruş oluyor.Çobankaya pazar günü Tık yapmadı. narlı ilerisi balıklar lüfer,iç körfezde irili ufaklı(ağırlık 20 cm ) balık var.istavrit çoştu,izmaritten ses yok.Zargana hala kıyıda(kuzey sahil) karagöz,et veriyor ama soğukta durmak yiğit işi... gÜNDÜZ PİSİ MERALARI HAREKETLİ. HERKESE RAST GELSİN...
Fatih abi değerli bilgiler için sağol,maşallah tüm körfezin bilgisini vermişsin. Acaba levrek ile ilgili bilgisi olan varmı,malum havalar iyice bozdu kayıkla dolanmak zor iş kıyıdan biraz sahte çeksek iş yaparmıyız ? herkese rastgele.
At çek(tatlı su dere avcılığı hariç) pek hoşlandığım bir avlanma stili olmadığından,levrek konusunda tecrübem çok sınırlı. Aponun iskele civarı sabah erken saatlerde rapala ile levrek alıyorlar tek tük.Yemli canlı teke ile(3 lü dip takımı) kıyıdan iskelenin ucuna doğru atıyorlar.
bugün havanın soğukluğuna aldırış etmedim meraya gittim.2palamut 10 iri istavrit aldım ama hava çok aşırı soğuktu elim ayağım uyuştu baktım hasta olucaz döndük balıkta fazla yoktu 4 saatte bukadar alabildik..
sizi ve limitlere uyanları tenzih ederek söylüyorum, ben orada avlananları hiç sevmiyorum, 10 cm lik karagözleri hiç acımadan kovalarına dolduruyorlar bir değil iki değil defalarca şahit oldum, karışmak istemedim çünkü orada avlananların çoğu sarhoş oluyor.
Körfezde kıyıdan izmarite atabileceğim yerler var mı acaba_? Avlamayı en sevdiğim balıklardan ama Bursa'da yakalamak daha kısmet olmadı, İstanbul'da avlardım üniversitedeyken eminönünde...
22-12-2012 C.TESİ ,kapaklı da luks ile 5 saat tonoz sonucu,bir lüfer,bir sarıkanat,iki istavrit.Balık terki diyar etmiş. Aynı saatler,narlıdan iri sarıkanat ve lüferler tutuluyordu arkadaşlarca. kapaklı tarafı aşırı gırgır ve bırakma ağ baskısında,narlı o konuda şimdilik daha şanslı.BALIK HALA KÖRFEZDE,BULABİLEN BALIĞI TUTAR....
Merhaba, Fatih abi öncelikle konu için teşekkürler, Bu hafta sonu (23.12.2012) mudanya dan 2 kg'lık 60 cm lik 1 adet levrek aldım, benim haricimdekiler (arkadaşlarım ve yanımızda avlananlar) balık alamadı. bu benim 3. levreğim oldu ve bende daha önce foruma konu açarak paylaştım. Ne olduysa nazar mı değdi bilmiyorum bu hafta öncesindeki Son 1 ayda herhangi bir şey tutamamıştım. Ama konuyu görünce dayanamadım yazdım, inanıyorum bilgi paylaştıkça artıyor. Mudanya apo iskelesinin önünden de uzak atışlar ve ağır kaşıklar ile sarıkanat almaya devam ediyorlar. İnşallah bir gün banada nasip olur Herkese selamlar
merhabalar dün 24.25.2012 merada palamuta gittik.Az da olsa yemli vuruşlar aldık lakin yanımızdaki adam resmen atçek yaptı baktımki rapala kullanıyor.Her attıgı boş gelmiyordu adam 30 a yakın iri palamut çekti bende rapala döndüm ne tesadüfki aynı rapalayı kullanıyorduk.Oskar 11cm sırt tarafı sarı fosfor bende denemelere başladım balık kesmeye başladı 4 tane iri palamut aldım.
Gece ayıklıyorlar levreği,bir de deniz dalgasız oldumu 12 saat tur atılıyor iskelenin civarı,bu da levreği ürküttü tabi.Sen yine çok iyi balık aldın,her gün atıp,siftah edemeyenler var