levrek için şu resimdeki bölgeye ne dersiniz. yol yok gibi. oraya araba ile ulaşılırmı. okuduğum kadarıyla levreğe uygun yer tarifine uyuyor ama yola çok uzak
Mustafa Bey merhaba ben istanbulda oturuyorum bursada akrabalar var arada geliyorum. Perşembe gününden itibaren lodos fırtınası var deniz otobusunde seferler iptal olur herhalde o yuzden sanıyorum gelemeyeceğim. Bende hava şartlarına uygun nerelere nasıl bakılır diye sordum ama...
Mustafa Bey haritada işaretlediğiniz yere sanıyorum ulaşım zor yazın oraya yakın yuzmeye gittiğimde kumsal ağırlıklı olduğunu gördüm daha çok pisi,kalkan mırmır merasıdır diye tahmin ediyorum. Levrek için haritalardan yola çıkarsak işaretlediğiniz yerin sol tarafında kurşunlu köyüne doğru kayalık kırmalık sessiz sakin, ufak bir sahilden sonra burun başlayan sarp yerlere bakmak daha iyi olur. mudanya ile zeytinbağındaki böyle yerleri, iskeleler ve liman yakınlarını da bakmakta fayda vardır bence. Sonuçta Bursada Levrek var merasını ve havasını denk getirmek sabırlı olmak gerekli sadece..
arkadaşlar sanırım mudanya çifte kayalar civarı levrek avı için güzel bir mera olabilir hem sakin hemde kayalık bir bölge fatih abimize de bi sormak lazım tabi o bu konuda baya bi deneyimli... :]
Sevgili fatih abi, av organizasyonu değilde bir tanışma organizasyonu ayarlanabilir bence, forumdaki diğer bursalı arkadaşlarla da tanışmış kaynaşmış oluruz ayrıca...
Arkadaslar bu gece saat 19 ila 24 arası at cek yaptım Mudanya'dan rapala ile yanımda bulunan bütün sahteleri denedim (strike Pro, riyobi, river) sonuc ; bir kere bile vurmadı umarım bu kısır levrek sezonu bir an önce toparlanır ... Herkese rastgele...
Buraya karacabey boğaz (yeniköy) yoluna giderken hayırlar köyünden sağa dönerek gidebilirsiniz, fakat orası yaz kış hep sulak alan olduğu için arabanız 4X4 olması lazım. Ben levrek çıktığını pek duymadım, fakat orası ciddi kalkan yuvası.
arkadaşlar c.tesi günü çıktığım istavrit avı gayet başarılı oldu 2,5 kg kadar aldım, istavritler de oldukça kabaydı hani :]
2 Haftalık özlem sonucunda bu hafta bir at-çek-yoklama yapalım dedik. Ama Bursa da (Mudanya ve civarı) levrek için daha erken sanırım... Bir kaç vuruş aldık, balık az ve isteksizdi, Elimiz boş döndük diğer bölgeleri merak etmekteyim, özellikle de narlı gibi
Narlı,tam bir balık cennetine döndü.Havanın durumuna göre,lüfer (oba önü-alibey taşı-sarıburun-karayolları koyu ve sahil boyu kapaklı ve ilerisi çoban taşına kadar canlı gümüş ve parlak dikey kaşık yöntemiyle) bazen tektük bazen kovalarca et veriyor.narlı mendirek önü hergün panayır yeri gibi tekne kaynıyor.İri mırmır (canlı teke),izmarit,iri kupez,sivri burun ve irili ufaklı kütburun karagöz (boru kurdu) çıkıyor (gündüz).Aşırı akıntı yoksa sabreden balık alır.Bu mevsimde,bunca çeşidi ,hemde bolca bulabileceğiniz başka bir meranın olabileceğini sanmıyorum.Ani derinleşen deniz,merayı tam bir balık cenneti yapıyor,bu günlerde lodos alıyor,yavaşlarsa mutlaka ziyaret edilmeli,lüfer eli kulağında mendirek önüne yatacak... c.tesi narlı mendirek önü balıkçılar.
Narlıda,p.tesi yakaladığım mırmırlar 30 cm civarı boylarda canlı teke ile yakalandı.Mırmır hedefim olduğundan,küçük teke,0.15 köstek,6 no iğne kullandım,bu da bana iki adet kiloluk karagöze patladı. NARLIDA AKŞAM MANZARALARI
Fatih ağabey, Öncelikle Tebrikler güzel balık almışsın, afiyet olsun... mendirek tarafından kenardan şansımız olurmu rapala ile (lüfer için)... genel de şıpşıp'lı karagözcüleri görüyoruz oralarda
arkadaşlar paylaşımlarınız harika. 16,02 tarihinde bilecikten gemlik veya narlı taraflarına avlanmaya gelmeyi planlıyoruzda.Asıl mesele bizler tatlı su avcısıyız.Buralar için takım ve balık hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Özelliklede fatih ustanın cevaplarını dört gözle bekliyorum. Hayırlı ve bol trofeli avlar diliyorum herkese
kARACAALİ dere ağzı,kapaklı dereağzı,fıstıklı mendirek civarı.b.KUMLA DERE AĞZI VE çakaldere(narlı kapaklı arası)eşek uçurumu(kapaklıya varmadan eski tersane burnundan önce(tersane burnuda denenmeli) buraları(yolda önüne çıkan burunlarıda yokla) hallet,bizide haberdar et bende mera bitmez RASTGELSİN...
Gemlikmi,narlımı.hedef balık ne,gecemi,gündüzmü net kararınızı verin,elimizden gelen yardımı yaparız sevgili dostlar
saat 4-6 arası bilecikten çıkmayı planlıyoruz gemlik olarakta akşam 6-7 gibide dönmeyi planlıyoruz.hedef balık yok desem yeridir fakat kıyıdan avlanmayı planlıyoruz.deniz olunca işler değişiyor tatlı suda sıkıntı yok yer ve meralar belli her şey ona göre.bizimkiler yemekci sudan babaları çıksa yiyecek grub tatlı suda geri bırakmaktan nerdeyse beni yiyecekler.