Meralarda istavrit(sarı kuyruk) çaparileri dolduruyor,istavriti lüfer ve kalamarlar takipte.Körfezde orkinoslar geziniyor.Sular iyice bulanmadan,tekne avlarına takılın derim.RASTGELSİN. not:tuttuklarınız sizin olsun afiyet olsun da bir kaç foto koyun,sizde bi kaç satır yazın bu konuya yoksa kaldıracam,night fisherin günlüğüne döndü,kimseden ses yok...
Bilgiler için teşekkürler Fatih abi, en kısa zamanda körfezdeyim durumu buradan bildiririm fotolarla...
Bende bu hafata gidecem inşallah. Fatih Abi konuyu kaldıracam diyince bende yeni olunca buna dikkat etmemiz gerekiyotr anladım.
Ahhhh be Fatih ağabey, 3 aydan fazladır kırıldık balıksızlıktan, çok fazla tekne de bulamadık veya bulabileceiğimiz yerlere geç kaldık banghead çok özledikk çoook idk inşallah en kısa zamanda senin açtığın ve kamulaşan bu konuyu bol balıklı fotolar ile doldurucam :thumb:
Yoook YOK Gittim baktım uğraştım ama gemliktede narlıdada bişicik bulamadam. 6 adet misafir istavriti saymassan bu hafta sonu taban etini aldım geldim.
Herkese merhaba, 25 Mayıs günü Mudanyadan tekne kiralayarak açıldık ve 3 arkadaş 3,5 kg civarı istavrit tuttuk. Arada hamsi ve sardalya gelmesi de hepimizi şaşırttı bu arada istavritlerin boyu çok iyiydi. bebişleri de suya iade ettik iade ettiklerimiz bile 1kg nin üzerindeydi. Hatta iade ile uğraştığımız vakitte bir çok iri balık kaçırdık eminim Ancak tespit şudur sevgili forum üyeleri ve hemşerilerim; insanlar iade etmeyi sevmiyor olacakki bizim suya saldığımız balıklarda tepkili bakışlar hep üzerimizdeydi. Umarım doğru av yapmayı hepimiz öğrenebiliriz. 3 kişi olmamıza rağmen balık toplamaktan ve çapari düzeltmekten foto çekemedik kusurumuza bakmayın. Herkese rastgele ve selamlar
Tebrikler,afiyet olsun. Sevgili Serkan,gerçekten güzel istavritler çıkıyor bu sezon mudanya sahillerinde.Akşam üzerleri kıyılamayada başladı(mendireklerden açığa çapari ilede et veriyor),boylarda güzel.Tekne ile açılındığında,lüfer takımı bulundurmakta fayda var,zaman zaman aşşağısı harami istilasına uğrayabiliyor.
30/05/2013 tarihinde gemlikte istavrite çıktık ve 3 kg a yakın istavrit aldık boyları desen gayet güzeldi. ufak yavruları büyüsünler diye bıraktık. bilgilerinize sunulur. Not: Arkadaşlar başıma ilginc bir olay geldi 2 saat bayunca tek tük aldığımız istavriti, denizin üstünde bir şerit halinde bir çö geldi meğer balık altında ymış 20 dk çöp bizim kayığı gecti ama ne aldıysak 20 dk ada aldık yaklaşık 2 kg.
Merhaba, 2 Haziran da bizde Gemlik ten sandalla açıldık 3 arkadaş 4 saatte 6,5 kg istavrit aldık, boyları çok iyiydi. 2-3 tane hariç denize geri gönderdiğimiz olmadı hatta 20-30 tanesi nerdeyse sarıkanat kadar olmuş birkaçı lüfer yakalasa tüm sezonun intikamı alır hihi Gemlik de gezerseniz çok iyi balık yapıyor , ama özellikle gezmeniz gerekiyor :thumb:
Herkese iyi haftalar arkadaşlar, Aylar sonra Pazar sabahı erkenden Gemlik'te kardeşimle istavrite gittik. Gayet keyifli bir gün başlangıcı oldu. sabah 6 gibi başlayan avımızı saat 9:30 gibi yaklaşık 6,5 kg istavritle bitirdik. Balıklar gayet güzeldi ve açıkta demirli gemilerin arasında daha verimli oldu. Bir gün öncesinden kardeşimin tuttuklarıyla birlikte 14 kişilik bir aile organizasyonuyla afiyetle yedik. Herkese rastgelsin....
üç ayda bir ava çık,14 kişiyi doyurcak balık tut!!! Daha sık çıksan,denizde balık bırakmayacaksın Erdinç Afiyet olsun
.... Merhaba son 1 ay içinde kurşunlu fıstıklı ve armutluda çeşitli avlar yaptık ispari istavrit mırmır karagöz gelincik çarpan gümüş izmarit lapin mezgit avları yaptık balık fena değil kolay kolay boş döndürmüyor resimlerini en kısa zamanda paylaşıcam
fatıh abı oncelıkle verdıgınız bılgılerden dolayı cok teşekkurler abi önumuzdekı hafta içi narlıya gıtmeyı düsünüyoruz 2 kişi kayıkla ama yem olarak taze gümüşü nasıl temin edebılırız hiç fikrımız yok bılgı verebılırmısınız cevabınızı beklıyorum teşekkurler hooked
küçük kumladan hergün saat 16 da kalkan bir tekne var arkadaşlar 4 saat dolaştırıyor. bu pazar tek başıma denedim. yaklasık 20 kişi falan vardı. kimse kimseyi rahatsız etmeden rahat rahat eğlenebiliryor. kiş başı 10 tl idi. kalabalık olunca sandal kiralamak daha ucuza gelir ama ben tek olduğum için dha uygun oldu. tek başıma 1 kg civarı istavrit tuttum. teknede balık bulucu varmış ama o gün çalışmıyordu. tekme ile açılmak isteyenler değerlendirsin bundan önce iki haftadır sabah gemlikten sandal ile açıldık ama pek istavrite denk gelemedik.
GÖRMEDİM MESAJINI BE HÜSEYİN,hemen kızma yahu bu mevsimde gümüşle avlanılmaz,yanında boru kurdu,midye,teke,karides bulundurursan daha iyi edersin RASTGELSİN
kızmadımda alındım valla abi ne bıleyım kacgun oldu dedım kendıkendıme fatıh abı tatlısucu bu deyıp boşver falan dedın dıye dusunmedım degıl hanı ama yanılmışım abı kusura bakma tavsiyen icin cok sagol :thumb:
Sevgili forum üyeleri, Gemlik körfezi ve çevresi için mezgit sezonu açıldı sanıyorum. Bu hafta içi bir arkadaşım, tekne ile açılarak midye ile 3 kg civarı mezgit almış, arada iri istavritlerde denk geliyor diye bilgilendirdi. Ala ala, Selamlar
cumleten sa beyler ben sitede yeniyim ama sohbet gemlik olunca üye olup araniza girmek istedim bende bursada fabrikada calişan biriyim hafta sonlari gemlige gidiyorum fazla yer bilmedigim için şıpşıpla her gidişde yine 1 kilo oldurmuyor istavrit maviş cekiyorum ama mırmır ve karagoze hevesim var birde balikda tek takılmayi seviyorum oyle zevk alıyorum bana gemlik civarinda boyle buyuk yencek baligi kıyıdan nerde nasıl tutabilecegimi soyleyebilecek varmi biraz aciklamali GEMLİK KORFEZİNDE ETRAFİNDA AMA istavrit tut tut heycan azald soyle değişik seyler tutmak istiyorum saat araliklariyla bide gecen eski otelin ileriisnde dere cikisina kıbrıs oltasi attim ekmekle abi her atisimda catur cutur dalıyor bisiler ama ne balıgı oldugunu anlayamadim bitaneside takilmadi cok sinir oldum koca ekmegi yediler helali hos olsunda ne baligiydi hic anlamadim bitanesi zıpladi karagozun ufagi gibi bisidi ama kesin bilgim yok ne yuzuyosa orda neyse bilgileriniz icin simdiden tesekkür edeirm vereceginiz bilgiler için yorumlarını ve onerilerinizi bekliyorum