Bugün havanın rüzgarsız olmasını fırsat bilerek mesai bitiminde her zamanki avlağıma gittim.Geçen pazar çok rüzgar vardı ve baraj dalgalıydı.Manzarayı seyredip avlanmadan geri dönmüştüm.Su çarşaf gibiydi ama hafif bulanıktı.Bismillah deyip oltayı sallamaya başladım.1,5 saat kadar yeni sahtelere akşam internette izlediğim gibi wtd aksiyonu vermeye çalışarak idman yaptırdım.19:30-20.00 arası bir tanesi oltama atladı
tebrik ederim keşke biraz daha çok olsaymış. bidre mepps 3 numara kaşıkları deneyin aksiyon vermek gibi bir çaba sarf etmeden bakın keyfinize.
teşekkürler.2ve 3 numara çesitli renklerde meps'te denedim ama bu güne kadar kaşıkla turna haricinde balık alamadım.bendemi hata var bilmiyorum.mepsi yavaş yavaş çekiyorum yanlışmıdır?yada suyun derinliği mepsle avı etkiliyormu bilmiyorum.
50-100 cm dalarlı 2,7cm-4,4,5 cm strike pro sahtelerle wtd yapmaya çalıştım.gerçi kendi yüzüşleride çok güzel. popper türü sahte perchte denemedim.8 ve 12 cm'lik sahteler var ama onlar perch için büyük olur sanırım.
Abi mepps ile at çekte oltayı çekerken meppsin döndüğünü anlarsın suyun direncinden o hızda çekersen sorun olmaz. Birde yer çok önemli gölde suyun birden derinleştiği yerler daha verimli tarla gibi düz yere göre.En verimli saat bu günlerde 18 den gün batana kadar nacizane.
Kemal abi naçizane önerim batan (sinking) sahteler ya da mepps kullanman. Dalan sahteyi dibe oturmaya yakın çekersen balığı kandırabilirsin ya da eğer takılma tehlikesi yoksa derin dalarlı sahteler (yüzen ya da batan) perch'de çok verimli oluyor. Bir de gagalı sahtelerde makineyi sürekli sarmak yerine arada bir durup kamış ile aksiyon vermek belki wtd'dan daha uygun olabilir. Öbür türlü çok fazla efor sarfetmen gerekir...
tebrikler kemal. nacizane fikrimi söyleyeyim bende. gagalı sahtelerde vtd aksiyonu vermeye çalışmak gereksiz bence. sahtenin 1 mt önüne fırdöndü tak, fırdöndüyede yarım metre uzunluğunda, başka bir misina bağla, ince olsun, bağladığın yarım metrelik misinanın ucuna kurşun ağırlık bağla'ki, sahten derinden gelsin perç genelde derinde olur, kurşunu bağladığın misinanın ince olmasının sebebi, her hangi bir takılma durumunda ince misina kopsun'ki sahten sana kalsın. her daim rasgelsin.
Tebrikler, tek olsun tavalık olsun. Balık boyu için ölçü : balık ağız ucu ile kuyruk ucu ölçü alınır.
Tebrikler, yukarıdaki tavsiyeler ve biraz da şansın yardımı ile yek, dü, se, dübeş, düşeş şeklinde sayının katlanarak artacağına inanıyorum. Bu balık ilkbahar aylarında yüzeyde yaz ve sonbahar aylarında derinde kışın ise dipte bulunmakta. Bu duruma göre yüzeyden ve derinden gelen sahteler kullanılabileceği gibi silikon ve meppsin derinliği ayarlanarak da av yapılabilir. Ayrıca fire-tiger renkler balığı gerçekten cezbediyor. Son avımızda Bora parlak renkli derin dalarlı minik sahte ile çok güzel balıklar aldı. Strike-pronun resimdeki modeli ben de de var, ancak benim kişisel deneyimim o modelin albenisi iyi olmasına rağmen beyaz renkli pembe kafalı modele göre biraz zayıf kalmasıdır. Bundan sonraki avlarınızda bol şans diliyorum. Abilerimizin ve diğer bilgi veren arkadaşların tavsiyelerini deneyimleyerek yaptığınız avların sonuçlarını merakla bekliyorum. Saygılarımla.
Armağan o sahtenin yedeğini almadığıma öyle pişmanım ki... Bir dahaki seyahatimde fırsat bulursam muhakkak alacağım. (siparişleri alayım ) Senin de dediğin gibi 032A renk kodlu strike-pro kasna, ala ve perch'de iş yapan bir sahte. Resimdekine nazaran daha çok iş yapması neredeyse garanti...
Kusura bakmayın haklısınız.Sadece kılavyede ağır yazan birisi olduğum için tembellik edip ecnebi ismiyle yazdım.Tatlı su levreği yöresel olarak değişik isimlerlede tanınıyor.Bu yörede genelde köstereç diyorlar pek çok kişi sudak balığını levrek diye biliyor.Testere diyende var.Bundan sonra yabancı ismiyle yazmayacağım.
032a modelini bende çok aradım ama maalesef bulamadım.Strike Pro MG002 Mustang Minnow 4,5cm Renk:250 ,Strike Pro MG002 Mustang Minnow 4,5cm Renk:C33ve Strike Pro EG074F Midge 4cm Renk:C34 modellerini burdaki bir av marketten aldım.ilk ikisi görev yaptı üçüncüyü henüz denemedim
Kemal abi internetten kolayca bulabileceğin bir sahte bu. Sadece bu ürün olursa astarı yüzünden pahalıya gelir kargo yüzünden ama başka şeyler de sipariş edersen aklında bulunsun...