Gercek Balik derisi -3-

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Saygideger uyeler.Oncelikle hepinize merhabalar ve hepinizin mubarek kurban bayraminiz kutlu olsun.Gercek balik derisinden yapmis oldugum 3.sahteyi sizlerle paylasmak istedim.Insallah begenirsiniz.
    Fakat bu sahtede dikkat cekici ozellik su : Bu sahtenin iskeletini kendim yapmadim.Icinde aslinda sea hawk in trolling icin uretmis oldugu kirmizi basli bir sahteyi kullandim.
    Incelikle o sahtenin uzerindeki boyayi komple yok ettim.Ardindan hazirlamis oldugum balik derisini iyice yapistirdim.Uzerini 3 kat seffaf sprey ile kapladim.Gozleri 3D.
    Bunu yapmak icin ozellikle bu sahteyi tavsiye ettim cunku aksiyonundan en memnun oldugum sahtelerimden bir taneside buydu.
    Atisi yaptiktan sonra eger hic sarilmaz ise suyun yuzeyinde askida kaliyor.Sarildigi zaman ise suyun en fazla yarim metre asagisina inerek,cok guzel bir sekilde akarak geliyor.
    Merak ettiginiz birsey var ise cevaplayabilirim.
    Rastgele.
    Fotograflar : (Dijital kameram bozuldugu icin kotu bir telefon kamerasi ile cektim)

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. desperrado

    desperrado mustafa yigit

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    104
    Şehir:
    Anadoluhisarı/İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa
    Favori Makine:
    Banax ST7000
    En İyi Avı:
    palamut 1 kg
    Rapor yazıp bu balığın cinsi ne deseniz biz bile yeriz bu sahteyi.Elinize sağlık.
     
  3. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler bu ilginc ve ilginc oldugu kadar guzelde olan yorum icin :) ;)
    Rastgele...
     
  4. bahti88

    bahti88 Bahtiyar Çelik

    Mesajlar:
    1.113
    Şehir:
    Balıkesir - İzmir
    En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Abi yolla şunu da turnada deneyelim :D
     
  5. Mehmet Demirörs

    Mehmet Demirörs Mehmet

    Yaş:
    69
    Mesajlar:
    384
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    biz deniz balıklarında gümüş yada kuppesleri kaplayabilirmiyiz çünki deniz turnasının oltaya vurduğu zamanlarda bu saydığım iki balık hiç bulunmuyor. inadına turna yada barakuda kuppese bayılıyor...kaplama tekniğini nasıl gerçekleştiririz.
     
  6. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ah be Bahtiyarim.
    Inan olsun cok cok isterim sevdiklerime hediye etmek bunlardan.
    Neden istemeyyimki .Dusunsene benim sahtem ile yakalanan yaratiklarin raporlarini gormek ne guzel ve ne gurur verici olur...
    Lakin gel gor ki su anda bende dahi 2 tane var gercek balik derisi sahte :)
    Ilk yaptigimi babama gonderdim.Ve daha ilk denemesinde cok iri bir turnayi kacirmis.Bircokta takip almis.Daha sonra avi sona erdirmis(yagmur bastirmasi sebebiyle sanirim)
    Ve simdi yaptiklarimda her yenisinde yenilikler var.
    Insallah birgun seri uretime gecersem tum siteye benden :D ;) :D
     
  7. stillborn19

    stillborn19 Sezai

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    478
    Şehir:
    Anadolu
    Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Brovo abi süper sahte bu bahtiyarın'da dediği gibi gönderde bende sudakta deneyim :D
     
  8. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Saygideger Mehmet Abicim.Senin gibi tecrubeli,seviyeli bir Abime yardimci olabilirsem ne mutlu bana.
    Simdi Abi soyle bir durum var (daha once basima geldi)
    Gumus baligini bence yapman cok zor olur.Neden dersen.Gumus baliginin derisi cok ince.Onun derisini yuzerken derinin altindaki gri tabaka kesinlikle yok olur ve gercek balik derisinin bir anlami kalmaz (daha once denedim,lakin dedigim gibi derinin altindaki gumus grisi tabaka ortadan kayboldu.Boylece calismayi iptal ettim)
    Dikkat ettiysen ben pullu baliklar ile yapiyorum genelde.Yada kalin derili bir baligin derisi ile.
    Kupes baligini hic bilmem,hic yakalamadim,nasil birseydir bilmem.Az once gorsellerden baktigima gore bence cok uygun bu tip bir calismaya.Derisi kesinlikle cok uygun mesela.
    Eger kupese benzetmek istiyorsan oncelikle ahsap(iskelet)bolumunu cok iyi bir estetik ile sekillendirmen gerekli.(tabii icindeki bilya,vs,,,saymiyorum.zaten bilirsin)
    Baligin derisi kismina gelince ;
    Once baligi bir yika Abi.Uzerinde sumuksu madde felan varsa arinsin.Ardindan kafa kismini kes.Daha sonra baligin dudaklarini kes ve ayri kuru bir yere koy.Ayni sekilde yuzgeclerini(kanatlarini) da dibinden kes ve yine kuru bir yere koy.
    Deriyi aynen kurban yuzer gibi cok keskin bir bicak ile (ince olursa iyi olur) yuzeceksin.
    Sonra bu kestigin uzuvlari kuru bir yerde eline kuru bir bezde alarak cok dikkatli,guzelce kurulayacaksin.Fazlalik et,yag var ise onlarida kes.
    Sonra pervane vb,,,gibi aletlerin onunde kurulanmasini bekle biraz.(Bu arada yuzerken felan pullarin deforme olmamasina dikkat)
    Ardindan once deriyi iskeletin uzerine yerlestir ve goz karari bir olc-bic.
    Sonra derinin alt kismina 502 sur ve iyice oturtarak,dogru yerlere basarak yapistir.Altinda olusacak olan fazlaligida uc uca gelecek sekilde kes ve yapistir.
    Simdi gelelim kanatlara(yuzgecler)
    Yine ilk bakta tam olarak nereye yapistiracagina goz karari karar ver.Sonra oraya 502 ile saglam olacak sekilde (nasil saglam olacagina inaniyorsan oyle ) yapistir.Kuruduktan sonra yine kenarlarina,vs,,,,502 sur ve yapistir...
    KUYRUK KISMI:
    Kuyruk kisminda benim kullandigim iki yol var.
    1. Eger 3 lu kanca kuyrukta degilde sahtenin sidikliginde ise ben kuyruk kismini bir miktar kesiyorum demir testeresi ile(tipki sahteyi tekrardan ortadan ikiye ayirir gibi)ardindan oraya kuyrugu yerlestirip guzelce yapistiriyoruz.Kurudukca eksik olan yerlere tekrar 502 suruyoruz.
    2.Eger 3 lu kanca kuyruk kisminda iseben sprit ringleri gecirdigim kisma nasil uygun goruyorsam o sekilde yapistiriyorum kuyrugu(Sadece burasi biraz saglam olmayabilir.Lakin problem degil zaten en azindan 1 yada birkac balik alirsin.Ve sonra bozuldugundada tekrar bir kuyruk yapabilirsin ;)

    Buna gore bence 1 yol cok daha saglikli.Mesela benim bu konu icindeki sahtemde ben kuyrugu split ring 'in oldugu kisma yerlestirdim ;)

    Gozleri 3D kullansan daha iyi olur.Ben bazen bulamiyorum,bazen de bulabiliyorum :) Bulamadigim zamanlar boncuktan goz yapiyorum.

    Sonra uzerini seffaf sprey ile kapladim.Kurudukca 2 yada 3 kez daha tekrarladim ayni asamayi.
    (Bence sen cok rahat epoksi bulabilirsin Mehmet Abi.Ben burada bulamadigim icin boyle yapiyorum ;) Epoksi daha iyi olur diye dusunuyorum ;) )
    Tabii benim kullandigim spreyinde bana kazandirdigi bir avantajda var.Neden?Cunku balik dahada gercekci duruyor.

    NOT: Son olarak sunu soyleyeyim.Bazi uyeler bu tur sahtelerin dayanikli olamayacagindan bahsediyor hakli olarak.
    Lakin tum gonul rahatligi ile soyleyebilirimki kesinlikle dayanikli,deforme,vs,,,soz konusu olmadi sahtelerimde (az once bahsettigim kuyruk konusu haric.Onuda zaten dedigim gibi cok basit ve kisa yollu halledebiliriz).Mesela ilk yaptigim gercek balik derisinden olan sahteyi hem tuzlusuda hem tatli su da denendi.Lakin hic sorun olmadi desem yeridir.Tatli su dada basariya ulasti Babamin usta ellerinde.Fakat o trofe turna bir sekilde kurtulmayi basarmis.Ardindanda birkac takip daha almis Babam.Sonra yagmur dolayisiyla avi noktalandirmis.

    Baska sorusu olan var ise cevaplayabilirim.
    Rastgele...
     
  9. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Sezai tesekkur ederim guzel yorumun icin kardes ;) :)
    Gonderme konusundada yukaridaki cevabimi okuyuver :D
    Ama hakkaten isterim.Ve insallahda olur birgun.
    Rastgele ;)
     
  10. vtecc

    vtecc fatih

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    315
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    çok başarılı bir sahte olmuş tebrikler arkadaşım..
     
  11. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler ederim ;)
    Rastgele...
     
  12. yakkar75

    yakkar75 hakan

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    44
    Şehir:
    ankara
    Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    Çipura 650 gr
    Gerçeğinden ayırt etmek bizler için baya bir zor. Ellerine sağlık güzel bir çalışma
     
  13. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler Hakan Abi.Bu tur samimi yorumlar beni bu is icin yada diger paylasimlarim icin motive ediyor.
    Rastgele ...
     
  14. pirana19

    pirana19 Serhat ÖZER

    Mesajlar:
    451
    Şehir:
    ÇORUM-GİRESUN
    Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    GErçekten müthiş olmuş Emrah ağabey.. Bu çalışmada kullandıgın balık öncekilere benziyor fakat biraz daha renkli... :) Gagası da aksiyonunu daha çekici kılacaktır. Hiçbirşey kesin değildir fakat bu sahtenin balık alacagına ben eminim.
     
  15. mehmetc

    mehmetc memo

    Mesajlar:
    649
    Şehir:
    Bedok - SG
    Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Sirt yuzgeclerinin acik olmasi son derece gercekci olmus.... ilk defa goruyorum boyle bir calisma,tebrik ve tesekkur ederim Emrah..... dahasina rast gelsin.
     
  16. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler Serhat kardes.Begenmene sevindim.
    "...fakat bu biraz daha renkli." demissin. Hatirlarsan sen gecen sefer beni yapici,guzel bir sekilde elestirmistin ve bana : "renkleri daha cazibeli olursa iyi olur..." gibisinden guzel bir yapici elestiri yapmistin.Bak bende senin elestirini dikkate aldim ;) :)
    Aksiyonu orjinalliginden birsey kaybetmedi ;) Buna emin olabilirsin ;)
    Iyi dileklerin ve icine dogan guzel seyler icin ayrica tesekkur ederim.O zaman bununla yakaladigim ilk baligida sana ithafen yayinlayacagim :)
    Yemli olarak yakalayacagim yeni bir trofeyide Rifat Abi ye ithafen yayinlayacagim insallah :) ;)
    Rastgele...
     
  17. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Bende cok tesekkur ederim.
    Eger ilk defa gorduysen o zaman daha once yaptigim gercek balik derisi sahtelere bakabilirsin asagidaki linklerden.Eger yapmayi dusunursen belki kucukte olsa bir fikir verebilir sana.
    Rastgele.Iste linkler :
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=36824

    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=35411

    ;)
     
  18. nidya78

    nidya78 Aydın

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    411
    Öncelikle tebrik ederim çok güzel olmuş. Uzun zamandır benzer bir sahte aklımda ama epoksi veya sıvı polyester olmadığından bir türlü deneme fırsatım olmadı. Gümüş veya kıraçayı polyester yada epoksiyle kaplayarak çok gerçekci bir sahte yapılabilir diyorum. Aynı yöntemle böcekleri yengeçleri vs anahtarlık yapıyorlar. Bizde sahte yapabiliriz diyorum ama deneyemiyorum. :D Deneyebileceklere duyurulur. (özelliklede sana sevgili kardeşim bu işi sen becerirsin:D )
     
  19. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Aydin Abi vallahi aklima geldi.Samimi soyluyorum.
    Lakin bunu yapmak icin benimde malzeme imkanim yok.
    Hayir yani malzemeyi alabilecegim bir yer olsa alip yapacagim ama yok :D
    Yoksa senin dedigini cok uzun zaman once bende dusundum.
    Hatta daiwanin sinirli sayida urettigi zargana sahtesi var.
    Nasil soylesem...Cam rapala dusun,ama icinde gercek zargana var.
    Muthis birsey.Ama firsatini buldugum an yapistiracagim (yapacagim) insallah :D
    Rastgele...
     
  20. nidya78

    nidya78 Aydın

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    411
    Ben bunu daha öncelerdede yazdım sitede hatta bu konuda ufak çapta araştırmada yaptım bana olur görünüyor. Üstelik olursa deriden yapmaktan çok daha kolay olacaktır. Malüm içine tahtadan iskelet yapmak gerekmeyecek. Püf noktası formaldehit. Böcekleri formaldehitde bekleterek yapıyorlarmış bunla ilgili bir makale buldum. Denemek isteyen olursa o makaleyide gönderebilirim. Ben deneyeceğim ama bende bir türlü malzemeyi bulamadım bulduğum yerlerde çok büyük miktarlarla satılıyor. Cam rapala yaptıkları malzemeler bu iş için uygun olur gibime geliyor.
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.