Gercek Balik derisi -3-

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    dostum harika görünüyor çok başarılısın bu konuda

2. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Pazar günkü raporumda bu sezonun son turna avına çıktığımı söylemiştim abi. Hiç hesapta olmamasına rağmen nasip oldu memleketteki son günümde yani bugün kardeşimle gittik. 4 tanesi şereflendirdi oltalarımızı,2 tanesini alıkoyduk, 2 tanesini büyüyüp de tekrar gelmeleri için doğal ortamlarına geri yolladık. Geniş bir zamanda inşallah rapor yazarım. :) Birazdan İzmir'e dönmek üzere yola çıkacağım çünkü. Ama sahtelerinden bir tane istiyorum Türkiye'ye döndüğünde, balık derisi olması şart değil, senin elinden çıkmış olsun yeter. :p

3. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Acaba camciya goturulse... :D
    Nasil olur?Hani cam'i eritiyorlar biseyler yapiyorlarya...

4. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkur ederim. ;)
    Rastgele...

5. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ooo! Cok iyi. Raporu bekliyor olacagiz.
    Sahte konusunda madem o kadar isteklisin, o zaman Turkiyeye dondugumde belki yapabilirim birseyler ;)
    Gercek balik derisi olabilir ;)
    Rastgele...

6. nidya78

nidya78 Aydın

Camı ısıyla eritmek zorundalar pişmiş balık sahtesi olur ancak. Hatta fazla pişmiş. :D Ama bu iş polyesterle olur gibime geliyor. Biraz araştırdım düğme polyesteri kullanmak gerekiyormuş bu tip işlemlerde.

7. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Bak bu yonunu hic dusunmemistim :)

8. Mehmet Demirörs

Mehmet Demirörs Mehmet

Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    emrah çok teşekkürler bayağı bi zahmetli işmiş ama deneyeceğim..çünki başarırsak yaptığı iş zahmete çok çok değecek biliyorum.. ben kafaları iyi kurutuyor ve vernikliyorum iri balık trofe tutduğumda.m esela bende barakuda iri zargana ve lambuka kafaları var.bire bir kurutulmuş

9. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Süpersin kardeş gene yapmışsın yapacagını arkadaş benim gibi beceriksiz birine nispetmi yapıyorsun anlamış değilim ama nispetse şayet bayıldım bu nispete sen devam et bizde senden birşeyler öğrenecez illaki :D

10. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Bencede degecektir Mehmet Abi.
    Yalniz soyle birsey var : ben Ozcan Abiden farkli olarak ; baligin kafasini kurutmadan yapiyorum.Yani kesiyorum uzuvlari,nemini-yagini,vs,,,aliyorum,biraz pervane karsisinda bekletiyorum ve benim icin daha guzel oluyor.Cunku bu sekilde esneme paylari oluyor ve buda isimi kolaylastiriyor.Simdi diyeceksinki : "Arkadas oyle olurmu?Curur gider."
    Hayir Mehmet Abi kesinlikle curume, vs,,,olmuyor.Hem kokuya sahib oluyor sahte,hemde cok saglam oluyor.Daha oncede cok cok belirttigim gibi ; mesela ilk yaptigim balik derisinden sahte halen tasa gibi.Su anda Babamda (ona hediye gonderdim,ve ise yariyor.Ilk denemesinde basarili olmus bir sahte)
    Tabii kurutulmus uzuvlardan yapilanda olur lakin o biraz daha farkli kategoriye giriyor bence.Nedenini az once soyledim ; benim yaptigim sekilde olursa avci baliklari cildirtacak bir kokusu oluyor,cok cok gercekci gorunuyor,daha az zaman ve enerji kaybi.Lakin obur turlu olan yani tamamen kurutulmus olanda koku olmaz,yerlestirmek biraz daha zor,vs,,,
    Kesinlikle ikisi farkli kategoride benim icin.Ve kesinlikle iki cesidinde is yapacagina tum kalbim ile inaniyorum. Ki; dedigim gibi Babamin ellerinde basarili oldu ilk yaptigim sahte.
    Rastgele...

11. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Estagfurullah Gurkan Abi :)
    Elimden geldigince birseyler yapip sizlerle paylasma gayreti icerisindeyim.
    Ve ilk kez yapacak olanlara kucucukte olsa bir fikir verebilir belki diye dusunuyorum paylasimlarimin.
    Rastgele...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.