Öneri getirin dernek mi kurulsun ya da şu anda faal bazı kişileri foruma davet edip mi bir yöntem geliştirelim. ya da onların toplantılarına STK pozisyonunda mı katılalım. Öneri getirin.
Bilen var bilmeyen var belirtmekte fayda görüyorum 25 senelik hizmetten sonra emekli oldum ve vaktimin büyük bir kısmı denizde geçiyor yıllardır harman yeri olarak görünen denizlerimizi ve gerçekleri sanal da olsa paylaşıma sunarak en azından fikirler doğrultusunda yardımcı olacak hukukçu arkadaşların düzenlemeleri doğrultusunda gerçek kişi olarak pek tabiki gerekli müracaatlarımızı yapabiliriz diye düşünüyorum.Denizlerimiz kamu malı ve tüm bireylerin kullanımında sahiplenmek yasal bir davranış değil son günlerde bizzat şahit olduğum ve bu gece ilgili kurumlara bildireceğim 3 olayı anlatmak istiyorum.Saroza gırgır girişi yasak fakat son günlerde 2 gırgır kanala marya ağı atıyor diyerek güneyli limanına yanaşmakta ne ağı atarsan at gırgır teknesinin sarozda işi ne?Dün teknemle sırtı çekiyorum Baklaburnu mevkiinde 3-4 metrelerde dolaşı iken tam yazlıkların önünde 30-40 metre ara ile 5 adet bırakma ağı hepside gıcır gıcır yeni ve uygun bir şekilde de atılmamış ağlara bakan kimin attığını bilir kesinlikle balıkçı ağı değil o zaman kimin tabiki yazlıkçıların fiber tekne ve kürek olta kesmiyor artık ağcılığa başlandı.Bugün ise Leştepe tarafındayım giderken dalgıç taşıyan tekne gelen müşterilerini tospağa taş dediğimiz karakıyıda denize indiriyor dönüşümde ise aynı ekip yine karakıyıda karakoltepe dediğimiz mevkiide aynı elemanları daldırıyor yuh yani minnoş adasına gitmesi gerekir iken mazot harcamamak için limana yakın yerde dalgıçlık hizmeti veriyor iyide o bölgeler zaten balığım yataklandığı yerler hergün 20-30 kişi aynı taşa dalarsa orada balık kalırmı? Evet dostlar bunlar 2-3 gün içinde şahit olduğum konular şimdi geleyim aynı konuya bizler maalesef hakkımızı aramayı beceremediğimiz bir toplumun bireyleriyiz bu çok üzücü olmakla beraber bazı şeylerden de faydalanmayı düşünmeliyiz(benim düşüncem)sorun belli bana,siz,ona,buna,şuna herkese ait olan denizlerimiz peki bunlardan kim faydalanıyor?yağmacılar,bunu engellemek için (bence)en güzel yapılacak olay bu konuyu güzelce derleyecek bir arkadaşımızdan sonra hepimiz çıktı alıp imzalayarak muhalefet parti milletvekillerine bol bol yollamamız olmadı bir daha olmadı bir daha inanın mutlaka meclise taşınacaktır,açılımları tartışıyorsak bu konu niye tartışılmasın?Yapılacak tek şey sorunları tek tek metne dayalı dile getirmek hepsi bu umarım bunu yapacak hukukçu bir arkadaşımız vardır.Kalın sağlıcakla.