Ben Hayret ettiğim nokta şu shimanonun mu reklamı bu yoksa adamın gücünün göstergesimi ben şahsım adıma söyleyeyim 2000 kiloluk bir arabayı çekecek ne kol nede ..... var bende (ben bel diyeyim o boşluga ) makina saglam kamış makinadan daha saglam misinanın tel olma olasılığı yüksek zira o yükle ipin kopması ile adam iki metre geriye yapışır kamışta kafasına yapışır
Neticede ,, Ortada arabaya ilk hareketi verdirecek gücü üreten bir kamis, onu ileten iyi bir misina ve o baskiyi tasiyan basarili bir Fren mekanizmasi var ! Bana, yakalanacak büyük bir orkinosun agirligi kadar ceker misinayi makinesine sarma ihtiyaci duyan ve tezini bir güzel savunan birini hatirlatti !
Düz yerde, tipik bir otomobili çekmek için, gereken güç yaklaşık 15 kg civarında. Yani öyle abartılacak bir şey yok ortada aslen. 15 kg diye küçümsemeyin. Bir sabit makaradan ipi geçirip, kollarınızla çektiğiniz ip yere paralel olacak şekilde asılarak su dolu bir damacanayı kaldırmayı çalışın, pek kolay olmadığını farkedersiniz. Kamışla çekmek ise ayrı bir heyula. Kaldıraç kaidesi işbaşında olduğundan, o şekilde 15 kg çekebilmek için herhalde en az bir 60-70 kg kuvvet gerekecektir.
Vay beee..ikinci kere yazdım bu iki kelimeyi.. Hakikatten değişik görüşlerle insana bu iki kelimeyi defalarca söyletecek bir konu açtım galiba,ama güzel gidiyor,devam görüşlere...
Çekim yapılan yerin eğimi gerçekte 0 mı ? Yoksa 2 - 3 derecelik iniş eğimi mi var ? '' 0 '' derecelik eğimde, misinan ve kamışın sağlam olsun, gerisi hikaye. HYPERLOOOOOOOP bile çeker onu. 2-3 derecelik çıkış eğiminde, marşandiz gibi arka arkaya takılmış 4 tane Dolphin veya Stella o hareketi yaptırsın da görelim.
demekki neymiş opel vectraya binilmezmiş.adam misinayla bile çeke çeke götürür arabanı evinin önünden ALLAH korusun.
Takribi 30 kilo gücü olan bir makine, arabayı çekmek için gerekli yük Serdar Abi'nin dediğine göre 15-20 kg, makine rotoru, mili, kulaklar falan bu güce dayanıp çekebiliyorsa makina sağlam demektir. Tabi ki çekim şartlarını bilmemiz imkansız. Alırız 100 lb ip, bir stella 30.000 falan, orta kalite bir jig kamışı, çeker bakarız Aslında bu tip reklamlar tamamen sansasyon amacı güder, "stella araba çekiyo lan" algısı yaratmaya yönelik keyifli bir reklam. Hemen her marka modelle kabaca böyle reklam çekilebilir, 2 derece eğim verirsiniz, 10 kg draglı makinayla da çekebilirsiniz. Yani reklam olarak keyifle seyredilip, teknik olarak bilgi edinme amacı gütmemelisiniz. Güzel olmuş bence.
Bak bu görüş güzel:thumb: Binilmez hakikatten,Audi varken Opel ne olaki.. Eskiden güzel arabalar üretiyordu Opel,malesef daha fazla kazanç için,kaliteden ödün verdiğin zaman Opelin bu günkü durumuna düşüyorsun'kızım sana söylüyorum,gelinim sen anla'...
Audi ve volkswagen bu iki marka orta direk arabası üretir genelde,yakıtları gayet iyidir.. Biraz daha yükselmek istersek,BMW veya Mercedes.. Bunlarda kesmez diyorsan,porsche veya ferrari,lamborghini ikilisinden biri.. Dahadamı yüksek? Napıyorsun sen yaaaa,daha yükseği dubai sokaklarında...
Şaklabanlık bu ya Bunu görünce yapıştırıcı reklamı yapanları hatırladım. Adamın ayakkabılarının altına yapıştırıcı sürüyorlar ve onu tavana yapıştırıyorlar. Bakın ne kadar kuvvetli bir yapıştırıcı ... Adam kaç kilo ? Ayakkabıların tabanlarının yüzey alanı ne kadar ? CM kareye düşen yük ne kadr ? Bunları kimse sorgulamaz ? Dediğim gibi şaklabanlık bu.