git gide mekaniklesen foruma canli kanli rapor..

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam arkadaslar;

hafta içi Alico reisin forumun dinamiklerini hareketlendirmek adina atmis oldugu adima verilen üst kapama ve yetersiz cevaptan sonra pek de rapor acasim yoktu.

moderatör arkadasin kendince tatminkar olan cevabi akabinde konuyu kitlemesi ile diger bir baslik altinda devam ettigimiz fikir alisverisi sonucu forumun kanli canli heyecanli bir forumdan ziyade git gide mekaniklesen, samimiyetten uzak, akbabalarin el ovusturmasi ile izledigi br platform haline gelmeye basladigi sonucu çikti.

bazi kisilerin hosuna gidiyor olsa da foruma emek verdigine inanan eski sayilabilecek bir üye olarak haykirmanin susmaktan daha uygun olacagini düsünmekteyim. Ali abiden de diger katilimci üyelerden de ayni reaksiyonu bekliyorum. üsenmeyin, patlatin raporlari, forum biz katilimci üyeler varsak forumdur.. sizler av hayatinizdaki baliklari temcit pilavi gibi iki ayda bir tekrar tekrar açan kisiler degilsiniz. gider yeni balik tutar onlari raporlarsiniz.

simdi gelelim asil konuya..

iki haftadir grip mikrobu ile bedensel bir savas vermekteydim. taa ki cuma aksamina kadar. cuma aksami iki haftadir ilk kez kendimi iyi hissetmeye basladim. dogal olarak pazar gunu için ufukta baliga gitmek ümidi dogmustu. hava durumu da yagmursuz ve ayazsiz olunca ümit kivilcimlari bir anda harlanip aleve dönüsmüstü. saat sabah 6ya ayarlanan alarm çalar kalmaz kapatildi , kalkmaya yeltenildi ama olmadi :( geri yatildi. demek ki beden halen hazir degildi..

ava öglenden sonra gitmeye karar verdim. saat 4-6 arasi turnali levrekli karma bir av gerçeklesti. 45-50cm arasi olan turna igneden kurtulup beyninin üzerine düsmek sureti ile sersemlemesi sonucu yapilan oksijelendirme çalismalari basariya ulasmayinca alikonuldu. irilerinden 3 de levrek alikoydum. mevsimdenmidir ne midir turna oldukca lezzetliydi. temizlerken bir de ufaklik çikti içinden esantiyon niyetine ama ne baligi oldugunu çözemedim.

nehrin debisi epeyi artmis. ufak ufak heavy spin ile kuytu köseleri yoklama zamani geliyor sanki...

bir kaç fotograf ile raporu sonlandiriyorum. turnadan çikan baligi taniyan bilen gören fikrini belirtirse sevinirim. baligi kuyruktan ambarlamis. istavrit mi yemis ne :D

2. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Yolunu kaybetmiş sardalya gibi duruyor burdan :D Yayın yayınına ara mı verdin :) Geçmiş olsun bu arada.

3. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Abi belediye paket taşlarımı söktü yoksa sen evimi taşıdın :)

Bende Sardalyaya benzettim biri sardalyayı iğneye takarkan düşürmüşte balıkta yemiş gibi duruyor burdanda :)

Tebrikler Abi her daim rastgelsin afiyet olsun

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yayin avi icin formda degilim suya falan ceker mazallah :D iyice bi guc topluyayim da :D

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Baska avlak burasi. Paket tasi dosememis tembel belediye :) turnayi aldigin nokta cok ilginc oldu. Hmm burda mutlaka turna olur, ben turna olsam kesin burda olurdum dedim, attim, bam dedi yapisti :D

Sagol Mert senden de rapor bekliyoruzzzz

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Roy, güzel ve bedeni az yıpratıcı bir av yapmışsın, çeşit çeşitte balığını tutmuşsun. :) Eşantiyon bence çin malı. Sardalya kalıbı çakması, o yüzden ne olduğu tam belli değil. :)

Nice keyifli avların olsun. :)

7. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Roy. Sen ve senin gibi bir kaç sayılı arkadaş olmasa rapor göreceğimiz yok. Eline sağlık. Ufaklık yayın raporlarını da bekliyoruz. :)

8. Forumlar eskisi gibi değil Roy. E kimi üyelerin forumlara bakışı da eskisi gibi değil tabi. Kimler geldiii, kimler geçti. Hem avın için, hem sadık forum üyeliğin için tebrikler.

Turnanın karnından çıkan balık sanırım tebeşir balığı denilen rutilus ailesinden bir balık.

Bu mevsimde turnanın daha lezzetli olduğu da doğrudur. Tulum çıkarmadan fileto alıp göğüs kılçıklarından arındırdıktan sonra yarım cm arayla deriye kadar çentikleyip kızartıldığında kılçık sorunu da sıfırlanır. Kokusunu sevmeyenler için kızartmadan önce az sarımsak ezmesi yedirilebilir.

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    İşte Roy işte rapor.

Yakışıklı balıklar, güzel fotoğraflar ve sonunda yemek masasında bitmiş harika bir av. Balığın karnından çıkan nedir bilmiyorum ama bu turna tam bir canavar, denizde lüfer ne ise tatlısuda da turna onun boşluğunu dolduruyor. Yerinde olsam bu timsah yavrularına daha çok zaman ayırırdım. Hem de sabah erken kalkmak zorunda kalmazsın. Bi pazarın var yat uyu iyice. :)

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sagol Volkan :) saat itibari ile randimani zayif zaman araliginda fena bir av olmadi. Ufakligi tanisa tanisa Fatih abi tanir gibime geliyor

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Su sitede rapor acan 10 kisiden biri de sensin Mustafa. Paylasimdan cok nerde ne balik cikiyor bir ogrenelim hele, bosa gidip vakit kaybetmeyelim mantigi yerlesmeye basladi malesef.
    Yayin avi vazgecilmezim. Mutlaka ilk firsatta tekrar pesine dusecegim

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Fleto cikarip deriyi sonradan ayirdim Yavuz abi. Koku falan yoktu zaten. Muhtemelen akintili nehir baligi olmasindan ve yemlenme seklinden dolayi iki kiloluk mezgite burun bukturecek bir lezzetteydi.

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Cidden tam bir canavar. Bu balikta en tirstigim olay parmagi kaptirmak. Cok cevik ve ne zaman ne yapacagi belli olmayan bir hayvan. Luferdeki dislerden 3 kat fazla dis var bunda. Tatlisuyun en agresif baligi. Av zevki olarak da cok tatmin edici. Ama yayin bir baska :)

14. ozduzen

ozduzen Hakan

Favori Kamış:
    okuma v system 8 240
    Favori Makine:
    Shimano Sustain 4000 FG
    Elinize sağlık güzel balıklar

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Roy,
    ah, kardeşim benim...;)

Bilmiyorum hangi münasebetle idi bir yerde başka bir foruma daha üyelik yaptığını ilan edince "kendine başka bir yar mı buldu?" diye düşünmüş ve inan çok üzülmüştüm. Renk olsun, farklılık olsun tarzındaki açıklamaların da yeterince teskin etmemişti havalanan yüreğimi.

Burada oluşundan hep güven duysam da geçen zaman içerisinde, üyeliğinin sonrasında da yine aynı samimiyetle katılım sağlıyor oluşunu görsem de elimde değil bir kere açılmıştı yara ve kanayıp dururdu için için.

Açmış olduğun bu rapor ve "forum biz katilimci üyeler varsak forumdur" sözünle yeniden ve daha bir aşkla sarıldım o güzel yüreğine. İyi ki varsın gözüm.

16. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Tebrikler Roy,bu balıkların midesini açarak,ne yer ne içer,bende ona göre yem takım vs. ayarlayayım merağı iyidir hoştur da,günün birinde bir lağım faresi leşi mutfak tezgahının üstünde boylu boyunca uzanmış sana bakıyor olma ihtimalini de bir hatırlatayım:eek: benim meraklı başıma geldi malesef:) .Bu balık hayvanı,farelere bizim gözümüzle bakmıyor malesef.Denizi ,t.suyu farketmiyor,fareyi gördümü götürüyor:(

17. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Turnanın yenecek zamanı ekim-nisan arasıdır,maalesef bu zamanda havyar tutma ve dökme zamanına denk gelir.

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Kadim dostum,

Ellerine sağlık olsun hep bereketlileri oltanda olsun,
    Biz burdayız burda olmayada devam edeceğiz, hiç kötü olmadık hep iyilerden yanayız, dediğim gibi kum tanelerinden çöller oluşuyor sen varsan bizde varız, rapor demişken bende bir rapor açayım üstüne,

Sevgiler, sağolasın varolasın....

19. vayacon

vayacon Gürel

Roy tebrikler, eğlenceli bir av olmuş. Güzel avlar dileklerimle.

20. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Bazen hepimizin ihtiyacı olan, sakin ve dinlendirici bir av olmuş.

Oltamıza denk gelen birden fazla tür, alıkoyduğumuz 3-5 yetecek kadar balık ve sonunda keyif.

Resimlerde onu hissettim, güzel avınız için tebrik eder devamını dilerim...

Son zamanlarda kendi aramızda en çok tartıştığımız konuya parmak basmışsınız.

Maalesef forumda ki o eski hareket ve samimiyetin yavaş yavaş yok olduğunu üzülerek görüyoruz. En çok dikkatimi çeken şey ise sürekli olarak, konuları es geçmeyen bir kaç abimizin de yok olması.

Durum böyle olunca eski avlarımızın dönüş yolunda kendi aramızda, raporu ben açayım mı sorusu, açmak isteyen var mı? Yada açalım mı? Durumuna dönüştü...