Bu konudaki tercihimde benden fikirlerini esirgemeyen sizlere kooocaman teşekkürlerimi sunar herkese kucak dolusu sevgilerimi selamlarımı sunarak kavuştuğum yeni makinem ve üç beş ilavemi paylaşmak istiyorum:thumb: Örgüyü lidere bağlamak için çook faydalı bir şey olan daiwa sokkou yu internetten youtube dan incelemenizi tavsiye ederim.Alır almaz uyguladım hem çok pratik hemde oldukça sağlıklı düğüm atmanızı sağlıyor:thumb: Sahteler daiwa tornament 125 ve 145cm boylarda önümüzdeki kış bunlarla çok can yakmak niyetindeyim hihi Makinenin asıl kafasına örgü yedek kafasına mono sarayım dedim bir de baktım ne göreyim iki kafa da orjinal aaaaynen daiwa tournament i altına mono destekleyerek sardım :thumb: Dostlar örgü 0.08mm 135mt...Diğer kafaya da 130mt 0.23 latex sardım (makinaya kaç metre sardığımızı hesaplayan metre ölçer almıştım sararken kontrol ettim ) İZLENİM;Makinayı ilk elime aldığımda oyuncak gibi geldi ama biraz inceleyince işçiliğin fiyatına göre oldukça yüksek olduğunu gördüm :thumb: Okuma ve Shimano makinalarında görmediğim kafadaki ters konik yapısı nedeni ile olaya adapte olmam biraz zor oldu ama onu da anlamayı başardım şükür :laughing: ilk örgüyü sardığımda küfür etmiştim...!!! Hay ben senin makine gibi taaa.... demiştim çünkü "V" Şeklinde misinayı kafaya sarıyo(özelliğinden dolayı) dip tarafı biraz boş olunca kafam karıştı Sonra anladım mevzuyu...Elimle kaloma ayarını tamamen sıkıp misinadan asılında 2kg drag gücünden daha fazla performans vereceği öngörüsündeyim :thumb: Sırada alan denemesi var ama ne yazıkki yaz bitene kadar bu mümkün değil....ROY arkadaşımızın açmış olduğu konuyu kenara not almıştım birazdan kendisinin tasiyesine uyacam ve ince yağ ve gres ile ince bakımını yapıp ava hazır hale getirecem.En güzel ekipmanlar sizin olsun.Sevgiler :thumb:
daiwa sokkou güzel bir alete benziyor hiç düğüm atmayı bilmeyen bizim gibi tecrübesizlere gereken bir alet diye düşünüyorum.
Aman dostum buna goca gocaları değil normal olanları denk gelsin neme lazım dişli bilya falan filan inter milan :laughing:
www.avdeposu.com dan almıştım ama sanırım elindeki son kalem ürünü ben aldım ama bi telefondan stok teyiidi yapın derim :thumb:
Bu makinayi bi yagla sonra kapa gözünü git avlaga. Ben 4binlik almistim çok iyi çikti. Kullandikca makine ve örgü ile debelenmeyip baliga konsantre oldugunu göreceksin.
Roy makinayı elime aldığım anda bi hoş oldum zaten 2000 ama bu makine bana daha fazlasını verecek gibi...Misinayı toplaması sarması çok güzel ve dengeli.İğne civata söktüm yağladım. Yalnız montaj esnasında birşey dikkatimi çekti... makinenin air rotor kısmının içinden geçen uzun mili kafaya sabitleyen altıgen somunun içinden geçmesi gereken vida tam olarak geçmiyor somunu 3-4 tur max. döndüre biliyorsun sonra oturuyor. baktığında vida somunun içinde kayboluyor. bunun 2500 lüğünü inceledim o da aynı... sanırım 3000 veya 4000 iri kıyım olduğu için böyle bir durum yok.inşallah anlata bilmişimdir
Ya air rotor dediğim hani kafanın altındaki zabazingo varya onun içinden geçen ana milin şeysiydi neyse karizma gitti ben tüyeyim:laughing: