Yer herzaman ki gibi Ayvalık Cunda 2 yıl evvel.Sahil güvenliğin durdugu limanda kamışla balık tutmaya çabalıyorum.işin erbabı olmuş ustalarda var.Bir kaç kişi kıbrıs atmış kefalle ugraşıyo,ben eşşek isparozuna takmışım:)öyle yanlışlıkla büyük bişey tutsam denize atacak piskolojideyim veyahut ağız bükücem.Sülünesi kibarca kestim taktım tek iğneye salladım bayaaaa bi gitti,sanki ayvalıktaki banklara çartı:)Bakıyorum arkasından uzun uzun,misinanın:Allah'tan geldi fazlalık misina boynuma dolandı ben kamışın motorunu sarana kadar.Rüzgar her türlü oyununu oynuyor anlıcağınız.Boşluğu boynumu kesmeden aldım bekliyorum,yanımdada bir tahminen karı koca çift var:sevimli güzel yüzlü insanlar oldukçada acemi görünüyolar.Hareketlerinden acemi oldukları baya bi belli ki 15 dakkada bir iğneye yem takıp atamadılar.tam takıcaklar hanfendi bagırıyo''ay elime battı''Kocası ordan ''neyaptın hatun gözüme geliyodu'':)Zarzor besili bir kaya balığı yakaladılar ama nasıl?Adamın eşi feryat figan,sahil güvenlik botundan astsubay arkadaş koştu geldi'darbe mi oldu,cingarmı çıktı''diye.Tuttukları kaya balığını tahminen 10 dakka incelediler.Cundanın kedileri mesurdur,cok akıllı olduklarını ispatlamısşardır.Ordan usta balıkcılardan biri evi çifti balıklarıyla oynarken uyardı''kedilere dikkat edin arkadan yaklasıyolar tırmalarlar saldırırlar ''diye.Gülümsedi sevimli çift cici kedi diyecekler bi döndüler arkalarını ''annecim bu ne?Kedi değil sanki aslan yavrusu.Tıslaya tıslaya geliyolar wimpir gibi dişler oldukça besililer.Korkudan balıgı hemen kedilerinin önine attılar:buna inanmazsınız arkadaslar kediler öyle bir kavgaya girdiki aralarında ilk kez kedinin denize düştüğünü orda gördüm.kedi kavgasından oltasını bırakıp uazklasan bile oldu. Neyse kediler gitti uzandı pusuda.Önce balıgı tutucan ama cekmıcen,deniz kıyısından misananın ucundan denizde sürüye sürüye kedisiz tehna biyere gelip öyle cekcen karaya:)Bu arada bende tık yok kamısı yere bıraktım bi sigara tüttüreyim derken'amanınnn''kamiş tam yere koydum fırladı yarınden denize düşmeden ucundan tuttum.ilk defa 1kiloluk karagöz yakalıyorum diye düşünüyorum::)Aklıma karagözden başka bir sey gelmiyor.Hemen yandaki arkadaşlardan biri atladı ''az sall,topla yavasca yine sal''ne hacat ben bilmem mi karagözü:)o asılıyo ben asılıyorum fakat hayvan düz gelmiyo bi saga bi sola.derken koptu tabi.Moraller bozuldu bi sigara daha yaktım iğne takıyorum ofleye püfleye.Toplanıp gidicem guruma dokundu.ordan 'tüh be ben olsam cekmiştim onu''diyenler oldu cunki.Attım oltayı en sonunda baya iri bi karagöz geldi karizmayı kurtardık fakat limanda oldugumuz için hızlı cekince balık uctu uctuuuu iğneden kurtuldu yere düştü kedilerden ne mumkun::)Yine bir savas kediler arasında gitti benim karagözlüm.iyice moraller bozuldu.Delirmişim sülünesi aldım ikiye ortadan kestim taktım iğnenin ucuna,igneye sıgmadı yem sallanıyo attım ayagımın ucuna bıraktım kamısı yeni bir sigara daha yantım tık yok.Çaktırmıyorum ama gözüm kamısta,bekle bekle bişey yok yem dusmustur dedim tam cekiyorum maşallah öyle bir asıldı zaten ucta duruyorum neredeyse bende gidiyordum denize.Yandaki arkadaşların biri ''yavas yavas''diye bagırıyo olta saga sola en son cektım suyun ustune kadar cıktı 700 grma yakın bi cupra cekmişim.Bu arada ben dnizin ustunde balıgı gördüğümde''kedileri kovun diye kedileri kovunnn''diye bagırıyorum.neyse cektim uzatmayalım daha fazla ilk defa öyle bir balık cekmişim etrafdan ''vay beee''dendikce havalar birsürü bende Ordan biri cıktı yaşlı bi adam.''bi dakka dedi''''birr dakka durun bakim''sustuk.!!!''Bu havuz cuprası bilmemnenin havuz delindi bu deniz cuprası değil.vay anasını ben denizden havuz cuprası tutmuş adamım:):):):