Gitti misina ve sahte :-(

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında sando tarafından paylaşıldı.

1. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    kadir kardeş levrek değildi bundan eminim, daha önce yakaladığımdan levreğin çabuk yorulduğunu ve fazla mücadele etmediğini biliyorum
    atmadan önce o bölgede bir karışıklık vardı zatten onun için attım oraya.
    benim aklıma ahtapot bile geldi :D ama doğru vatoz da olabilir. hızlı yüzüyordu maşallah :laughing:

Bugün yeni misina ve aynı sahteden 2 tane daha aldım pazar sabahı gideceğim yine Allah izin verirse

misina 26 lıktı sonuna kadar sağdı bittiğinden dolayı koparttı :)

kalamayı kapatsaydım direk patlatırdı, evet güzel bir heyecan ve duyguydu.
    halimi görecektin dona kalmışım öyle misina koptu ben daha bakıyorum :laughing:

2. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    devam devam bıkmak yok reeling :laughing: :thumb:

hemde ne heyecan valla :thumb: teşekkürler. İnşallah gelir o trofe misinamı yeniledim bekliyom :thumb:

olabilir neden olmasınki?:) sonuçta kedi balığıda var :p :laughing:

3. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Sağlık olsun , hiç üzülmeye gerek yok.İnşaallah kısa bir süre içerinde trofe levrek yakalarsanız , bu günler aklınıza gelir.Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Bursadan, Antalya'ya kucak dolusu selamlar...

4. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim, bu heyecan ve zevk unutulmaz :) ileride torunlarıma da anlatırım :D
    Bu arada ne yaptın aldınmı sahteyi?
    Antalyadan da Bursaya kocamannnnnnnnnnnnnnn selamlar :thumb:

5. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    aksiyonu olmuş, bu tip olayla bir kaç kez karşılaştım,sığ bir avlakta silikon çekiyorum sahilde bir asıldı aldı gidiyor, artık merak ettim ışığı yaktım dev gibi bir vatoz, diğerinde de aynı senin dediğin gibi kalama felan nerdeyse tam kapalı vızvız öttürüp gitti ne olduğunu anlamadım, sonra yedek makinemle devam ederken yanı başımımda kaplumbağa kafayı çıkattı nefeslendi bizde ondan şüphelendik. Rastgele, inşallah bidahikine kısmet olur.

6. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    büyük ihtimalle vatoz dur...kalama gevşek olduğunda sürekli götürmüş..biraz sıksaydın kuma yatardı sanırım..gerçi o zamanda kumda kaldırmaya uğraşırdın :)...sahte gitmiş ama anısı baki kalmış...

7. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    İyi heycan yaşatmış size ne olduğu belli olmayan dostumuz.
    Benden küçük bir tavsiye bir daha böyle bir durum ile karşılaşırsanız, makina veya kamışınızın yakaladığınız balığı çekemeyeceğine kanaat getirdiğiniz anda misinanızı kesin. Zira misinanın sonuna geldiğinizde, misina sağlam çıkarsa ya kamışınız yada makinanız hasar görürür.
    İnşallah bir gün bu çetin savaşlardan birini kazanan taraf olursunuz. Rastgelsin.

8. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    teşekkür ederim.

tahminen de vatoz bölgeyi bilenlere sordum vatoz olurmuş oralarda.

yakında ve açıkta kesici birşey yoktuki :) hem o heyecanla elimi bile bırakamadım oltadan :D haklısın makineye hasar verebilir, tavsiye için teşekkürler böyle bir durum için hazırlıklı olmak lazım.

9. Mr. Trophee

Mr. Trophee Ferit

Favori Kamış:
    telespin 240 10-30 gr
    Favori Makine:
    shimano Exage 2500 fc
    bence güzel bir macera...

10. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yaşamak lazım:) ama balık ve malzeme kaybetmeden :D

11. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    o.26 lık misinayı kopardıysa helal 0lsun o balığa:)

12. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    ben tatkısuda sazana bile 0.40 lık 25-30 kg çekerli ip misina kullanıyorum denizde avlansam daha sağlamını yada kalınını tercih ederdim heralde, bunlara bakarak takımda doğru tercihleri yapabilirsin , rastgele

13. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Salih abi geçmiş olsun üzüldüm 1-2 kez benzeri olaylar başıma geldi balığı göremeden birinde kayalara takıldı olta birindede barajda el ile attığım olta senin anlattığına benzer akıp gitti ayağımla durdurayım dediğimdede kopmuştu.Buradaki en büyük üzüntü balığı görememek olsa gerek ama bunun yanında yaşatmış olduğu güzel heycan.
    5 liralık sahte cam rapalanızı merak ettim doğrusu mahsuru yoksa bizimle paylaşabilirmisiniz. Markası felan varsa belki netten sipariş etme şansımız olur yada 1-2 resim merak ettim doğrusu.

Sorunuza binayen cevaplıyorum Levrek esasen ekim ayından sonra verimli avvermeye başlar su soğuk olucak biraz yani en iyi 11. ayda zirveye ulaşır 3. aya kadar devam eder. bu akın levreği diye bilinir. Birde yerli levrek vardır yılın her ayı tutulabilir lakin sıcak havalarda kıyıda çokça yavru balık olduğundan biraz daha av kısır geçer ama yinede denk gelir. Ben altıncı ayımda yakaladım ilk levreğimi ve tuttuktan sonra tamemen bu aşka kapıldım gerçekten at-çek avı bir tutkudur. Nacizane tavsiyem ip misina kullanmanızdır. Bende bugüne kadar misina kullansım fakat ilk levrekten sonra ip misinaya geçmeye karar verdim gerçekten güven veriyor bazı handikapları olsada.

İnşallah bir dahaki avlarınızda balığı çekmek ve fotoğraflamak nasip olurki bu hazzı bizde paylaşabilelim.
    Son olarak kararsız kalsanızda iyiki başlığı açmışınız her paylaşım bizler içim deneyimdir. Güzel avlarınızdaim olsun.