Merhaba arkadaşlar dalış giysisi arıyorum. Aslında aklımdaki giysi OMER'in mimetic-med modeliydi ancak yaptığım küçük bir araştırmada Apnea nın bu elbiseye çok yakın bir elbise ürettiğini farkettim ancak elbisenin kamuflaj deseni hakkında bazı süphelerim var. Gerçi daha önce hiç kamuflaj desenli giysi kullanmamıştım gerçekten bir farkı oluyormu bilmiyorum.Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle aramıza hoş geldin bahsettiğin Apnea kamuflaj desen elbiseyi şu anda kullanmaktayım ve gayette memnunum.Tavsiye ederim sanada.Kamuflaj olması elbette biraz daha etkiliyor.Nihayetinde amaç balığı kendine yakınlaştırabilmek, görünmez olmuyosun ama bir nebzede olsa kamufle ediyor.
Slm Sana tek kelimeyle tavsiye edebileceğim kıyafet 5 yıl garantili ve tüm türkiyenin tercih ettiği DEEP HUNTER
DEEP HUNTER bence de kesinlikle en uygun çözüm.hem 3mm hem de 5 mm kullanıyorum gayet kullanışlı ve fiyat olarak da uygun.
slm arkadaşlar bu sanal alemde yeni olmamın verdiği heyecan ve meraktan dolayı soruyorum . en idaal elbise türü 2 li mi?yoksa 3 lümü daha iyidir_? ayrıca ben bursa dan katılıyom buralarda balık vurabileceğim bir yer tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Dalgıç bende buraada oturuyorum ve poyrazzla birlikte konuşuyoruz sende katıl istersen mudanya ve çevresinde avlananlar konusu altında avlana bileceğimiz yerler ve vurduğumuz balıklar hakkında sende katıl senin için iyi olur
slm Sorunuza cevap vermeğe çalışayım."2 li mi?yoksa 3 lümü " den kastınız yanılmıyorsam elbise parça sayısı. Elbise ne kadar az parçadan oluşmuşsa o kadar sağlam ve kullanışlı olur.Size tavsiyem avcı tipi dediğimiz nefesli balık avcılığında kullanılan (dışı jarse içi açık hücreli çıplık neopren) 2 parçalı elbiselerdir.(pantalon + kendinden başlıklı çeket).Scuba elbiseleri su altı avlığına uygun elbiseler değildir. Marka konusu kesinlikle deneyimle ilgilidir.Elbise seçiminde unutulmaması gereken önemli bir konuda ; 1) Dalış yapacağınız bölge denizinin;su soğukluğu ve tuzluluk oranı elbise kalınlığını belirlemede 2)Kullanacağınız av tekniği ve av yerinin özellikleri ise , elbise seçiminde etken olan unsurlardır.
elbise seçimi arkadaşım meraba bende barakudanın dışı neoplen içi havlu elbise var ve iki parçadan oluşuyor avantajı ne diya soracak olursan yazın iç kısmını giymiyorum yani dış kısmı şapkalı olan yetiyor ve kışın o soğuklarda elbiseyi şampuğanlamak zorunda kalmıyorum (yani kuru giyiyorum)ve neoplen elbiseye göre daha sağlam daha uzun ömürlü ve tüplü dalmak içinde serbest dalış içinde ideal haaa üşüyormusun dersen eksi beş derece sogukta girdim ve hiç üşümedim.(elbisem 5mm)izmir çamdibinden sevgilerle iyi ve güzel dalışlar.
evet bencede deep hunter en uygunu. ben antalyadan alacaktım ama istanbul piyasasınıa göre biraz fazla söyledikleri için vazgeçtim. ama 5 mm oceanos marka 2 parça scuba elbisesi aldım. Siyah renk şuanda bi sıkıntım ve şikayetim yok. ama deep hunter benimde tavsiyem
Eldiseler... herkese selam, Ben sitenin yeni bir üyesiyim ve zıpkınla dalışa da uzun bir süreden sonra yeniden başladım. Dalış ile ilgili ekipmanlarda çok farklı görüşler var. Özellikle elbise ile ilgili...Sanırım scubacılar farklı, serbest dalışçılar daha farklı..Peki türk malı olan Deep Hunter ile diğer yabancı elbiseler arasında ne fark var...Yani fiyat dışında..Yabancı ürünm almanın uzun dönemde kazancı varmıdır...Fikri olan varsa sevinirim.. Tekrar selamlar...
kıyafet hakkında biraz bilgi rica ediyorum? arkadaşlar merhaba siteye yeni üye oldum üç dört arkadaş fark edip hoşgeldindeyip aralarına kabul ettiler.ben bir sene önce spor tech yazılı iki parçadan oluşan kamuflaj tipi 5mm elbise,mersion-concept üstünde öyle yazılı 100 lük zıpkın,prostar cressı palet,scubapro eldiven,mersion 3mm çorap,free-sub maske,bıçak,kemer,ağırlık kızıl toprakta şu an adını hatırlıyamadım resimlerini çektim ama problem çıktı yükleyemedim.bu elbiseleri 1 ay önce denedim tabi birşey vuramadık daha öğreneceğimiz çok şey var ama denizin daha doğrusu balıkların dünyası ve bulundukları ortam çok güzel.ben bu elbiseleri nasıl muhafaza edebilirim,bu malzemeler siz ustalar için nasıl.çünkü bir sürü çeşit var sitede okuduğum kadarıyla sizlerin fikrini alabilirmiyim.şimdiden çok teşekkür ederim.
slm cem kardeş ve dalgıç cem kardeşle baya iyi görüşüyoruz grek msn den gerek yüz yüze hatta bir organizasyon bile yapalım dedik ama ben tabi olayın içine ettim kalkamadım uyuya kaldım tekrar özürd ilerim cem kardeşim inşallah başka bir zaman telafi eder mükemmle bbir organizasyon yaparız uzun zamandır siteye girmiyordum ozan arkadaşımıza tekrar allahtan rahmet diliyorum onu kaybetmiş olmak beni biraz soğuttu ama bu denizden insan ne yapsa uzaklaşamıyor çekim gücüne karşı koyamıyor herkese sağlıklı dalışlar diliyorum