Gizli Cennetimin Yakişiklilari 2008 Buluşmasi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mhakanbasar tarafından paylaşıldı.

1. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Oğullarım Erdem ve Egemen'in geleneksel Babaanne ve dede özlemlerini gidermek için beklenen gün gelmişti.Onlar dede ve babaanne özlemi çekerken ben Gizli Cennetimin yakışıklılarının özlemini çekiyordum... Nisan ortaları gibi istihbarata başlamıştım geçtiğimiz yıl bana rehberlik eden sevgili Rasim amcamı 2 güne bir arıyordum su nasıl hava nasıl karlar eridimi nihayetinde bu sene aşırı debili suyun bir kaç günde etkisini kaybederek geçmiş yıllara nazaran bu sene mayıs başı itibarıyla
    suların bir hayli azaldığını Rasim amcadan duymak biraz moralimi bozsada hiç vakit kaybetmeden 15 Mayıstan sonraki bir
    tarihe planladığım bu yılki ziyaretimi daha erkene çekerek 03 mayıs Cumartesi Çocuklarım Erdem ve Egemenle kendimi Sinop yollarında buldum.İlk durak her zamanki gibi Ilgaz dağından indikten sonra Ormanın iç kısımlarından gelen bir dereyi ziyaret ettim.Dere üzerinde kurulu Alabalık Çiftliğinde çalışanlara bu yılki dereye kaçırdıkları balıklar hakkında bilgi aldım.Bu yıl sadece yavru balık havuzundan bir miktar kaçırdıklarını anlattılar genede şansımı denedim hakkaten suya indirdiğim 1-2 numara döner kaşığı ikişerli üçerli takip eden gökalaların çok küçük olduklarını görmemle ava son verdim.Boyabat'a varmaya ramak kala çocukluğumun ve gençliğimin av mekanı Gökırmağa uğramadanda olmazdı tabiii.Su bir hayli az berraklığı mükemmele yakındı su içerisinde kefallerin bekirlerin sirazların yansımaları net bir şekilde görülüyordu 2 numara fire tiger desenli dönerkaşığı suya yumuşak bir şekilde indirdim ilk turda döner kaşığa yapışan kefalin mücadelesi görülmeye değerdi doğrusu balığı kolay bir şekilde kıyıya aldım.Oğullarım Egemen'le Erdem fotoğraf makinası ellerinde ben çekecem sen çekecem kavgasını ederken kıyıdaki su birikintisinin kenarına bıraktığım kefali sırayla fotoğraflarını çekmelerini istedim.Yaklaşık yarın saat içerisinde 5-6 tane kafali yakalarak sürekli bıraktım.İçlerinden en büyüğüne amarikan levrek pozu verdirerek son bir fotoğraftan sonra onuda saldım.Boyabat'a vardığımda saat 14,30 u gösteriyordu.Annem ve babamla hasret giderdim eski dostlarımı görebilmek umuduyla biraz Boyabat sokaklarında gezdim Boyabat için tarihi bir değere sahip olan Kale çevresinde biraz fotoğraf çektim derken daha fazla kendimi yormadan günü bitirdim çünkü pazar gününe Gizli cennetimde yakışıklılarla buluşma randevum vardı fakat nasıl olacaktı Rasim amcam acil bir iş için İstanbul'a gitmişti rehber yok Ankara'dan gelirken teklif götürdüğüm dostlarda işlerinden dolayı benle gelememişti :( O ormana tek girmek büyük bir casaret gerektiriyordu cep telefonu çekmiyor yollar sarp ve tehlikeli etrafta ayılar vs.... Huh? Pazar sabahı erkenden kalktım ilk iş pencereden gideceğim Ormanların zirvelerine camdan gözümü çevirdim kara bulutlar resmen üstlerine çökmüştü fakat benim yüreğime çöken özlem kara bulutlardan daha büyüktü gözüm karardı Annem ve Babamla vedalaştım Ormana gireceğimi 3-4 saat durduktan sonra Ankara'ya döneceğimi söyledim evdekiler gitme sakın desede beni iyi tanıyorlardı .. Yaklaşık 1 saat yol aldıktan sonra zorlandığım bir kaç nokta haricinde dereye ulaştım.Hazırlığımı yaptım arabayı kamufle ettim dere kenarına indim.Su geçen seneye göre bayağı bir azalmıştı...Her zamanki şelalare hiç bir yerde eğlenmeden ortamın seslerini dinleyerek yani biraz tedirgin bir şekilde sık orman içerisinde ilerledim...Bu arada yavaştan ince ince yağmur yağmaya başlamıştı...İlk derin göle ulaştığımda suyun 30 cm altında hazır kıta bekleyen Anaç alayı görünce gözlerim parlamıştı...Biraz onu uzaktan seyrettim daha sonra her zamanki özel yapay yemlerini hazırladım ürkütmemek için balığın 1 metre ilerisine mepsi kondurdum.Suya düşürmemle döndürmeye başladığım kaşığa anında tepki veren alanın kaşığı yuttuğunu sanmamla tasma yaptım fakat yakalayamadım çünkü o koca ağzından 2 numara kaşığı geri fırlatmıştı o sırada beni farketti ve hemen derinlerde kayboldu....Üzülsemmi sevinsemmi bir karar veremedim çünkügerçekten iri bir alaydı tahnit merakım yüzünden o balığı salamayabilirdim.Fakat onun adına sevindim doğrusu...Vakit kaybetmeden diğer göllere yöneldim su aşırı berraktı her durduğum gölde balıkları resmen sayrediyordum kimisine yakalandım kimisinide yakaladım yakaladığım her alabalığı fotoğrafladıktan sonra saldım çünkü öylesine güzeldilerki geçen sene onlara söz vermiştim bir dahakine soframı değil yüreğimi süsleyeceksiniz...4 saat sonunda yakalayıp ve bıraktığım 4 alabalıktan sonra yağmurun şiddetini artırmaya vede kesime gelen orman işçilerinin (Orman ayılarının) varlığının artmasıyla avı noktaladım....Gizli cennetimle vedalaştım yola koyuldum dönüş yolunda küçük bir kaza sonucu arabayı çamura sapladım biraz uğraşsamda arabayı çamurdan çıkardım derin bir nefes alarak Ankara'ya doğru yola koyuldum....
    Nostalji 2007 Gizli Cennetimin Yakışıklıları
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=10365

2. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Çok güzeldi, zevkle okudum... Hem kısmen tehlikeli hem de bir okadar zevkli olmuş av maceranız. Görüntüler çok güzel, Erdem ve Egemen'e de sevgiler, teşekkür ederiz ..:)

3. Oldukça keyifli bir av olmuş.Anlatım ve fotoğraflarda ayrıbir güzel.Ellerinize emeğinize sağlık:)

4. nevzat42

nevzat42

Paylaşım için teşekkürler.

5. hasancan

hasancan Hasancan

Favori Kamış:
    mantarlı dere oltası
    En İyi Avı:
    2 kg sazan
    Hakan abi çok güzel.. Kutluyorum :)

6. balikci

balikci

Hakan abi, 2007 raporunuda bu vesileyle görmüş oldum.. çok teşekkür ederiz paylaştığın için bu güzellikleri, bizi sanki oradaymışız gibi hissetmemizi sağladığın için..

Erdem ve Egemenede sevgiler :)

7. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    Tebrikler güzel av olmuş.

8. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Süper bir anlatım yüreğinize sağlık , avınızda güzel geçmiş tebrikler :)

9. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Hakan Bey ellerinize, emeğinize sağlık. Alabalıklar gerçekten çok güzel.

10. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Teşekkürler Hakan bey çok güzel anlatmışsınız sayenizde bizde oraları gezmiş kadar olduk . Hem ziyaret hem macera olmuş süper .:)

11. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    4 kilo Palamut, Birde bir zamanlar 2 kiloluk sazan
    Takdire şayan. Tebrik ederim hem bu güzel görüntüleri bizle paylaştığın için hemde bu kadar duyarlı davranışınız için. Gerçekten içsularımızda bu kadar güzel balıkları tavalarda değil göllerimizde, nehirlerimizde, derelerimizde her daim görmek isteriz. :)

12. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    [QUOTE=mhakanbasar;

Sevgili Kardeşim
    Seni,avların,duyarlılığın,icindeki doğa sevgisi ve av yöntemin icin tebrik ediyorum.Keşke herkes senin gibi olsa.
    Başarılı avlarının devamının diliyorum.
    Sevgiyle kal

13. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    anlatım güzel ama fotolar muhteşem güzel. ellerine sağlık...

14. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Tebrik ederim.Ne kadar güzel anlatmışsınız.Manzarada doyumsuzdu.

15. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Elinize sağlık tebrikler

16. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    güzel paylaşım tebrikler

17. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    TEbrikler. Anlatımda resimlerde güzeldi. İmrenmedim desem yalan olur :)

18. mertcan

mertcan mertcan

gercekten guzel bı balık benekli alabalık ellerine saglık abi

19. bburak

bburak burak

Tebrikler güzel av olmuş

20. gsx_ahmet

gsx_ahmet ahmet

Favori Kamış:
    remixon spectra tele surf 4.20
    Favori Makine:
    remixon surf casting infinity 6000
    En İyi Avı:
    karagöz 1 kilo
    gerçekten çevreye göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı size çok teşekkür ederim mustafa abi, benim size bir sorum olacak bende bir boyabatlı olarak oradaki baraj göl vb. ırmak gibi güzel avlak yerleri anlatırsanız sevinirim istanbulda ikamet ettiğim için sinop a sende 1 defa belki gidiyorum ama anlatılanlar benimde iştahımı kabarttı ve aklımda soru işaretleri oluştu maruf mevki taraflarında barajda av yapan kalmamıştır büyüklerin anlatmasına göre orada çok büyük balıklar oluyormuş ve av yapan kımsede kalmamıştır işte böyle sizin dediğiniz gibi gizli cennet varmı rahatlıkla bulabileceğimiz yada güzel av verebilen bir yer ..