Merhabalar... Bir önceki raporumda Sayın Sennur ablamın da dediği gibi, "Birileri yine doğaya kaçmış" Ne zamandır gitmek istediğim, ama hem yakınımda bulunmaması ve hem de vakit olmaması nedeni ile ulaşamadığım Alabalık (Gökkuşağı Alabalığı) avına geçtiğimiz haftasonu dayı oğulları ile gitmek nasip oldu çok şükür. Avlak ilk kez gittiğim ve baya yol katettiğimiz Anadolu da bir yerdi. Planımız şöyleydi; cumartesi akşamından gidip, çadırı ve kurmaları kurup ateşin başında beklemek ve sabah olunca kurmaları toplayıp mepss ile at-çek yapmaktı. Aynen de öyle yaptık zaten, ara ara yağan yağmur bizi biraz etkilese de avımıza engel olmadı çok şükür. Sabah olduğunda kurmalarımızda tık yoktu, topladığımızda ise karşılaştığımız iki tane 10 cmlik balıklar idi. Bu balıklar daha yeni olan bir raporda "Stillborn19" adlı üye tarafından "Bilmediğim bir tür balık" adlı başlık ile verilen balık ile aynı balık. Tabi bizde ne olduğunu bilmediğimiz için aynen geri saldık. Günün ilk ışıkları ile kurmaları toplayıp, çadır vs malzemeleri araca attıktan sonra başladık at-çek yapmaya. Lakin saat 2'ye kadar tık alamadık. Bizim dışımızda da bir sürü balıkçı vardı. At-çek yapanlar, kurma atanlar vs. ama kimsede tık yoktu. Hadi biz avlağın acemisiyiz tutamıyoruz, ama bu insanlar sürekli gelen kişiler, onlar dahi tutamıyorsa demekki balık vurmuyor düşüncesi ve yağmurunda sık sık ıslatması ile daha fazla durmadan toplandık tuttuk evin yolunu. Günü sonucu güzel bir kamp, ve türünün ne olduğunu o anda bilmediğimiz 10 cmlik balıktan 5 adet yakalayıp geri salmak oldu... Balık hakkında yaptığım araşıtırma sonucu bu ismi buldum "Neogobius fluviatilis" bunu google dan yazdığınızda görsellerde çok net bir biçimde türlerinin resimleri karşımıza çıkıyor. Ayrıca av esnasında bir yılanın yine bu balığa benzer bir türünü yakalamış götürürken ki halini resimledim. bu resimde aşağıda Cümleten rastgele Kamp ortamımız Ben deniz Davut Çakır Dayı oğlu Adem. Dayı oğlu Miraç. Kampta tv keyfi Yakaladığımız balıklardan ikisinin livardaki resmi... Yakaladığımız balığım google dan bulduğum resmi (ismi "Neogobius fluviatilis" olarak geçiyor. Buda yılanın avı Bu balığın ne olduğunu henüz çözemedim, neredeyse bir kuş gibi kanatlı falani yüzgeçleri baya büyük... bilgisi olan paylaşırsa sevinirim
her ne kadar balık tutamasanızda o atmosferi yaşamanız yeterli bence kutluyorum sizleri böyle organizasyonları herkez yapamıyor şu zamanda.. kamp olayını her zaman sevmişimdir.. ayrıca bildiğim kadarıyla o balıklar tatlı su kaya balıkları. tebrikler..
Maksat gezinti, balık olmasada gidip görmek gezmek iyidir Rastgele.. Bu yılanlar zehirlimi acaba bizim göllerdede çok var insanı görünce kaçıyorlar ama zehirlimi bilmek isterim bazı kişiler su yılanı zehirli değil diyorlar ?
Yok ustam tam aksine verdiğiniz tevsiyelerle hareket etmeye çalıştım, ama nasip değilmiş, gece gittiğimiz için yanlış yere kamp kurduk. gündüz ise saatlerce at-çek yaptık ama tık yoktu. gerçi bu durumun oluşmasında benim sabırsız dayı oğullarınında payı büyük ya neyse. bir dahaki sefere inşallah Teşekkür ederim
Evet ustam öyle, gezdik, gördük eğlendik... Bende zehirsiz diye biliyorum bunları, ki zaten zehirsizdir, çünkü avladığı balığı boğarak öldürmeye çalışıyor.
Maşallah, siz kamp yapmamışsınız, bildiğimiz ev konforuna geçmişsiniz neredeyse. Balık olmasa da olur. O güzel yerlerde vakit geçirmek, arkadaşlarla o ortamda sohbet etmek, sabah havasını içine çekmek, etrafı gezmek, balık olmasa da oltaları suya salıp beklemek kadar keyiflisi yok. Sizleri gıpta ile takip ediyorum. Rast gelsin... Not: ismini bulamadığım balık dediğin hangisi anlayamadım. Üstteki kaya balıkları mı? Yoksa yılan balığının ağzındaki mi? (yılan balığının ağzındakini göremiyorum bu arada)
Manzara, doğa çok güzel davut, kamp ava ayrı bir güzellik katıyor. Balık olayına her zamanki gibi kısmet diyoruz. Havadanmıdır, sudanmı bilmiyorum ama bende 2 haftadır kısmet diyerek geçiriyorum. Kırıcaz inşallah şeytanın bacağını. Bereketli avlar dilerim.
Tuttuğunuz balıklara bizim buralarda şeffaf diyorlar ciğer solucan gibi yemlere anında musallat oluyorlar çok küçükleri dahi yemi rahat bırakmıyorlar.
Tebrik ederim, çok güzel bir kamp olmuş. Balık beklentileri karşılamasa da balık yakalamış yılanı görüntüleyebilmek bence büyük başarı. Yılan için zehirsiz gibi bir intiba uyansa da desen ve renkleri ben tehlikeliyim diyor. Siz siz olun tedbiri elden bırakmayın, bir miktar zehirli de olabilir. Avını boğmaya çalışmıyordur, tahminimce kaçırmamak için sarılıyordur. Bi daha ki avınızda rastgelsin... Yılanla ilgili biraz araştırma yaptım. Sanırım Damalı Su Yılanı, fotografladığınız tür. Aslında tam su yılanı değilmiş. Suyu seven, vaktini çoğunlukla su içinde geçiren, 20 dk. su altında kalabilen, zehirsiz bir türmüş.
Teşekkür ederim, aynen dediğiniz gibi neredeyse ev konforunda oldu. Doğa insana fazlasıyla yetiyor, darısı başınıza diyelim... İsmini bulamadığım balık yılanın ağzındaki balık, balığın şeklini kırmızı çizgilerle belirtmeye çalıştım umarım anlaşılır Teşekkürler... Teşekkür ederim İnşallah Bende öyle umuyorum inşallah teşekkürler. Teşekkür ederim, artık bende bilemiyorum, nasip deyip geçiyoruz hayırlısı... teşekkürler... Doğrudur, aynen dediğiniz gibi pek rahat bırakmıyorlar... Evet dediğiniz gibi en azından yakaladık sayılır yılanlar üzerinde çok eskilere dayanan bi araştırmam var, bu açıdan hem pek korkmuyorum hem de nerede nasıl davranılmalı az çok öğrendim diyebilirim, zaten bu resmide bu sayede çektim, bildiğim kadarı ile su yılanlarının çoğunluğu zehirsiz oluyor. araştırma, ilgi ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim