Ya bu gercekten cok ilginc bir gokkusagiymis be ! sevgili Nuri Abim.Ben bunu arstiracagim...Doga ustu bir hadiseyle karsikarsiyamiyiz acaba...
hehhe başlığı görünce bende alabalık felan var dedim ama bu fotoğrafta üzel irfan beyin potoshop çalışmasıda gayet güzel olmuş
Özkan, teşekkürler. İşte tam da böyle, durması gerektiği gibi duruyor. Bu gökkuşağını özel kılan da bu ters duruşu olsa gerek.
abi inan başlıgı okuyunca alabalık avı zanettim sonra dedim şuan yasaktır ne alabalıgı. resimler harika elinize saglık.
Sevgili Alp üstadım, Fazla detaylı olmasa da ben de birtakım araştırmalar yaptım fakat benzer bir gökkuşağına rastlayamadım henüz. Yeri gelmişken bahsetmeden geçemeyeceğim. Dallarının bir kısmı görünen büyük ceviz ağacında daha önce de bir sincap dostumuzu resimlemiştim. Sonrasında az-çok araştırdım nedir- ne değildir diye ancak onun da bir benzerini bulamamıştım. Yanılma ihtimalim yüksek olmakla birlikte, bu sincabın muhtemelen endemik bir tür olabileceğine kanaat getirdim şimdilik. Sanırım esrar ceviz ağacında olsa gerek. Araştırmalarınızı yerinde ve kaynağında yapmanızı tavsiye edeceğim naçizane. Tortum’a bekleniyorsunuz efendim. Kal sağlıcakla, sevgimle.
Arifin fikri neyse zikri de odur. Uzak-yakın her kelimeyi balıkla irtibatlamak hayatımıza fazlasıyla yerleşti. Boşuna balıkçı olmadık demek ki. Teşekkürler, selamlar Kemal kardeşim.
Dur bakalım daha kaç kişi alabalık zannedecek? Sizler sağolun Sedatcığım. Beğendiğine sevindim, çok teşekkür ederim. Bir hatırlatma: Ormaniçi sular hariç, Gökkuşağı alabalığı için sezon yasağı yoktur. .
Başlığı ve altındada senin ismini görünce bende alabalık sanettim,birde tarih benim kumlu tavuk yediğim tarihe denk gelince,iri bir gökkuşağı fotoğrafı göreceğim dedim.Fotoğraları görünce mesajları okumadan yazacağım şeyide kafamda tasarladım ve senden korkmayan taş kesilir,nasıl üfledinki gökkuşağını bile ters çevirmişsin diye yazacaktım ama aynı yorumu İsmail arkadaşımız yazınca ben vazgeçtim. (pekde vazgeçtim sayılmaz ) Bende bari sincap için yorum yapayım.Bu sakın ceviz yemeğe çıkmış bir tavşan yavrusu olmasın.
Çok teşekkür ederim Gürol abiciğim. Herhal kumlu tavuk yemek pek iyi gelmiş. Tarihini hiç unutmadığın gibi, neredeyse hemen her paylaşımında da o günü anar oldun sevgili abicim. Sizin kumlu tavuk yediğiniz günde (o unutulması mümkün olmayan gün: 28 Şubat 2010 ) zavallı tavşanımız nerelerde ceviz bulacakta yesin? Tavşanımız, sincabımız ve dahi bizler kışın ortasındayız. Her neyse; sincap kardeşime ait bir foto daha ekleyeyim, siz yine de tavşan demekte özgürsünüz tabi.
Nuri abi çok güzel bi sincap fotoğrafı : biraz floluk var ama bunuda sincabın atik ve hızlı hareketlerine ve makinanın kalitesine bağlıyorum ama pozlar ve o sincabı orada kamufulaj olum doğadan ayıran gözlerle bakıp bulman çok etkileyici size yenibir hobinin kapılarını aralıyo bence bu fotoğraf sincabın türüne gelirsek bu sincap bence melezlenmiş bir tür gibi geliyor ama baştan söyleyim bu konu hakkında bilgili zoolok (hayvan bilimci) profesyonel insanlar çok daha iyi bilir Vikipedide yaptığım araştırma ve fotoğraflarla sizin fotoğrafını eçkmiş olduğunuz sincabın fotoğraflarını karşılaştırdığımda melezleme bir tür olduğu kanısna vardım Nasıl bu kanıya vardın diye soracak olursan öncelikle kulaklarındaki,ayak vebileklerindeki ve kısmen ağız,burun göz çevresini maskeleyen kızıl yülerden yola çıkarak bu renkve kulaklardaki kızıl uzun tüyler başakların kulaklarındaki pirçeklenmiş olması kızıl sincabı andıran bir görselliği var kızıl sincabı tarif eden en güzel fotoğraf: kızıl sincabında vücudunda boz rengi tüyler vardır ama baskın değildir ve kısadırlar. Neden boz sincapla kırmalığı var diye düşüncemde bo sincaba baktığımızda kuruk yapısı , rengi vücududaki ve sırtındaki yaygın ve baskın boz rengi, boz sincap genlerinin bulunduğunu işaret ediyo Aksine sizin fotoğraftaki sincabın kuyruk ve sırtındaki renkler kızıl olsaydı tammen bir saf kızıl sincap diye bilirdik DERken birazdaha tür araştırması ve fotoğrafları araştıırken güzel bilgiler buldum daha iyi tanımlayan doğa fotoğrafcısı arkadaşlar daha net anlatmış buyrun link http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=362008 SAnırım sizde bu fotoyu kış aylarında çektiğiniz için sırtındaki renklerin pikmentleri gri ve siyah olarak değişmiş yazın ve baharda gözlemlediğinizde çok güzel bir alev kızılı bir sincap görebilirsiniz gözleme devam
Evet fotoğraflarda bazı kusurlar var zira sincapla aramda yaklaşık 20 metre civarında mesafe vardı ve uzak çekim alamayacağımı düşündüğümden zoomlayarak karelemeye çalışmıştım. Haliyle görüntü dağılınca netliği de bozuldu. Aynı gün eve dönünce bu resimlere ve benzer olanlarının onlarcasına defalarca ben de baktım. Özellikle Kızıl Sincap görüntülerinde bir ipucu bulabilmek umuduyla epey uğraştım ve benzer yönler de buldum ancak halen hafızamda taze olan sincabımıza hiçbirini tamamen benzetemedim. Zooloji bilimine gönül vermiş ve aynı zamanda da –varsa- sitemiz üyesi olan zoolog arkadaşlarımızın, bu sevimli sincabımızı renk, şekil ve özellikle anatomi açısından değerlendirebilecek katkılarını da sabırsızlıkla bekliyorum. Sincabın melez olabileceğine dair çıkarımlarını yabana atmamakla birlikte, ben de son söz olarak; gözlem ve araştırmaya devam demek istiyorum. Emeklerine teşekkür ederim Kemal kardeşim. Kendine iyi bak, selamlarımla.
teşekkür ederim nuri abi aslında ben melez olduğu konusnda hem ortaya attığım fikirlerim var hemde son linkte bu canlıların kış aylarında renklerini değiştirdiğine dair bilgilerde var aynı kar tavşanları gibi kışın beyaz bahar geldiğinde boz ve kahve rengine dönerler aynı bunun gibi bu yüzden bende tam bilgi sahibi olmamakla birlikte kafası karışmış ve güzelliğine hayran kılmış biri olrak fotoğraf nekadar üst düzey olmasada sincabın güzelliği ve yakalanılan pozlar harika