Merhaba sevgili balık dostları; Öncelikle bu hafta sonu gökkuşağı alabalığı avına gitmek istiyorum.Sirkülerde serbest olarak görünüyor..Yanlışım varsa düzeltin lütfen..Fakat genelde sazan avı yaptığımdan alada cok deneyimli deilim.Büyük ihtimalle gideceğim avlak yeri buz olacak ve kırıp avlanacağım..Yem olarak ne tavsiye edersiniz ve kaç numara misina olması gerekli? Birde buyuk somon şeklınde gokkusagının buyuk alaları varmış..Onlarında avı serbestse ki eğer ondanda kullanılacak yem ve takım hakkında bilgi verirseniz sevinirim..Şimdiden tecrübelerini paylaşan herkese Teşekkürler..
Gökkuşağı, bulunduğu yere göre avlanılır. Örneğin, bulunduğu yerde alabalık tesisi var ise ve bu tesis uzun zamandır faaliyette ise boşuna solucan, ciğer, böbrek, dalak vs. sakatat ile yakalamanız zor. Bu gibi yerler aşağıda verdiğim tarif ile iyi sonuç alırsınız. Av marketlerinde satılan balık yemler var, kafes balıkçılığında kullanılan kahverengi yemler. Bunlardan 3 paket alın, tuhafiyerlde satılan simlerden 20 gr. alın, 1 yumurta, un. Aldığınız bu yemleri iyice öğütün ve toz haline getirin, daha sonra simi, hamuru ve yumurtayı kırın iyice karıştırın. Yalnız dikkat edin maraş dondurma usulü olsun fazla sert yada vıcık olursa kancada sorun verir, ama benim gibi yaylı kancalar kullanıyorsanız sorun yok devam Eğer bulunduğunu yer bakirse kafes balıkçılık yapılmıyorsa bu hayvanın doğası gereği et ürünleri kullanın. (Ciğer, solucan vb.) Erzurum´da gitmediğim göl kalmadı, tecrübe ile sabittir.
teşekkürler canemir kardeş, verdiğin bilgiler için...Bende Erzurumdayım Özelden nasıl yazılıyor tam bilmiyorum ama tanışmak isterim..Siz bana özelden telinizi yazarsanız sevinirim..Görüşmek Üzere..
Buzlu göller işine gelince. Sakın ama sakın tek gitmeyin. Gittiğiniz de, çantanıza fazladan iç çamaşır ve giyecek alın. Ava başlamadan önce iyi bir ateş yakın, buz kalınlığınız çok iyi kontrol etmeniz lazım. (Burası ayrı bir anlatım) Eğer taşıyabilecek kalınlıkta ise ve bildiğiniz göl ise buzu fazla geniş alan açmadan kısa vuruşlarla kırın. Bu zamanda balıklar çok aç olur, bütün akarsular donduğu için su ile beraber yiyecek gelmez. Buzu kırdığınız zaman oraya doluşmaya başlarlar. İlk önce biraz yemleyin sonra avlanmaya başlayın. Avınız bittikten sonra götürdüğünüz ekmek vb. yiyecekler fazla ise lütfen onları tekrar göle atın.