Gökkuşağı Altında Turna Avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında menopiko tarafından paylaşıldı.

1. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Sevgili forumdaşlar, uzun zamandır planını yaptığımız turna avımızı nihayet gerçekleştirdik. Cumartesi öğleden itibaren savaş abiyle herşeyimizle tam teçhizatlı olarak 3 araba yola koyulduk. Konunun başında belirtmem gerek ki, içlerinde balık avına en meraklı kişi benim, ekibimizdeki abilerimin çoğu kara avcısıdır. Balık avındann çok onlar, kamp kurmakdan keyif alıyor. Gölümüze vardığımızda ben hemen botu, oltaları vs. hazırlayıp, botu suya indirip güzel bir mera aramaya başladım. Saat 5:00'ı gösterirken kıyıya yakın bir yerde çapamı atıp, başladım at çeklere. Öncelikle albanın klasik yalpalanan 2 no. kaşığıyla denemelerimi yapıyordum. Çok geçmeden bir canavarı botun kenarına kadar getirdim. Harika bir zıplayış ve ardından kafa darbeleriyle balık yeniden yuvasına döndü. Bu görsel şov çok hoşuma gitmiş dahada azimle, dikkatle yapmaya başlamıştım at çeklerimi. Yine güzel bir canavar asıldı oltaya, bu sefer balığı kepçelemeyi başardım. Daha sonraki at çeklerimde yine bir balık kaçırmış ve akşam ezanının okunmasından, kürek çekecek yaklaşık 1.5 km yolum olmasından dolayı, kamp alanımızın yolunu tuttum. Kamp alanımıza geldiğimde, herşeyiyle bir kamp ortamının kurulduğunu görmek beni bir hayli sevindirdi. Akşam 2 misafirimiz daha geleceğinden bizimkiler sıkı bir çalışmaya girişmişler. Sabah suyuna erkendan kalkacağım için fırsattan istifade 2 saat kestireyim dedim. Kalktığımda misafirler gelmiş sofra hazırlanmışdı. Savaş abimizin usta ellerinden çıkan yemekleri yedikden sonra, kamp ateşinin başında daire oluşturup, sohpetimize başladık. Gece 3:00 gösteriyorken ben hafif çakir keyif olan halimle, sabah beni turnalar beklemekte deyip veda ettim kampçılarımıza.

Sabah 6:00 beklenen alarm ötüyor, gözlerimi açtığımda arabanın camından ilk gördüğüm şey yeni aydınlanmakta olan gökyüzüydü. Hemen sıçradım yerimden, arabadan indim, içim kıpır kıpır sağa sola koşuşturuyorum. Acaba bota koymayı unuttuğum bir şey varmı diye soruyorum kendime, heh evet su, su koyacağım, hava açık bulutlu susuz olmaz güneş altında. Atlıyorum botuma hızlı hızlı kürek çekiyorum merama doğru. meraya geldiğimde bu sefer kıyıda daha yakın bir yerde çapamı atıyorum yanlamasına tarayacağım gölü. İlk canavar geliyorr, işte buda aynı dünkü gibi parendesini attı ve kaçtı. Oda nesi hemen arkasından bir tane daha bu sefer kaçamayacaksın, kampdakiler balık bekliyor benden diyorum içimden, işte kepçeledim bile. Bu arada değişik modelde kaşık rapalalarımı deniyorum. Yine bir tane asılıyor, ve yine ve yine. Keşke bir kişi da olsa yanımdada şu kepçeyi tutsa bari diyorum, neylersinizki bizimkiler kara avcısıya suyla pek araları yok, can yeleğim olmasına rağmen. :) Keyfime diyecek yok, ağzım kulaklarımda kepçelediğim 3 balıkdan sonra, iyice keyfimi artırıyor kalamayı açıyorum biraz daha balık nasılda yol alıyor görmelisiniz, oda nesi kaşığı tam sudan çıkartıp yeniden atıcakken, sudan çıkarttığım an, koca bir ağız görüyorum suyun üstünde kaşığa atlayan, o anı fotoğraflamak çok isterdim, belgesellikdi resmen, kısmet işte. Bir turna daha çekiyorum, tam o an güneşli olan hava bir anda nasıl olduğunu anlamadan kapanıp yağmura bırakıyor yerini, şaşırıyorum, nasıl olur diyorum içimden, gökyüzüne bir bakıyorumki arkmadan sinsi bir kara bulut çaktırmadan gelmiş, tam üzerimden bırakıyor su taneciklerini. Montumu kafama geçiriyorum ve oltanın ucunda olan balığı çıkarıp, botun içinde bekliyorum bulutun uzaklaşmasını. Sanırım bulut gitti, yağmur kesildi çünkü, bir daha bakıyorum gökyüzüne, oda nesi uzun zamandır denk gelemediğim bir görsel şölen daha, gökkuşağı oluşmuş üstümde. Bu güzel güne güzellik katan gökkışağına şöyle biraz seyrettikden sonra, tekrar başlıyorum at çeklerime. İşte komik sayılacak bir canavar geldi, bu komik küçük ve limit altı canavarlardan 4 tane geliyor oltama. Haliyle hepsini geri iade ediyorum göle. Cep telefonumun şarjı bitik, saatinde kaç olduğunu bilmiyorum. Bizimkiler kahvaltıyı hazırlamışmıdır acaba diye düşünürken balıkda nazlı nazlı vurmaya başlayınca oltaya, tekrar kamp alanın yolunu tutuyorum. Kahvaltıyı yapmış bizimkiler çokdan, saat 11:00 olmuş. O keyifle 5 sat bana yarım saatmiş gibi gelmiş. Oturuyorum kahvaltımı yapıyorum bende.Misafirlerimizi yola koyuyoruz daha sonra.

Öğlene doğru yakaladığım balıklardan 3 nü Ercan abimiz hazırlıyor. Bende zaten turna etini pek sevmeyen birisi olarak, hemen kamp alanımızın önünde botla açılıp, belkide seneye kadar göremeyeceğim turna avını dolu dolu yaşıyayım diyorum ve at çeklere devam ediyorum. 30 dakikalık at çek sonunda bir tane kaçırıp, 1 diğerinide kepçeliyorum. Sonuçda her anıyla, harika geçen turna avımı 11 turna yakalayıp, yaklaşık 4 veya 5 tane kaçırıp, 7 tanesinide abilerime vermek için alıkoyup avımı sonlandırıyorum. Son olarak lojistik desteğinden dolayı sitemizin modaratörlerinden Ercan (Balıkkurdu) abimize teşşekür ederim. Kalın sağlıcakla...

Ufaklıkların salım videyosu.

http://www.dailymotion.com/video/xf2azn_clip0001_animals

http://www.dailymotion.com/video/xf2att_clip0002_animals

http://www.dailymotion.com/video/xf24a8_clip0003_animals

İşte resimler.

Son düzenleme: 6 Ekim 2010
  2. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST 4.50
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Öncelikle S.A. İbrahim. Gecenin bi yarısı var mıdır ki benden başka deli derken sen çıkıyorsun karşıma. Bu ne balık sevdasıdır böyle, valla kıskandırdın resmen beni. Ben de bir çok denemesine rağmen turna yakalayamamış bir balıkavı tutkunu olarak imrendim ve aynı zamanda anlatımınla yaşadım resmen o anları. Resimlerden anlaşıldığı kadarıyla kamp 10 numara olmuş. Yani tam tetematıyla. Ama gelgelelim o kamp tek birşey için terkedilebilir sen de zaten o sebepten ayrılmışsın kamptan. Bu rapora bu saatte ne denilebilir ki. Kürek çeken kollarına, balık tutan ellerine ve yavruları salma merhametine sahip yüreğine sağlık.
    Umarım birgün(en yakın zamanda :)) bu duyguyu beraber yaşarız ve en azından kepçeleme zevkini paylaşırız.

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    İbrahim tebrikler yine şov yapmışsın maşallah Allah daha güzel avlar nasip etsin. okurken resmen seninle berabermişim gibi heyecana kapıldım. şu sıralar aklımda bir tek boğazda lüfer avı var yoksa bende turna avını çok istiyorum ama lüfer varken de pek düşünmemeye çalışıyorum.

4. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    tebrikler keyifli bir gün olmuş ve balıklarda harika

5. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    selam

Kaç aydır böyle güzel , keyifli rapor okumamıştım üstadım. Hani sen demişsin ya kepçeleyecek biri olsa ahanda o anda kepçe aradım etrafımda yoktu öyle dalmışım ki konuya sanki beraber avlandık. Bu kadar keyifli anlatım olmaz. Eline emeğine sağlık...ÜSTADIMMMMM:D

6. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    İbrahim kardeş her şey bir yana kokoreçe bittim valla sabah sabah..Ellerinize sağlık..

7. Lear

Lear

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    ilk tuttuğum balık lapin
    en kötü gün

kokoreç nar gibi kızarmış, o ateşin etrafında olup da o kokorecin kokusunu içine çekmek vardı. Allah ağzınızın tadını bozmasın. En kötü gününüz böyle olsun.

8. balıkçıferhat

balıkçıferhat ferhat

güzel av olmuş aldığınız keyif yazınızdan belli :)

koca yaz geçtide bi kokoreç yapamadım bu sene :( canım çekti şimdi görünce

9. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Balıktan ziyade, ateşin üzerinde dönen nesne ve beyaz bardak ve eşlik eden kırmızı bardak daha cazip geldi. Afiyet olsun.

10. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrikler ibrahim. çok güzel av çıkarmışsın gerçekten. o kadar güzel de anlatmışsın ki, yaşamış gibi oldum. kampınız da çok güzel olmuş besbelli. çok daha iyi avlar dilerim.

11. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse
    tebrikler harika bir av harika bir ortam gerçekten acayip keyif verici bir anlatım avlarınızın daim olması dileğiyle...

12. dersim

dersim hüseyin

ibrahim harika bir av olmuş seni ve arkadaşları tebrik ederim.okurken yanında gibi hissettim neşen ve oltan balıksız kalmasın ortak

13. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tebrikler menopiko.
    Cok keyifli bir paylasim.
    Bu arada 3. resimdeki arkadas carsi iznine cikinca filan mi katildi sizin ava? :D
    Yahu resmen kep'e kadar kamuflaj :D
    Rastgele ;) :D

14. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Teşekkür ederim yorumunuz için, inşanlah oda olur bir gün, kısmet.

Teşşekürler, daha güzelleri size rastgelir umarım.

Saolun.

Teşşekürler :)

Saolun yemeklerin hepsini savaş abi hazırladı, birde çingene tavuğu denen bir şey yaptılar, 2 tenekenin içine tavukları koydular etrafınada ateşi yaktılar, çok lezizdi, ben ilk defa gördüm bu şekilde tavuk kızartılışını resimde bu.

Teşşekür ederim.

Saolun, umarım istediğiniz kokareçi yaparsınız. :)

Onlar geceye tat veren en büyük unsurlar zaten abi, teşşekürler.

Teşşkür ederim.

Saolasın Hüseyin abi, ben henüz sezonu kapadım demedim, sende öyle düşünüyorsan belkide beraber kaparız abi sezonu. :D

Saolun, ümit abi misafirimizdi, onlarda eski avcılardanmış, işden güçden artık avlanmadıkları için herhalde eski günlerin hatırına giyinip gelmiş. :)

15. focaiano

focaiano Selahattin

Sadece o kokoreç için dağ tepe aşılır gelinir. Tebrikler av da güzel ama kokoreçin gölgesinde kaldı benim için bakıp bakıp iç geçiriyorum burda:)

16. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Abi sen ne yaptın ya Harika rapor harika av.Hersey super gorunuyor.Tebrıkler Rapor ıcınde tesekkurler:).;)

17. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Sahi ya su yemeklerede yorum yapamadan edemeyecegim :D .
    Hersey cok cok guzel,kokorec felan.
    Fakat su tenekede tavugu nasil ozledim anlatamam :p
    Babam sagolsun bazen piknige ya da av'a gittigimizde yapardi.Once yere bir kazik cakar,kazigin altina alimunyum folyo,sonra tavugu o kaziga gecirirdi (tabii once tavugu soslardi) Sonra o tenekeyi tavugun uzerine kapatirdi.Etrafina ates yakardi,Ne kadar pisecegini bilmiyorum fakat babam cok iyi ayarlardi.Enfes bir tadi olurdu hakikaten.Denemek isteyen olursa tavsiye ederim kesinlikle.Heleki soguk havada , tatli su avina gittiyseniz... :p ;) :)

18. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler İbrahim. Güzel anlatımın ve ufaklıkları tekrer salışın için teşekkürler.

19. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Ne yalan söyliyeyim İbo, sen de stil avcı oldun artık. O sofrayı hazırlayanın ellerine sağlık. Öyle bir kahvaltıdan sonra akşama kadar at-çek yapardım herhalde.

20. yolcu42

yolcu42 Yakup IŞIK

En İyi Avı:
    11,5 kg aynalı sazan
    Tebrik ederim.