Kuzenim Emre ve tatile çıkmadan önce ki güzel avımız.. Herkese rastgele.... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Teşekkür ederim. Deniz avından sonra tatlısuya yöneleceğimi düşünmezdim ama bu balığı yakalayıp tattıktan sonra fikrim değişmeye başladı. Sanırım biraz da şans ilk defa gitmeme rağmen güzel balık aldım. Doğa ve ırmak harikaydı,su o kadar temiz ve soğuk ki balıkları temizlerken elimiz dondu. Canlı çeşitliliği de şaşırtıcı,Ülkemizde böyle yerlerin olduğunu bilmek güzel. Korumak ta bize düşen görev.. Rastgele.
Çok güzeller,devamını dilerim. Şayet mepps avında atarı daha düşük,spin kamış kullanırsanız hem daha rahat eder ve hemde daha randıman alırsınız. Sevgiler
Haklısınız Vedat Abi fakat ilk defa gittiğim ve suyun debisinden emin olmadığım için daha standart bi takım götürmeyi tercih ettim,biraz yoruldum ama diğer arkadaşlardan daha avantajlı duruma düştüm çünki kurşun kullanılması gereken biryerdi, ırmak çok geniş ve akıntı hızı fazlaydı. Biraz yordu ama yine de güzel oldu.. Teşekkürler Saygılar..
Irmak harika görünüyor sevgili Yılmaz.Böylesi bir yerde avlanmayalı bayağı oldu.İnşallah balığın kökünü ağla,tırıvırıyla kazımazlar.Balıklar renklerini almış ve hayli besili görünüyorlar.Sanırım ileriki yıllarda çok daha irileşeceklerdir. Sevgiyle kal
alabalık Öncelikle tebrik ederim başarılı avınız için.Biz iki kafadarında her hafta sonu peşinden koşturttan alabalık.İtiraf etmeliyimki avlandığınız gibi akarsuda hiç avlanmadım.Bizimki daha çok küçük akarsular ve ilkbahardada göletlerde avlanıyoruz.Mekan hakikaten çok güzel bir yermiş,böyle bir yerde 2 gün geçirmek isterdim.Alabalık avcılığı hastalıktır bir kez yakanlıdığın zaman kurtuluşun pek yok gibidir başarılı avlarının devamı dileği ile sağlıcakla kal.
Evet abicim harika bir ırmak,çok temiz ve soğuk..Doğa şartları zorlu olduğu için sadece teknesi olanlar ücra kısımlara gidebiliyor. O kadar hayat dolu ki bitirememişler. Maalesef bütün uyarılarımıza rağmen tırıvırı kulananlar var akıntının yavaşladığı kısımlarda avlanmaya daha doğrusu katliiam yapmaya çalışıyorlar. Sadece hafta sonu yasal av ve tırıvırı yasak ama denetim iyi olmadığı için bildiğiniz sorunlar hep yaşanıyor. Temizlediğim balıkların içinden ufak balıkların yanısıra hiç tanımadığım canlılar çıkıyor ki bu da canlı çeşitliliğinin kanıtı,sanırım balık lezzetini ve etinin rengini buradan alıyor. Anlatılmaz yaşamak lazım, eminim siz daha iyilerini yaşamışsınızdır ve umarım gelecek nesillerin de bu güzellikleri yaşama şansı olur.. Saygılar. Not: Çok iri balıklar vardı ama tecrübesizlik ve malzeme yetersizliğinden kaçırdığımız çok oldu. 6,7 kg hatta daha iri balıklar alanlar var biliyorum ithal somonlar gibi
Teşekkür ederim Yusuf Abi,umarım istediğiniz gibi bir av ve avlak bulabilirsiniz,sağduyulu her avcının böle yerlerde avlanıp bu keyfi tatmasını isterim. Saygılar