Sitenizi tesadüf eseri buldum ve yeni üye oldum.senenin sekiz ayını Gökovanın Karacasöğüt köyünde teknesinde yaşayan,iyi bir balıkçı olduğunu zanneden, balık sevdalısı bir emekliyim.50 yaşındayım,kendimi bildim bileli balık tutarım. Gökova körfezi bereketli balık yataklarının olduğu bir yerdir,bırakma,yemli sarkıtma ve sırtı en fazla kullandığımız avlanma şekilleridir.yılın oniki ayı avlanma imkanı vardır;mevsimine göre sinaritten akyaya,hatta kılıçtan orkinosa kadar av veren bir meradır.Siteyi mağalesef geç keşfettim,bir haftaya kadar köye gidiyorum,orada bilgisayar kullanma imkanımda yok.ileriki günlerde soğbetlerinize katılmak,bilgi alışverişinde bulunmak ve anılarımı paylaşmayı , tabiiki isterim.görüşmek ümidi ile saygılar sunarım... Büyük balık avı yapan,akyaya,kılıça,orkinosa sırtı çeken üyelerimiz varmı?, varsa,nerede ve hangi takımlar ile paylaşmak isterim.
merhaba aramıza hoş geldiniz öncelikle, bizde sizi aramızda görmekten çok mutlu oluruz, paylaşımlarınızı, anılarınızı her fırsatta takip edeceğiz. benim en meraklı olduğum ve sürekli araştırma yaptığım konu sırtı konusudur, eminim bu konuda çok geniş çaplı bilgi paylaşımı yapabiliriz. Biz sırtıyı tekne haricinde, kıyıdan 1-2 kiloluk levreklerde at-çek yöntemindede kullanıyoruz, hiç birşey canlı yemin yerini tutmasada bazen hep aynı yöntemlerle avlanmak sıkıcı olabiliyor, daha büyük balık için farklı yöntemler uyguluyoruz, umarım hep birlikte tecrübelerimizi dahada genişleteceğiz. Görüşmek dileğiyle, saygılar.
Merhaba,koca bir RASTGELE Tekrar merhaba,hoşbulduk;Gökovanın en güzel mevsiminin başladığı şu günlerde gelen av haberleri ile içim kıpır kıpır gün sayıyorum.nisan,mayıs ayları sinaritin derindeki taşlarını terk edip,yavaş yavaş kıyılara sokulup av vermeye başladığı aylardır.Önce bırakmadaki canlı yemi almaya başlar,suların biraz daha ısınması ile on,oniki kulaç derinliklerden fırlayıp yapay yemli sırtıyada yapışır.Bırakmada dokuz kilo,sırtıda altıbuçuk kilo avlamışlığım vardır.haziran lagos mevsimidirki bayağı iri balıklardır,canlı yemli dip sürütmesi ile iyi av verir.Yıllardır birçok güzelliklerini yaşadığımız Gökovamızın canım koylarını,maalesefki turistik imar adı altında yapılaşmaya açmaya çalışmaktalar,sizler gibi;deniz,doğa, balık aşığı ben ve bizim gibilerin direnişleri ile eşsiz Gökovaya (yerli dilde COVA) zarar veremeyecekler!!!! Tekrar görüşmek üzere......Saygılar.
Rastgele Reis Teşekkürler REİS Adım;Oktay Şaktimur İstanbul-Kadıköy de ikamet etmekteyim, aslen Çengelköylüyüm yani Boğazın son güzel günlerini ucundanda olsa yakalamış,şanslı nesilden sayılırım. RASTGELE REİS
hoşgeldin ustam inşallah güzel vakitler geçirirsin köye gidecekmişsin şimdiden rastgele görüşmek dileği ile
Desene komşuyuz. Ben de Anadoluhisarı'nda doğdum. Vaniköy,Çengelköy,Bebek,bizim mekanımızdı,eski toprak. Artık o eski neş'e kalmadı boğazda.
hoşgeldin merhaba kovamad yaşdaşız bende 50 antalya kaştayım belki birgün yollarımız kesişir seninle ..sitemiz seni ağırlamaktan gurur duyar m.demirörs gazi ankara.